onsdag 13 januari 2010

sjukstugan

Tack för alla tips om vart sådana väpnarluvor kan köpas i Sverige! (Se kommentarerna efter förra inlägget ni som vill ha). Jag är rätt nöjd med dessa två för nu och sedan finns ju Finland väldigt nära för vår del och det verkar ändå som att utbudet är aningen större där. Men mycket fina och praktiska är de alltså!

Sjuklingsuppdatering.
Jag har två nu. Eller Milo är väl inte direkt sjuk kanske, glad och sprallig, äter och dricker men han började sympatibajja järnet här på förmiddagen och vi är nu uppe i närmare 10 bajsblöjbyten. Väldigt blött är det med resultat att lilla stjärten blir röd och eländig. Stackars killen.
Så skönt att Marcus åtminstone själv tar sig till toa och att jag inte behöver se hans röda dito, även om gnället från sjuksängen ibland är som en mycket liten människas med väldigt ömma skinkhalvor samt det där emellan. Det är ju lite speciellt när män är sjuka och min är visserligen det, men ändå på bättringsvägen (fastän man lätt kan tvivla av ajajajajandet att döma ;-)).
Inget Stockholm hursom idag. Såklart. Lite väl optimistisk var jag. Men imorgon hoppas jag vi är på gång. Jag ser det som mycket positivt att ingen mer har kräkts idag, Marcus feber inte har gått upp, han äter och att han i sängen har fått på sig latinodansskorna för lite inspiration!
Den inställningen gillar jag!

Kramar på er från mamma sjuksyster.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Ajajaj, stackars lilla röda rumpa. Testa att stryka zinksalva på och pudra potatismjöl på. Brukar funka bra och relativt snabbt på små röda rumpor.
Hoppas att du håller dig på benen!
/mickis

Anonym sa...

Positivt att Marcus tagit på sig latinodansskorna i sängen. Det hjälper säkert upp "sjukan", och även fötterna behöver ju tränas att finnas i såna där pjux! Håller med dig om att det är tur Marcus tar sig till toa själv. Sen är han ju man och män blir alltid dubbelt så sjuka som alla andra, åtminstone är min sån och fler som jag känner. Men ska man vara rättvis så är man ju inte speciellt pigg första dygnet vid spysjuka, men det brukar vända snabbt bara man får i sig näringsrik vätska. Hoppas verkligen han kvicknar till så ni kan åka i morgon. Mar "mamma sjuksyster" gett Marcus några Alvedon så att febern försvinner, om inte så kan det kanske vara en bra idé (men det har du säkert fixat redan eller han själv).
Å så lille Milo som har fått diarré. Men tror du inte det kan bero på sprutan han fick igår? Åtminstone till en del. Det tror jag, för det var väl influensaspruta nr 2 och just infl-sprutan kunde ju ge lite magproblem enl den info jag fick här på vårdcentralen. Men usch och fy för stackars lilla röda rumpan. Obs, rumpan (Milos) och inte rumban (Marcus). Bara så det blir rätt ;-)
Hoppas allt är ok till i morgon och ni kan åka så vi verkligen får se Marcus på fredag och rösta honom vidare.
Kramar till er från Maggan1

Johanna sa...

Hej på Jonna jag kan se att du håller humöret uppe och verkligen kämpar för lets dance å fredag om inte Markus kan kanske du kan kan delta i stället på något sätt . Men det lät lite oroande det där med Milos många blöjbyten .Kan vara att han håller på att få en släng.... Så släng nu i dig vitpepparkorn några hella det kan hjälpa mot magsjuka förebyggande . Jag jobbar inom vården och där brukar vi köra med det förebyggande till oss själva då magsjukan börjar gå. men vissta akn det bara vara sprutan smMilo reagerar på ochså vi hoppas på det, kramar Johanna

Anonym sa...

Hej Jonna! Är det vinterkräksjukan som härjar .Den går ju nu igen. Den är inte go att tas med. Alla inom en familj blir inte ens sjuka , man skall ha den genen o det hade jag... Åt h... med den , . Hoppas Milo nu blir frisk snart o Marcus så han orkar dansa på fredag. Cocacola när kolsyran är borta är toppenbra mot diarré o orolig mage.Lilllgubben får du smörja se ovan zinkpasta är bra o puder.Imodium receptfritt på Apoteket för vuxna-bra.. Hoppas du klarar dig nu ! Milo störtsöt i luvan han fått.Varm o skön. Jag skulle bli tagen som rånare men han är ju en skönhet Milogo. Drick mycket både Milo o Marcus o KRYA på er! Så ni kommer till Stockholm . Kram

Anonym sa...

Alltså jag blir så trött på alla som inte kan ta sitt ansvar och HÅLLA SIG HEMMA DESSA TVÅ DYGN SOM REKOMMENDERAS EFTER MAN HAR HAFT MAGSJUKAN SÅ ATT MAN INTE FÖR SMITTAN VIDARE.!!! oansvarigt och fruktansvärt själviskt! klart att magsjukan smittar vidare.. man smittar faktiskt även efter man har slutat spy.. du kommer inte bli populär på förskolan den dagen du skickar milo dit magsjuk!

Maria Moberg sa...

Jag tror nästan det bara är du Jonna som helt öppet och ogenerat skriver att mannen din haft rännsketa, hahahaha. Helt oslagbart!!! Inte konstigt att han älskar dig av hela sitt hjärta!!:)

Precis, vitpepparkorn är kanon och sprita händerna hela tiden. Tvätta, tvätta, tvätta! Och peppa, peppa, peppa dansmannen i sängen!

Kram

/MM

Åse Ohlsson sa...

Hej Jonna !!

Kära sjuksyster hoppas du har öronproppar när din käre man är såååååå sjuk hihihi visst är dom väl underbara ...
hm vetefasiken .
Underbara du , du skriver så härligt att man bara sitter o fnittrar vid datan .
HÄRLIGT JONNA !!
Ge Marcus en lycka till o krya på sej kram från mej o hoppas ni kommer iväg idag så inte lilleman blivit sjuk eller du . Håller tummarna för er alla.

VARMA KRAMEN FRÅN ÅSE

petrifiedinpink (Maria) sa...

Hoppas att du klarar dig och att dina M är på bättringsvägen. En liten fundering bara, ni har inte bytt Milos välling eller gröt till något med mer fullkorn i? Det har nämligen givit våra tre barn samma röda rumpa då deras magar inte varit redo för en uppgradering. Och den "erfarna trebarnsmodern" har glömt det varje gång!!!

Ha en bra dag//Maria

Anonym sa...

Hej Jonna! Scerige skulle få stanna helt i veckor om alla stannade hemma som nån skriver 2 dagar... Problemet är att "sjukan" 1. kommer kanonsnabbt på ca 1 timme högst du känner inget vet inte att du smittar mest i FÖRVÄG . Efteråt smittar du inte, jag var i kontakt med folk o de blev INTE sjuka. Smittan finns redan o har man tur klarar man sig , . Kan inte stänga alla dagis förskolor skolor affärer osv. Men sjuka barn eller snuviga skall inte vistas på dagis förskolor, smitthärdar. De skall vara hemma. Läkare rekommendera de mig gå ut o få frisk luft mm så fort du kan stå på benen. "Bacillskräcken är farligare. " Folk åker utomlands äter , eller blir smittade av något, blir jättesjuka , men det hindrar gudskelov folk inte från att resa på semester.. Hoppas du klarat dig. o Milo Marcus är bättre . Kram så länge. Men jag skulle stanna hemma från Stockholm denna helg för Milos skull. VILA.