tisdag 27 januari 2009

post-ikea-partum

Vilken härlig dag! Helt slut är jag och känner inte ens en antydan av röv eller annat som hör det partiet till, men vad 17 gör det när man har haft så roligt som jag idag!?!
Vi (bror A, Lisa och jag) åkte iväg vid elva och kom inte hem förrän runt halv fem. Inte den snabbis jag hade siktat in mig på, men det var skönt att inte stressa. Vi tog det verkligen lugnt, rullade runt på alla avdelningar, åt långlunch och fikade, rullade ännu mer, fixade hemkörning och avslutade det hela med sladdrig korv och glass. Precis så som man ska!
Nu sitter jag här med ett berg av kräklappar, babyunderlägg, mobiler och nattlampor framför mig och vet inte vad göra med dem.
Imorgon kommer skötbord och lite hyllor.
Nästa vecka vår älskade bebis.
Om allt nu fortsätter och slutar som det ska...
Vilket vi ju såklart hoppas och också stenhårt tror på!

Ikea var alltså precis lika kul som jag hade hoppats och jag är innerligt tacksam för att trippen blev av. Får säkert betala för mastodontrullningen i ett par dagar framöver när väl känseln och det onda letar sig tillbaka, men som det var värt det! Förvärkarna som var riktigt ilskna igår kväll har tack och lov hållt sig på behörigt avstånd och Mini har buffat glatt med jämna mellanrum, vilket varit och är det viktigaste.
Vid sex åkte jag och bror iväg på ytterligare ett äventyr, denna gång en kortis (eftersom de stängde sju) till babyproffsen och fick där den länge eftersökta babyboxen med reklamgojs. Nu är den min! Har ännu inte öppnat lådan, så det återstår att se om det varit mycket väsen för ingenting.

Snart kommer bilder från min mesta dag.

Hoppas ni har haft en fin med.

Många kramar!

15 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Vad skönt att du mår bra, började som sagt undra.
Va kul att din dag blev som planerat!

Kram Jenie

Sabina sa...

Härligt att dagen blev så lyckad! Att du kom iväg på ett riktigt boande precis på det vis varje höggravid kvinna förtjänar! :)

Glad för Din skull.
Och än gladare är jag att ni snart är i mål.. Halleda! Ni är snart där Jonna.. Skrikande bebis på magen, buffande efter bröstet! Ni är alldeles snart där.

All Lycka, Allt Gott!

Kramar, Tankar o Tummar

Anonym sa...

Hej igen!
Låter som ni haft en bra dag idag. IKEA är (för det mesta) alltid trevligt. Är glad för din skull att ni äntligen kom iväg! Vet själv hur kul det är att shoppa alla bebissaker. Jag är i stort sett klar redan. En skön känsla!

Förvärkarna har hållt sej på ett bra stadie sedan i onsdags. De kommer och går, men gör inte så ont. Borde åkt in i onsdags men vågade inte. Blir det en nästa gång ska jag göra det, måste tänka på den lilla där inne. Är i v 31+3, så lite till måste Svea stanna där inne.

Är skönt att läsa din blogg. Du är så otroligt stark!! Jag snappar åt mej lite styrka och nu känns det lättare att ligga hemma de sista veckorna. Runt 60 dagar kvar idag! :) Snart bara 8 för er! Det kommer att gå så bra för er när det är dax!! Klart ni klarar det! Sen börjar något jättestort som man inte kan föreställa sej. Ett liv med barn. Ett barn att älska! Hoho!

Hoppas du slipper smärtan i morgon!
Kramar

Anonym sa...

Hej Jonna!
Härligt att du mår så bra (nåja, hoppas att du fått känseln tillbaka!) Och roligt att dagen blev så lyckad!
Snart är den här, Dagen M som i Mini. Önskar er verkligen lycka till, än en gång!

Eva

Anonym sa...

Jonna och Marcus av hela mitt hjärta önskar jag er LYCKA TILL!!!Vilken tur h/n har lilla Mini som får just er till mamma och pappa....kram stina

Anonym sa...

Härligt! Herregud, det pirrar i MIN mage för att det snart är dags... Wow!

Anonym sa...

Åhh det börjar närma sig med storm steg..... vad spännande!
Mysigt med inköp!
Kramiz

Anonym sa...

Hallå,hallå,gu`va roligt att du fick en sån här bra dag,plågorna är konstanta, men med allt du nu har köpt så har du lite att pyssla med på dagarna fram till stora S-dagen.
Vill också säga att jag tycker du är så himla rolig,ditt sätt att skriva tyder på att du har skön humor och jag tror att för att klara sig igenom en sån här pärs(speciell grav.)vill det nog till att kunna skratta åt eländet ibland,det har räddat mig ur många livsjobbiga situationer,se det tragikomiska,gråta o skratta omvartannat.Är så jätteglad för din o Marcus skull att ni nu får ert lilla barn,era två små änglar
är tillsammans med min lilla ängel och alla andras, och gläds över de syskon som skall finnas här på jorden.Jättekramar från Margreth
med sin familj,sov gott.

Anonym sa...

Läste det marcus skrev om att betala för att få titta på fotboll på tv o fattar ärligt talat inte riktigt hur han kan välja bort dej o dessutom betala? jag skulle tycka det kändes jätteförnedrande att ta emot pengar av min kille! (o dessutom, har ni inte gemensam ekonomi?!) sen blev jag lessen av att läsa om hur du "gör dej fin" för hans skull, o jag vet ju hur du lägger upp bilder här, för att visa upp dej. det känns som att du verkligen behöver kärlek o bekräftelse o inte får det av honom eller älskar dej själv? låter så när man läser mellan raderna i det du skriver oxå. när man läser hans blogg fattar man ju knappt att ni delar samma liv, han verkar ha 1000 andra saker i tankarna, medans du bara går hemma o väntar. men hoppas du äntligen kan känna att du är älskad när du blir mamma, inte för att det är barnets uppgift, men ibland behövs det kanske en sån gåva. hoppas du såsmåningom kan lära dej att älska dej själv oxå, med eller utan magen. hoppas att marcus vill stanna hemma när mini kommer, han kanske kommer betala dej för att slippa byta blöjor o sånt oxå, haha?

Johanna sa...

Den där babyboxen var jätteviktig för mig när jag var gravid! Åh, jag bara lääängtade efter att få öppna den och pilla på alla reklamprylar, men, trots att jag gick 10 dagar över tiden så "hann" vi liksom aldrig att åka och hämta den förbannade lådan. Sen har jag glömt bort den...men påmindes nu!

Undrar om man får komma och hämta den efter fem månader?

finnjonna sa...

Tack alla för era glada kommentarer! Så kul att räkna ner tillsammans med er!

Stina: Skönt att höra att det varit lite "lugnare". Åk absolut in om det förvärras igen och inte ger med sig. Hellre en tur för mycket än för lite... Veckorna går ju framåt iaf och lilla Svea är redan i den 32:e! Kanon! Och fler ska det bli.
Kram och lycka till!

Anonym: (som tycker det är Ha ha om min kille skulle betala för att slippa blöjbyten, vilket han aldrig skulle göra. Finns ingen, förutom jag kanske, som längtar efter bajsblöjor och deras byten så som han. Och om det vore annorlunda hade det knappast varit Ha ha)
Sedan vill jag bara rätta dig lite vad gäller några missförstånd.
-Ingen väljer bort den andre i vårt förhållande. Det bara råkar vara så att han måste jobba (vet inte hur det är hemma hos dig) och väljer då att betala för att få göra det framför stora TVn och jag i min tur (mycket smartare som jag är) "tar betalt" för att slappa framför den lilla. Helt galet, visst, men det passar oss och jag känner mig inte ett dugg jätteförnedrad.

I övrigt är du är fri att läsa mellan raderna bäst du vill, men jag måste ändå påpeka att det inte är jag som skriver där...

Evighet sa...

Älskade meningarna
"Imorgon kommer skötbord och lite hyllor.
Nästa vecka vår älskade bebis."
Snart snart snart har ni skötbord, hyllor och bebis :).
Håller alla mina tummar för er.

Anonym sa...

Hej!
Har följt din o Marcus bloggar en tid nu men jag varit hemlig tills nu. Det är så spännande och jag längtar efter att få se den lille här i bloggen sen.

Självklart kommer allt gå bra den här gången.

Jag har själv kämpat med utredningar och ivf i många år och jag "vann kriget" idag är jag mamma till 2 st gulliganer båda 7 år trots mycket dåliga odds.

Din blogg har fått mig att fundera på att lägga ut min egen graviditetsdagbok på nätet...på den tiden så fanns ju inte bloggen.

Önskar er all lycka och följer er i fortsättningen också fast lite mindre anonymt.

Kram Katja

Anonym sa...

Tror du kommer få nån slags reklam från Libero oxå, en kartong med grejjs som amn får hämta ut på Lindex. Gratis är bra :-)

Anonym sa...

å tänk, bara en vecka kvar :-) fantastiskt! Dan innan snittet är som dan innan julafton för ett barn, skithäftigt!
Det kommer gå superbra för er och jag ser fram emot att läsa om bajsblöjor och babykräks sen :-)
kramar