söndag 2 mars 2008

nu skäms jag högt

Sitter med jätteond mage som inte tillåter någon koncentration alls landa på det jag egentligen skulle göra ikväll, mitt arbete. Hade en fantasi om att, inte kanske bli klar men åtminstone komma en bit på vägen med den där jädra texten som måste skrivas nångång, innan finska melodifstivalen kör igång. Men nej. Inget får jag gjort. Fast vad göra? Har ju ont. Inte mitt fel.
Eftersom jag inte kan göra det jag ska surfar jag istället runt bland tidningsartiklar och bloggar, något som tack och lov inte kräver någon större koncentration eller värst mycket engagemang. Åtminstone inte förrän man läser något som får pulsen att gå. Och nu gjorde den det av skam.

Har ju tidigare erkännt att jag snuskat mig på (=läst) Katrin Schulmans blogg, vilket i sig varje gång har fått mig att skämmas något. Men så vid ett återfall läser jag idag, efter att hon återigen hyllats i tidningen, hur hon oprovocerat (av vad jag förstår) skriver skit om och ger antydingar om ätstörningar hos en tjej som sedan en tid haft den mest lästa bloggen enligt bloggportalen. Helt uppenbart är detta en släng av ilgrön avundsjuka då ju den nämnde ett tag själv stod som etta, men för det är det inte mindre pinsamt eller fullständigt över gränsen. Sedan kikar jag in på tjejens sida och läser där förutom bl. a modetips och hundhistorier att hon bestämt sig för att pausa bloggandet och polisanmäla en eller flera andra ur klanen Schulman efter att även bröderna på sin blogg spridit lögner om henne och hennes familj varpå någon reagerat och någon annan fortsatt med lögnerna eller hur det nu var.
Hallå?! Vad är det som händer? Tjejen, Kenza, är 16 år! En gång till. 16 år! Hon är också väldigt snygg och uppenbarligen smart, ambitiös och framgångsrik något som tydligen är tillräckigt för att hon ska få skit slängt på sig från ett gäng som är runt 30 och äldre! En gång till. En bunt 30-åringar!
Hur kan vuxna människor bete sig så? Finns det inga gränser? Är det humor att slänga ut anklagelser om bulimi och incest? Bara för att det är på nätet och i bloggform är det väl inte ok att skriva vad som helst? Nej. Fy fan vad jag skäms. Riktigt ordentligt skäms jag. Å deras vägnar, för det verkar de själva inte vara kapabla att göra.

Heja dig Kenza!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Usch, så oerhört pinsamt...

finnjonna sa...

ja visst är det...

Emmama sa...

Usch jag är precis lika arg! Nåt inom mig förmår mig ändå inte hålla mig undan Katrin och de andra kändisbloggarna och de är en säker källa till vansinnesutbrott. Det är faktiskt riktigt allvarligt att dessa tjejerna är förebilder.. Och att det får betalt för att vara otrevliga och olagliga är ju en annan sak... :(

Madde (maddepladder) sa...

Shit så sjukt! Oavsett om denna tjej skulle ha problem med ätstörningar eller inte så precis som du säger, hon är SEXTON år, det är inte ok att hänga ut henne på det viset!

Har inte dessa människor nån maggrop eller? Du vet det stället där man har sin intuition och varningsignal för rätt och fel... :-)