lördag 29 mars 2008

lördag

Kaffe. Med mjölk. Gott.
Sörplar i mig mitt koffeinfria medan jag lagar lite lördagsfrukost. Brukar göra det. Karlavagnskungen sover fortfarande, men när han går upp finns det ägg och hela baletten på bordet. Han är värd det min man dessa lördagmornar.
Idag måste vi inhandla en dammsugare. Vilket suger. Kostar för mycket, men en sån måste man ju ha. Varje dag med två sandskvättande katter. Vi har egentligen en alldeles perfekt en, om det inte vore för korken jag sög in och upp där igår och som fastnade så in i... Får inte ut den. Testat allt. Så nu måste vi ha en ny. Påsar till den gamla finns iofs inte att få tag i nånstans heller så dagarna för den var nog räknade. Vilket skit Clas Ohlson kan vara. När jag köpte dammsugaren där så garanterade dom att det skulle i minst två år säljas påsar och tillbehör till den men nu ett halvår senare är det slut, har varit i veckor och de har ingen aning om leveransen.
En överstruken rejält sur finnjonna till Clas Ohlson i det här ärendet. BU!
Annat på vår inköpslistan är en mortel. Måste börja krossa egen peppar. Det gör väldigt mycket för smaken och maten. Hade inte smakat svartpeppar förrän jag krossade en själv.

Ah, så härligt det är med lördagar. Jag gillar dom. Och framförallt mornarna, då allt det andra (läs: vandrandet på stan) är framför. Sitta här med halvfärdigt frukostbord, dricka sitt eget underbart goda kaffe, den första koppen (oavsett koffeinfritt eller inte) är en kopp av guld! och vänta på att livet ska börja i sovrummet. Han blir glad min M för frukosten och då blir jag glad.
Solen skiner idag. Finns inga ursäkter att muttra och buttra.
Ut och le med er.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Låter härligt!!
Här i Göteborg lyckas inte solen titta fram, allt för mycket moln. Och Regn.
Men jag ler så gärna ändå. :)
Mortel är ett otroligt bra inköp. Fick en mortel av mormor för 18 år sedan när jag flyttade hemifrån. Den har varit guld värd. Men för 1 år sedan så lyckades själva "stöten" gå isönder. Ganska bra gjort, med tanke på att den var i marmor. Men smack så gick den av. Och än har jag inte kommit iväg för att köpa en ny. Har använt allt möjligt här hemma för att krossa kryddor och annat.
Är nog dags för mig att inhandla en också väldigt snart.

Och lycka till med dammsugsköpet. Det är en svår sak att köpa. Urtrist att lägga pengar på, men samtidigt en sak som man gärna vill ska funka bra.

Anonym sa...

Tipsar om http://www.dammsugarpasar.nu/ och http://www.dammsugarkungen.se/ där jag beställt dammsugarpåsar som kommit genom brevinkastet, billigt och bra. De har de flesta sorter. Fast nu är er dammsugare ändå död, men det spelar ju ingen roll... Trevligt sätt att få hem dammsugarpåsar ändå, speciellt om sorten man vill ha inte är så vanlig i affärerna. ;)

Theannapanna sa...

Vår dammsugare slutade oxå påsar tillverkas till men min smarta make hittade ngn allround på Coop som passar kanon på de flesta som de verkar...
Men han är inte lika smart när han lat som han är ska dammsuga upp bajset ur kattlådan så numera sprider den en kattkiss-odör i hela huset då vi ska göra fint... nu är det pest eller kolera här hemma... dammigt eller kattkissdoft??? Säg till om du hittar ngn bra till rätt pris så får de en till köpare :-)
Kram kram

Elin i Björken sa...

Hej!

Ja, via www.dammsugarpasar.nu prenummerar jag på dammsugarpåsar. Var tredje månad dimper det ner påsar till vår dammsugare. Det går att bestämma vilket intervall man ska få påsarna.