tisdag 18 mars 2008

olagligt?

Oj vad det svänger i diskussionen. Ena dagen hyllas topplistetjejerna och andra bryter de mot lagar och riskerar repressalier.
Klart lagar ska följas. Varför skulle man annars ha dom. Men har inte det här blivit lite väl stort? Alla bloggar om det. Till och med jag. Varför gör jag det? Vet inte. För att alla andra gör det kanske..?
Visserligen är det bra att upplysa om hur sånt här ska fungera för det är inte alltid så självklart och framförallt är bloggdjungeln fortfarande ny för många så en handbok i rätt och fel skulle kanske vara en idé. Sedan kan jag tycka att de som detta handlar om borde ta sitt ansvar gentemot sina läsare och helt enkelt lägga av med att luras (ifall de nu gör det), för det är väl det det handlar om, när man i smyg namedroppar varumärken som någon betalat en för att göra? Lita på er förmåga och kör med raka ärliga puckar istället. Borde inte vara så svårt. Eller..? Fast samtidigt tycker jag också att det är varje läsares skyldighet att ta på sig kritiska brillorna när de är i färd att ge sig ut i den här djungeln och inte köpa allt som står överallt. För så fort det finns pengar att tjäna i ena hörnet kan man vara övertygad om att någon i det andra blir lurad. Och snart är det slut på lagarna.

Inga kommentarer: