onsdag 27 januari 2010

svettig finne

Har kommit på att jag nog inte riktigt är en sådan finne jag skulle önska men ibland ändå inbillar mig att jag är.
Jag fuskar nämligen i bastun och slänger vatten på stenarna med dörren öppen. Fast just när jag ligger där tänker jag inte på att det är öppet någonstans utan skvätter vattnet svettandes och pustar och fräser i min stilla kaxighet.
(Shhh, säg inte till någon.)
Kom precis ut därifrån och tankar nu vatten inför natten.

Milo sover. Han var så trött killen. Lät honom bara sova en gång under dagen men märkte ganska snart att det var långt ifrån nog, så imorgon blir det två tupplurer som vanligt. Får göra mitt bästa för att justera tiden till något tidigare bara.
Vilket pysslande va.
So fifties ;-)

Nästa månad, det vill säga jättesnart, ska jag börja jobba igen. Ser tyvärr inte fram emot det så som jag en gång gjorde (läs för två månader sedan). Det har varit oroligheter i huset och något som närmast kan liknas vid myteri bröt ut för en tid sedan och som jag har nämnt tidigare vet vi fortfarande inte om vi har jobbet kvar någon längre tid.
Något jag däremot vet är att kollegor mår fruktansvärt dåligt samtidigt som det finns andra (ej arbetskamrater, med betoning på kamrater, låt oss istället kalla dessa typer för ormar på jobbet) som snackar skit och gör allt för att vi i personalen ej ska kunna känna oss trygga.
Så nej.
Jag ser alltså inte fram emot att återvända, även om jag längtar efter att få arbeta.
Vi får se hur det utvecklas.

Nu ska en sista nattmacka bres och därefter är det kojs för min del.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Ja att lista ut de små livens sömbehov och tider är ett heltids pyssel! Och just när man tror att det flyter på så ändras det igen... ;) Men de är ju så fina så det får man väl ta!
/mickis

Anonym sa...

Hej Jonna!
Skrattar åt dig, för jag avskyr bastu får inte luft men mina förfäder invandrade från Finland enligt släktforskningen så vi har fuskat oss genom livet.
Tråkigt med dålig stämning på jobbet (ormarna) de som snackar skit mår dåligast egentligen sägs det (men inte synd om dem) men de skulle få gå först så att andra kan jobba i lugn o ro. Börja du jobba och ställ dig utanför /över snacket och se vad som händer.Iaktta bara. Du har ju varit borta ett tag,. Sånt här är en ledningsfråga egentligen och en dålig, svag ledning gör ingenting åt sådant här. Men jag vet ju inte vilket jobb du har eller vad de gjort. Har jobbat på en sådan avdelning, begärde förflyttning och fick det pga jag inte la mig i tråkigheterna.
När du kommer igång o allt ordnar sig för dig och MILO skall du se att allt känns bättre . Milo är ju nr 1 i ditt liv o så Marcus.
Lycka till i alla fall. Om inte annat så sök annat jobb eller utbildning ingen skall må dåligt på ett jobb. Du längtar ju efter att få arbeta.Egna pengar juvligt! Sköt om er Krama MILO-go alltid.

Karin sa...

Hej

En sak som jag lärt mig på min arbetsplats är att vara djävligt neutral. Om "ormen" börjar pladdra, då lämnar jag rummet.
Kanske vissa tycker jag är feg som inte säger i från att det inte är OK att snacka skit, men jag orkar liksom inte me det längre.

Anonym sa...

Hoppas att ni fick sova hela natten utan avbrott. Sen får du pussla lite så du får in 2 sovpauser på dagarna, det är nog den bästa rytmen för lille mannen!
Det här med jobbet är ju inte kul, det förstår jag. Men håll dig bara så neutral du kan nu när du kommer tillbaka. Jag har lärt mig att inte lita på någon, speciellt inte när man varit borta ett tag. Den falskaste ormen kan vara den som försöker vinna den som kommer tillbaka, bara för att sen använda "återvändaren" för eget syfte. Jag tror nog du förstår vad jag menar, även om det låter kryptiskt. Mitt råd är alltså att du ligger väldigt lågt, inte lierar dig med någon i början, hellre går undan utan att uttrycka vare sig det ena eller andra. Det kan ju ha hänt en hel del medan du varit borta, och det gäller ju att i lugn och ro känna in och få vetskap om allt sånt. Men jag tror du är så klok så det jag skrivit säkert var onödigt, men kände ändå att jag ville förmedla min erfarenhet.
Lycka till när det blir så dags.
Undrar hur det gått för er med Stockholmsresan?
Kram Maggan1

Anna sa...

Missförstå mig inte, du skrev inget som gick "över gränsen", men om det är taskig stämning på jobbet ska du nog tänka på vad du skriver här... Vet ju aldrig vem som läser, hur det tolkas och vad de gör av det. Det var ju t.ex. alldeles nyss en tjej på McD som fick sparken för vad hon skrivit på nätet -och sedan hennes chef för att han skrivit om att hon blivit sparkad.
Jag vet att du är en smart tjej som säkert tänkt på detta, men iaf ;)
Ha det gott!

ingy sa...

Jobbigt med osäkerheten! Sitter själv där, fortfarande. Vet inte hur länge man har jobb.

SPA-tips: Yasuragi i Sthlm! Helt fantastiskt, japanerna kan det där med att koppla av. Jag hoppas verkligen att vi kommer iväg snart igen. Jag blev en annan människa när jag var där, lärde mig verkligen att koppla av. Proffsig personal, fantastisk mat, massor av gratis "aktiviteter" (yoga, meditation) att välja på. Värt varenda krona!
www.yasuragi.se

Anonym sa...

Fyfan så jävla trist att det är så på jobbet som du nu ska återgå till.Gå dit och känn efter och för att inte återupprepa..lyssna på Maggan 1.Hursomhaver måste arbetsgivaren göra något om det hela blir ohållbart ev. köpa in en konsult (hmm,alla dessa eviga "konsulter") som kan hjälpa till i gruppen eller kanske omplacera dig och andra .Nu är det så att det är ditt liv det handlar om så det finns ju ingen anledning till att du ev. har stor ångest på jobbet trots stor arbetlöshet ? Jag menar några av mina arbetskamrater har fått stroke,hjärtinfarkt pg. av stress,delvis pg. av detta.Näääe Jonna jag var faktiskt INTE orsaken hehe så gå dit,pejla in och säg sedan ifrån vad det än kostar.....det gjorde jag och det gick visserligen åt helvete med jobbet....men jag kunde åtmistone se mig i spegeln och mina barn i ögonen efter det. K 1