onsdag 6 januari 2010

tv för barn

Fick precis ett tips om TV-programmet Fåret Shaun och det är redan en favorit! Jag gillar med, men blir snart vansinnig på melodin som rullar i min skalle nästan dygnet runt.
En annan favorit är I Drömmarnas trädgård (halv ett vardagar!) som Milo är helt frälst i. Han springer i sin gåstol fram till Tvn om han hör signaturmelodin gå i gång och blir sen sittstående där i en halvtimme. Ibland slänger han en blick på mig och grymtar leende till, som i -ser du mamma!?! Den är verkligen fin, men vackra färger o dockor med namn som Iggle Piggle, Upsy Daisy och Maca Paca.
Har läst så mycket för och emot om Tv för barn. Vad har man egentligen som förälder inte läst? Är dock helt övertygad om att det inte skadar så länge det ses med måtta och det tror jag det handlar om hos de allra flesta.
Svt's barnkanal är en guldgruva!
Mer tveksam är jag i så fall till dessa tecknade rymdactions som ibland flimrar förbi i de andra kanalerna...

Snart dans på femman!!!

13 kommentarer:

Anonym sa...

TV för barn tror jag är bra om dom ser med måtta. Det stimulerar och utvecklar! Men det ska vara "snälla" program, så därför är det viktigt att föräldrarna själva är med och tittar och vet vad barnen ser och också ser hur barnen reagerar på det dom ser. Precis som du beskriver Jonna, att Milo vänder sig mot dig och grymtar lite ibland, han vill veta att du också ser och är med! Jag tror det är superviktigt.
Kram Maggan1

Eva sa...

Alla i vår familj älskar Pingu.....ja kanske inte tonåringen då.
;)

Bebis tycker att det är kul och mamman och pappan tycker att det är hur roligt som helst.

Helt suveränt roligt faktiskt.

Det finns massor med klipp på YouTube om ni vill testa.

Tezz från Kungens Kurva sa...

Sången biter sig fast på hjärnan något otroligt... Har gått runt och nynnat på Fåret Shaun hur många gånger som helst. Programmet är helt ok, mina killar gillar det big time.

Heidi sa...

Här hemma har våran lilla kille oxå fastnat för drömmarnas trädgård!! Svt's barnkanal e guld värd tycker jag! Dom har ju massa avsnitt på svts hemsida, jätte bra när man ska laga mat o kunna slå på ett avsnitt =)

Anonym sa...

Oj vad tidig han är.

Lillkatten var nog upp mot 2½ innan han överhuvudtaget fattade att man kunde titta på TV. Minikatten som ju är äldre än Milo fattar fortfarande ingenting.

Ketchupmamman sa...

Åh, Macka Packa är ju det bästa namnet! Dock är det lite irriterande när jag frågor ungarna om de vill ha en macka till frukost, och så svarar de genom att rusa till teven.

Jenny Haglund sa...

Vill bara instämma i att Pingu är bäst. Det är samma här hemma, alla är förtjusta i honom och speciellt sonen på 2 år.

Jello sa...

Fåret Shaun är världens bästa!
Heja heja! *tihi*

din mamma sa...

Haha, min Milo älskar också "I drömmarnas trädgård" :)

Anonym sa...

Även min Lilleman , lika gammal som Milo, älskar "I drömmarnas trädgård. Har köpt det på dvd nu så att det går att se när som :-). Signaturmelodin är ju helt klart favoriten. Som vuxen är det dock svårt att orka sig igenom ett helt avsnitt. lite väl mycket "uppsy-uppsy-daisy-daisy" för min smak.

Anders Carlsson sa...

Norska NRK lyfte nyligen bort Drömmarnas trädgård från tablån. Efter en smått folkstorm från alla småbarnsföräldrar har de återinsatt programmet fast på annan tid. Eventuellt är det av kostnadsskäl som NRK hellre ville visa egetproducerat än inköpta program.

Clarabella sa...

Mitt tips är följande: Akta akta akta dig för teletubbies! Jag gjorde misstaget att visa det för Tuva när hon var runt 10 månader och sen var det det enda hon ville se fram till 1,5 år ålder. Och jag lovar att man kan bli knäpp i huvudet för mindre.. Nu är det Astrid Lindgrens filmer som gäller, tack och lov för Pippi Långstrump!
kram

ItaPita sa...

Tycker nog som dig när det gäller TV, vi sa inna vi fick barn att " vi ska inte ha tv som barnvakt" men redan som jätte liten fick han titta på göta kanal 2 bara för att han då var stila och tyst ;). Sen har vi dock dratt ner lite på det men ibland tycker han det är jätte kul med färger och rörelserna på tv. Brukar ha på Animal bara för att han ska knyta an till djuren ha ha.
Kram Ita och Milo