lördag 10 januari 2009

positivt tänkande så det skriker om det

Det blev en väldigt lyckad shoppingtur idag trots rövsmärtan.
Köpte en väldigt fin och dyr väska (som jag nu börjar misstänka kan vara något för liten för BB... hur stor väska ska man egentligen ha med sig dit?) och ett par skor.
Skorna dock är perfekta för sitt syfte, ha på sig men inte att gå särskilt mycket i. De kostade bara 99 kr på skopunkten och jag får på mig dom utan problem, bara att sticka i foten.
I förrgår köpte jag ju nya sköna tofflor med tunn gummisula från Din sko. Också 99 kr på rea. Kanon att hasa runt på BB med. Jag skulle vilja ha en skön pyjamas med mig också och min röda fleecemorgonrock med hjärtan på. Sen ska ju necessären med och allt smått och gott som Mini kan tänkas behöva (som vi tar en annan dag när positiva tänkandet är i fokus). Jag har en lång lista med grejer som jag har planerat packa i väskan. Får testa imorgon och se hur mycket som får plats. Blir det trångt, får vi byta.
Man får väl byta väska?
Nu ska jag lägga mig i sängen på uppvärmd vetekudde och kurera stackars skinkpartiet. Imorgon ska jag bara vara.
God kväll och natt så småningom.

19 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Jonna!

Härligt att börja packa väskan...
Man får faktiskt ta med hur mycket som helst, gör det man vet ju aldrig vad som kan behövs. Första gången tog jag med helt fel saker (blev akut snitt den gången) men andra gången med planerat snitt slapp jag tänka på allt som jag trodde man behövde till en förlossning och kunde ta med sånt som faktiskt behövs efter (amnings bh, kanon att ha, nappar, sköna kläder, extra stora blev visst inte "normal smal"direkt :) och en mysig filt till bebisen som jag hade sovit med i flera veckor så den luktade mej...)

Hoppas du kommer få en lika fantastisk snitt förlossning som jag fick!

Kram och hoppas du får mundre ont nu den sista tiden.

Jenie

Anonym sa...

Självklart får man byta väska. Det ska verkligen inte vara några problem. Och gör det om den känns för liten. För det är bättre att kunna få med sig det man känner att man vill ha med sig, än att behöva prioritera bort saker. Ni har ju inte bil heller, så det är inte lika lätt för Marcus att åka en sväng hem och hämta vad som behövs.
Men Marcus, han ska väl också stanna kvar på sjukhuset när Mini har kommit? Han behöver väl kanske också stoppa ner någonting till sig själv i väskan .. om han inte har en egen förstås.

Anonym sa...

Åh, de där skorna från skopunkten har jag också! Faktiskt förvånansvärt hållbara, med tanke på priset.

Följer din blogg med hållna tummar, tjejen. Önskar dig och familjen allt gott!

Anonym sa...

När jag låg på BB så stannade vi i tre dagar. Nuförtiden misstänker jag att man får åka hem tidigare eftersom platserna blir färre. Allt beror på bebisen och dig.

Packa lätt är mitt tips. Böcker är bara att glömma ta med sig, hjärnan är alldeles för mosig.. :)

Anonym sa...

Du...den där snygga väskan är till dej och dina saker...Mini kanske kan få en egen väska!!! Skötväskan kanske??

Anonym sa...

Min egen huvudkudde saknade jag på BB.

Anonym sa...

hej!
ett tips:
packa ner en duschkräm el vad du nu brukar använda, som luktar gott.
och eget schampo o balsam.och just ja, egen tandkräm!!!sjukhusets utbud är och luktar gräsligt......

Katarina

Anonym sa...

hej igen!
glöm inte en mysig mjuk filt till bebisen, sov gärna med den i eran säng innan bebisen kommer så har h*n eran doft hos sig från start.

Anonym sa...

De svarta skorna är kanonbra, jag har ett par själv och de är både snygga och sköna!

Lycka till med din "bara vara" söndag..

Anonym sa...

Vet inte om skillnaden mellan planerat och akut ks är stora, men jag hade också packat med nya tofflor och mysiga kläder att hasa runt i :) Men inte kunde jag hasa inte. Första dygnet satt "förlamningen" kvar. Andra dygnet tog dom katetern och tvingade mig att stå upp. Det värsta jag varit med om!! :) Tredje dygnet hasade jag med hjälp till duschen :) Men jag tog igen det med hasande i tofflor och pyjamas hemma sen <3

Johanna sa...

du får nog plats.

Måste bara påminna om mitt tidigare tips = bomullstrosor i mormorsmodell alt gravidtrosor.

