måndag 10 mars 2008

ligga och arbeta

Försöker äta min färdiga findus (schlager)fest med kycklingfile och ris utan att sätta den i halsen, vilket inte är det lättaste efter att ha läst den här artikeln. Ligga och arbeta?! Hallå hallå hallå?Klart det sk och uttjatade "ohälsotalet" sjunker när enligt vilken vettig männsika som helst fullständigt arbetsoförmögna och sjuka människor tvingas ut på arbetsmarknaden. Enkel ekvation. Och lika enkelt borde det vara att fatta att det inte innebär att folk blivit friskare. Som en följd av denna hets sparas en himla massa svenska kronor. Hurra hurra hurra! Men jag undrar samtidigt lite försiktigt vad dessa förtroendeläkare kostar egentligen? Det räcker ju numera inte med en specialists omdöme utan det ska till en annan helt främmande läkare utan kunskap eller kompetens om just det specifika fallet som ska granska och förhoppningsvis avvisa det läkare nr 1 har sagt och bedömt. Två läkare på varje sjukskriven. Låter dyrt. Men det är säkert värt pengarna, en fuskare kan ju sättas dit.
En framtida graviditet kommer innebära en längre tids sjukskrivning för mig. Det har specialisterna sagt. De har samtidigt sagt att det kanske inte blir helt lätt. FK kan ha synpunkter. Vadå för synpunkter? har jag tidigare tänkt. Jag blir ju liggande, så hur skulle jag kunna... aj fan. Ligga och arbeta var det visst.
Med min tur, pillertrillande distriktsläkare och överhetsiga handläggare på AF kommer jag säkert få en ivrigt fuskjagande dito på FK.
Som om det inte blir tufft nog som det blir.

Inga kommentarer: