lördag 29 mars 2008

god kväll

Det blev nästan en hel timmes hångel i stearinljusens sken. Kändes bra att ett tag konkret värna om vår miljö. Sen hade fotbollen plötsligt börjat. Det är fortfarande fotboll. Viktig match. Alltid viktig match. Men jag har haft en del viktigt att pula med jag också så det var lika bra bollen började rulla.
Snart börjar en film som vi ska se. Nummer två för dagen. Jag älskar att se film på lördagar. Helst lite halvdåliga. Tror den här hamnar i det facket. Imorgon är det jobbmöte så jag ska verkligen vrida ur det sista av den här lediga dagen. Ska inte sova förrän det blir dags att skippa timmen.

Nu ska jag äta en skorpa till med royal-fikon-marmelad. Såååå gott!

3 kommentarer:

smultron sa...

Jag älskar också den marmeladen! Men helst vill jag ha en god bit parmesan till :)

Anonym sa...

Dina tankar om vardaglig sorghantering har varit ovärderliga ledningsljus i mitt mörker, det är läkande och hoppingivande att få ta del av någons annans obändiga kämpande. Tack för det!

Dessutom har denna blogg också förmågan att få det att vattnas i munnen och väcka starka barndomsminnen i mig. När du skriver om rågbröd och gravlax och sauna, eller koriander...

Jag är ingen Mat-Tina, men nu får jag ändå lust att ge lite reklam- och husmorstips tillbaks:

På marmeladfronten:
S:t Dalfour! Fyra Frukter är godast (röd) men ingefär/apelsin, eller fikon eller ngt annat är också mums: Sötas endast med fruktjuice och innehåller 0% konserveringstjafs.
Finns i välsorterade ICA /Konsum,i min storstadsförort alla fall.

På dammsugarfronten:
På Elgiganten köpte jag ny för någon månad sedan. Electrolux Ultra Silence, med s-bag. 1395:- tyckte jag var OK. Rätt mkt motorwatt & sugeffekt jämfört med andra i samma prisklass. Verkar som de några år gamla Electrolux-varianterna säljs billigt där i olika driver. S-bag funkar till många apparater, finns på många ställen. Dammsugaren är bra. Jag är helnöjd (Det kunde varit större påse, om jag ska klaga på något.) jag har husdjur så det blir mkt. jobb för den.

På mortelfronten:
Istälelt för mortel.Dyrt men jävla bra köp: Finns på Claes Olsson: BATTERIDRIVEN KRYDDKVARN med flashig lampa som lyser larvigt över grytan/tallriken när den kryddas. Jag har investerat i två stycken, en för svart, en för vit peppar, för handmald peppar är bara ett måste hos mig. Det började med att mina päron köpte för 10-15 år sedan. Jag tyckte då att det verkade lika nödvändigt som popcornmakare, glassmaskin eller äggkokarapparat i det moderna hushållet.

MEN... Jag har lite besvär med lederna och att stå och handjaga peppar om man ska krydda på en stor sats köttfärs eller så är jobbigt. Mortel är visserligen bra, men så meckigt att hålla på med bara för att krydda pastan. Så i julas föll jag till föga och köpte en till mig själv i klapp (ca 400:-) Upptäckte att det var ett av mina bästa köp och slog till på ännu en. Möjligt att jag skaffar fler. Det kan ju behövas en för egen pepparblandning, för grovsalt, en för toppsocker, en för kanel, en för muskot, ja, du fattar...

Varma hälsningar
NK - även kallad Rådorönan

finnjonna sa...

smultron: ja det lät gott! Tack för tipset!

NK: Tack du för dina ord! Vad glad jag blir. Tack också för alla tips. ST Dalfour är min favorit men har ännu inte smakat alla sorterna. Fyra frukter får det bli härnäst. Dammsugarjakten fortsätter nästa vecka så det får kanske bli en tripp till elgiganten.
Ha en skön söndag!