lördag 16 januari 2010

sjuk fredag

Det var en tuff dag igår. Liten kille hade upp emot fyrtiogradig feber i perioder och var så hængig. Ingen mat kunde han behålla, allt sprutade ut ur den ena eller andra ænden. På många sætt ær jag tacksam øver att vi ær på hotell. Tænk att ringa till housekeeping och få lakanen bytta, eller bara gå ut i korridoren och hæmta fler handukar nær de gamla blivit nerkrækta. Roomservice ær inte fy skam heller, igårkvæll mumsade jag god rumslevererad hamburgare i smyg medan Milo låg bredvid mig i sængen. Sen ær det faktiskt mycket bra med badkar nær en ælsklingen mår som han mår. Nackdelen ær brist på egna rena klæder. Det ær ju inte en eller två gånger jag blivit bajsad eller spydd på senaste dygnet och det læmnar spår. Har iskallt lagt undan tankarna på att spara några plagg utan tænker handla det som behøvs imorgon. Ska inte åka hem kræksflæckad på måndag.
Imorse hade febern gått ner och landade på 38.6. Sen dess har han ætit lite pure och brød och kunnat behålla det också, så bættreingvægen ær den vi vandrar just i detta nu. Eller nu sitter jag vid hotellets dator och killen sover i vagnen. De stædar inne hos oss.

Dansen igår då.
Kanon! Så jækla stolt jag blev. Var igen vældigt nervøs innan, men såg direkt på Marcus blick att han skulle køra jærnet och att han tagit mitt råd om att våga røra.
Eller røra førresten.
Jag hetsade honom till masstafs och han lyssnade. Før en gångs skull. Så længe det skedde inom dansens ramar, var någorlunda amakfullt och helt ok med Helena var det bara att tafsa på. Och tafsa på blev det. Duktig kille jag har :-)
Nu ær det quicksteptræning så næsta vecka lovar fart.

Hej før nu.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Hmm...jag förstår ändå inte riktigt varför du var tvungen att ta med ett sjukt barn till Stockholm? Är det inte bättre att han får vara i sitt eget hem? Det brukar man kanske själv föredra... Missförstå mig rätt men man undrar ju lite! Hoppas att den lille kryar på sig snart!

Birgitta å Herr Nyfiken sa...

Hoppas att Milo bättrar sig, små barn brukar repa sig fortare än vuxna. Skönt att du slipper ta reda på allt nedkräkt.
Dansen, så charmigt! Fantasktisk bra, om vi röstade, jodå.
Ha det så bra ni kan!
Kram!

Anonym sa...

läste att katrin skrev: Sen har vi Birro som verkar sexuellt frustrerad stackarn. Först kör han upp handen mellan benen på sin partner och sen sliter han upp hennes kjol. Osmakligt och ett billigt trick. Som uppenbarligen gick hem.

Anonym sa...

Men oj vilken dag ni hade igår! Stackars Milo, och stackars dig också, och Marcus var säkerligen jätteorolig också när han var tvungen att ge sig iväg till dansen.
Men visst, på ett sätt bra att ni var på hotell, så att du hade full-service när det gäller lakan, handdukar och mat till dig. Men köp nu nya kläder i morgon som ni kan ha på hemresan i morgon. Hoppas nu bara att det hållit i sig resten av dagen så att han fått behålla det han ätit och att febern fortsätter att sjunka.
Och visst var Marcus duktig igår! Och han hade ju tagit till sig dina goda råd, det var inte överdrivet tafsande utan det var sensuellt och smakfullt! Nu får han ta tag i quickstepen, den tror jag kan vara lite jobbig, men det fixar han bara han får hålla sig frisk och äter ordentligt och näringsrikt så han orkar.
Men du – det var en lite knepig dator dom har på hotellet, för det finns inte ä och ö, men det gör inget, det gick så bra att läsa ändå.
Tack för infon och kram till er alla tre från Maggan1

Anonym sa...

Jag säger bara; SÅ DUKTIGA DE VAR, din Marcus och Helena !! Gillade verkligen deras uppträdande... så till den milda grad att det kom en diskret glädjetår i ögonvrån. Du har all anledning att vara stolt:=) Ringde och röstade så jag tappade räkningen! Men det är helt ok... har inte så höga tel.räkningar i vanliga fall :=)Hoppas lilla Milo är bättre.. man lider så med de små:=( Kramar från Tuvstarr (Norrköping)

Gråa musen sa...

Ledsamt med sjuk Milo. Det enda som är bra med sjukdommar på de små är att de blir immuna mot just den sjukan i framtiden. Så det possitiva är alltså att varje gång ens barn är sjuk så blir immunförsvaret starkare. Men jag vet att det är en klen tröst när det pågår. En vinter hade vi tre olika kräksjukor på våra små. Ta det då gånger två eftersom vi har två barn. Fy fan jag hatade dessa virus högt den julen. Jag gillar inte handsprit. Men det året levde vi med det sen. Det är skönt att veta att vi lever i ett rent land med rent vatten att tvätta sig med. Man blir ju frisk efter en sådan här attack. Krama varandra och hoppas att du själv slipper eländet så inte du ligger däckad i morgon. Kram igen

Anonym sa...

Hej Jag förstår inte heller varför du måste ta Milo till Stockholm, sjuk o eländig. Varit bättre hemma. Marcus klarar sig nog själv. Det är hans grej att dansa i Lets Dance ingen familjefest. Men hoppas Milo mår bra nu eller är bättre och att du slipper bli sjuk. Dansen var bra , röstade och skall göra det igen . Men han måste lita enbart på sin danspartner o koreografikunniga. Att det såg för sexigt ut ja men vaddå...snälla. SUCK

Helene sa...

Har Stockholm gått över till norskt tangentbord? ;-)

Anonym sa...

Jobbigt att lillen är sjuk. Hoppas han mår bättre snart.
Va rädd om din fina familj!

Stor kram Malin

Birgitta å Herr Nyfiken sa...

Så kul att Milo tagit sina första steg i livet ( Jonna, sen är friden slut)
Hoppas att han mår bra idag1
Krama varandra och Milo förståss!

Anonym sa...

Jag hade uppskattat att få se dans i stället för tafs och trams. Billigt och smaklöst blir min kommentar

Anonym sa...

har funderat ett tag nu vem Maggan1 är? hon verkar så genom go´och härlig.!! godhjärtad! Verkar vara väldigt mån om er alla tre!

Har ni någon privat relation?

Maria Moberg sa...

Marcus gjorde det öppet på skoj i dansen med Helena som många män gör bakom ryggen på sina kvinnor och det är väl just det som triggar igång somligas bitterhet här inne!

Smaklöst är det att "anonymt" sitta och tycka en massa som man INTE har med att göra ett dugg!!!!

Marcus är inte en enskild företeelse utan har en FAMILJ och att man gör saker tillsammans borde fler ta efter! Ingenting är "hans" eller "hennes" grej om man älskar och vill stötta varandra!

Till sist så vill jag poängtera att lets dance är ett familjeprogram, och inte bara för tittarna!

Mvh
/M.Moberg

Anonym sa...

Go for it Jonna!
Älskar att läsa din blogg...tack för att du delar med dig...

Anonym sa...

Hej Joanna som vanligt är det en massa tyckare om man gör rätt eller fel och dessa människor är dom sista man skall lyssna på. Jag har själv en liten 10 månaders kille över julen skulle vi resa bort men han hade då haft återkommande feber i perioder som kom och gick . Vi bokade våran resa i augusti och det var första gången på 10 år som jag skulle fira julen med mina föräldrar . Dagen innan vi skulle åka tog jag min lila son till dockor för ett utlåtande om vad jag skulle göra. Där kollade man noggrant igenom min kille och fann ett lite förhöjt infektionsvärde i kroppen men inget annat . Så man sa till min åk , ladda upp med alvedon . Vist är barn trygga hemma . Men framförallt är dom trygga när dom är med sin mamma och pappa . Mn kan även vara sjuk någonstans stans . Hur det gick vist natten till julafton fick min kille hög feber igen . Men det gick även bra att vara sjuk hos mormor och morfar .