Och så tycker jag att det var jätteskönt att ha amninglinnen från HM på natten utan BH under och på dagen under vanliga kläder. Dom är rätt tajta och det är skönt när magen känns stor och degig :-)

Åh vad jag blir nostalgisk nu!

kramar
Johanna

Anonym sa...

Ett tips! Är själv i vecka 40+2 med vår andra IVF-bebis. Den här gången har jag packat två väskor, en till mig och en till bebbe. Så om din fina väska blir full kanske det finns någon mer hemma. Sen förstår jag ju att du vill ha nytt och fint!

Kram och lycka till!
Anna/Feliciaett på AFF

Anonym sa...

Härligt med BB-väska. Min packning har blivit större för vart barn jag fött. Med trean hade vi tre väskor med oss...1 till mig, 1 till bebben (bb:s kläder hos oss passar fantastsikt dåligt!), och 1 till pappan.

Ta med amningströjor är mitt bästa tips för jag har i alla fall velat klä på mig väldigt fort efter förlossningen. Ett dygn efter snitt vill jag inte vara "sjuk" längre utan leva ett så normalt liv som vanligt och då sitter sköna gravbyxor och en amningströja på plats!

Tänk vad spännande, snart är det dax :)

Anonym sa...

Instämmer, ta en väska till dig (och Marcus) och en väska till Mini. Jag hade inte tänkt ta med så mycket men ändå fyllde jag två väskor ;)

Instämmer med Katarina också, kom ihåg att packa en gott doftande duschcreme! Den doften från duschen efteråt kommer du ständigt förknippa med er älskade Minis födelse! Jag börjar nästan gråta rörda tårar när jag känner doften av palmolives pure cashmere..

Du har fått en utmärkelse av mig. Kolla in den vetja :)

Helena sa...

Jag hade en hockeybag och den var full! *s* Packade den i vecka 23 tror jag...

Håller med om att hjärnan är för mosig för böcker, veckotidningar är bättre, skönt med något att bara slöbläddra i.

Sen hade jag med en gjutsats så att jag kunde ta dotterns fotavtryck när hon var alldeles nyfödd, sen har det blivit en fin tavla. Jättekul att ha som minne!

De sista månaderna av min graviditet gick jag ingenstans utan tandkräm, schampo och balsam i handväskan, jag var lite fixerad vid att få duscha och tvätta håret efter förlossningen (hjärnan gillade att hänga upp sig på trivialiteter...). När jag sen nyförlöst skulle få ta min efterlängtade dusch så hade jag med mig två flaskor balsam och inget schampo!!!!

Anonym sa...

Jag tog såklart med kameran och så ipoden! Den hade jag bitvis under förlossningen och sen efter när bebisen låg och sov. Musiken fick mej att må extra bra efteråt och jag har några låtar som jag alltid kommer att förknippa med den underbara första tiden. En fin anteckningsbok att skriva ner ALLA detaljer i! Filten och lilla mössan är bra saker.Godispåsen var också en finfin grej att ta med (bebisar kan dock bli prickiga av chokladmonster till mor) Åh, jag vill också åka till BB!!! På mölndal där jag födde ställde de fram skorpor och nyponsoppa klockan 4 på morgonen...att tassa ut med ny bebis tidig morgon och äta detta goda var fantastiskt!! Åh, lycka till!!!!!!!!! Linda

Anonym sa...

Fantastiskt att bli väckt på morgonen med skorpor och te.
Glömmer aldrig när en sköterska/usk sa: Din son har vaknat. Han väntar, suger på sitt finger.
(Hade fött två flickor förut.)
M v h Mohikanen.
:-)

Anonym sa...

OJ, vilken tur att jag inte har barn, inte sjutton hade jag kommit på att man behövde ha en speciell BB-väska. Numera åker ju de flesta hem mer eller mindre med en gång ändå. Ett par mjukisbrallor och ett par goa raggsockar eller tofflor är det enda jag skulle kunnat komma på. Får nog låta bli det här med smått även i framtiden ;-)

Anonym sa...

Åh vad spännande! Jag tror att det kommer att gå kalasbra för er! Snittades själv i somras i v 35+2 efter att vattnet gått men helt utan värkar. Förutom att min dotter var lite liten (men det har hon tagit igen nu, med råge!) märktes det inte alls att hon var nästan 5 v tidig.
Men nu till BB-väskan:
Bra sak jag hade med:
Nattlinne med knäppning framtill, för enkel amning.
Jag önskar att jag tagit med mig:
Amningskupor. Min mjölk kom igång som en fontän och jag blötte ner mig alldeles på den sida jag inte ammade på, varenda gång!! ;-)
LYCKA TILL!!!!