lördag 31 januari 2009

dag hundrasextio -kapitulation

Jag vägrade på in i det sista. Men så tog den mig, influensan, någon gång i natt när jag för en kort stund sänkt min gard. Nu är det feber, halsont och allmänt krassel som regerar. Och jag ska aldrig skoja om förskylda män mer, för när en höggravid kvinna är sjuk, då är hon S J U K, även om det handlar om en enklare och snabbt övergående (hoppas jag) förkylning.
Det är så synd om mig! Kan inte nog påpeka det. Har ont ont ont och när jag hostar, vilket jag gör ofta och mycket, känns det som att hela jag ska spricka från alla håll och kanter. Ett redan ömt underliv blir inte direkt kaxigare av att känna enorma magen spännas och pressas ner mot den, så det här är ingen lek mina vänner, det är synd-om på största allvar.

Nu kom finaste Marcus med mat. En het thaisoppa med kyckling och cocosmjölk till mig. Gott. Tänkte försöka skrämma iväg de envisa baciluskerna med chili och andra kryddor. Väck med skiten!

Appropå finaste Marcus så kan ni läsa om honom i dagens expressen, angående jobbet som tidningens senaste och nyaste nyhetskrönikör efter Aftonbladets misslyckade värvningsförsök.
Från och med onsdag finns han att läsa där!

Nu ska denna sjuka och trötta klump sörpla soppa och sen krypa ner i sängen igen.

23 kommentarer:

Maria sa...

Krya på dig!

ingy sa...

usch din stackare! soooov och drick en massa vatten!

krya på dig!

kram i

Josefine www.Prinsessansdagbok.com sa...

MASSA krya på dig!!! Men du, jag skrev en kommentar på tårtinlägget men den kom aldrig med tror jag. =) Så du vet att jag var med på tårtfesten ;-)

SJÄLVKLART ska vi få våra levande, jag hade feber inatt och yrade omkring. Du var så söt och strålade med din lilla bebis där på sjukhuset. Tänk vad bloggläsandet gör, man får vara så nära men ändå inte!

STOR KRAM och tack för grattiset! Februari verkar väldigt sannolikt, jag gav upp imorse då jag såg på mobilen att det är den sista idag :)

Anonym sa...

Stackars stackars dig, förstår hur det känns. Jättetufft! Skickar ljus och önskningar om "bort med skiten". Skönt att du har Marcus hemma. Vad roligt att Marcus låter höra av sig i Expressen som krönikör,måste erkänna att jag slänger ur sportbilagan så fort jag får tag på tidningen, men i fortsättningen ska jag inte gnälla på maken som kommer hem varje dag med Expressen efter jobbet. Idag har vi varit hemma hela dagen, men tror du inte att han bett grannen att köpa tidningen så det är bara att gå och hämta. Så är det när man bor på landet.
Må så gott du kan vännen!
Kram hela familjen

Anonym sa...

Jag har precis läst den fina artikeln om dig och Marcus i "föräldrar och barn". Tårarna sprutade och blandade sig med kaffet. Jag räknar mig till de lyckligt lottade eftersom jag har tre barn. Vägen dit har inte varit spikrak och alla stunder har inte varit glada men i jämförelse mer er historia så framstår min som en solskensvariant. Jag önskar er all lycka!

Anna sa...

Stackars du, jag lider verkligen med dig! Influensa är hemskt och att ha det som högravid ger en extra dimension av hemskt. :( Krya på dig Jonna!

Anonym sa...

Krya på dig din stackare!
Försök sova mycket, dricka mycket och äta mycket. Så ska du se att dom där virusarna snart är bortjagade. Lagom till att lilla Mini ska titta ut. :)

Kram Kram.

Anonym sa...

Hoppas du mår bättre mycket snart. Hosta är inget kul när man är höggravid, kan tänka mig att det är än värre för dig. Håller tummarna för att det är snabbt övergående, så du är pigg och kry när mini ska komma.

Har följt dig här på bloggen ändå sen starten av din graviditet och det känns så häftigt att det snart är dags nu :-)

Anonym sa...

Hej! Krya på dig! Sov så mycket du bara kan, då försvinner förkylningen snabbare. Varma tankar till sjuklingen.Anna-K

Anonym sa...

Tydligen drabbades vi exakt samtidigt för någon gång i natt hade någon kastat in små hårda, vita illaluktande klumpar i halsen och den ena tonsillen är stor som en vindruva. Känns som att dricka klorin. Som tur är så är du nog återställd tills torsdag så tur i oturen att det kom nu och inte på tisdag, onsdag.

Het thaisoppa lät lockande.

Krya på dig!

Marie

Anonym sa...

Krya på dig! Och du rå VITLÖK hackad i bitar och huttad med lite vatten skrämmer skiten ur bacillus-luskarna! Det lovar jag! Kram m

Anonym sa...

Vi sitter i samma båt du och jag. Mattias blev sjuk och naturligtvis smittade han mig... Nu ligger man här emlig och hjälplös haha. Hoppas det hinner ge med sig innan det är förlossningsdags. Vila och vårda din hälsa. Kram

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

Det är verkligen genomsynd om dig!!!!

Men du kommer att hinna friskna till lagom till minis ankomst, och tänk sedan vad superduperbra du kommer att må då.

eva sa...

hej hoppas du kryar på dig snart!! för du ska ha bebis! var rädd om dig..kram/eva

Anonym sa...

Hej lilla vän,synd att du åkte på det här nu (men inte helt oväntat,baciller är dumma)ett litet tips,försök få något hostdämpande, eftersom hostan retar din kropp och gör att du får förvärkar,mer ont för din del,sov, sov och drick.Het thaisoppa kan du nog äta resten av tiden du har kvar hemma,gott gott gott.Är du täppt i näsan så be Marcus köpa saltlösning med menthol,helt ofarligt,finns på apoteket.Känner mig lite som mamma nu, men du måste bli okey till torsdag,tänker på er
och vet att det blir så bra och att mötet med ert barn kommer att bli ett fyrverkeri på känsloskalan,
vi är många som är med er den dagen,Krya på dig,hälsa din fina Marcus Kramar Margreth m.familj

Anonym sa...

Krya på dig! Hoppas att det inte är influensa utan "bara" förkylning. Sov så mycket du kan, som flera redan rått dig till, och drick mycket.
Ditte

Anonym sa...

Krya på dig! Tycker mycket om att få läsa din och Marcus blogg. Ni är så fina.

Anonym sa...

Hoppas du blir fri från bacilluskerna snart! Pyssla om dig allt du kan och se till att Marcus tar väl hand om dig (men det verkar han ju vara fenomenal på)!:)
Drick massor, ät allt som lyster dig och vila (för det har du ju inte aaaaaalls gjort hittills menar jag...!;P).

Snart är du frisk igen och snart har du Mini utanpå magen istället för inuti!

krya-på-dig-kramar/Mia

Anonym sa...

Krya på dig! Jag som önskade att du skulle få en lugn sista vecka. Här är du just nu ett stort fyrverkeri med Tafelberget i bakgrunden tjusigt värre. Imorgon är det din sista söndag i vänt läge. Söndagar har varit de dagar jag oroat mig mest över er. Hoppas hostan går bort fort nu. Så vi kan fortsätta Minis förfest. Gabriella som nu håller tummarna så att de är blå

Louise´s Spis sa...

Vi tar varandra i hand genom de här graviditeterna ;-) Ligger också sjuk och har en hals som värker sönder i de få bitar jag nu inte hostat sönder. Och i ärlighetens namn, hur djäkla lätt är det att hosta med delade bukmuskler??? Nej, just det :-(

Hoppas att du mår bättre snart!!!! Får be min M att köpa hem thaimat imorgon så kroppen får svettas ut de sista bacillerna.

Krya på dig och drick mycket varm och ät isglass :-)

Helene sa...

Vill tipsa dig om en huskur mot hosta.
Be någon köpa dig en kålrot, dela den på hälften, gröp ur den och ha i honung. Låt honungen dra en stund i kålroten, det blir en jättebra hostmedicin som inte innehåller något farligt. När man är gravid vill man ju inte stoppa i sig vad som helst.
Kan du hälsa Marcus också att hans artikel om Kärlek i Expressen var så bra.

Krya nu på dig och vila.

Helene

loba sa...

men fy. krya på dig.

Anonym sa...

Jag säger det igen: apotekets Bafucin är grejen mot onda halsar! Köpte själv en burk idag... :-(