onsdag 21 januari 2009

rapport

Då så. Hemma.
Helt fantastiskt att det just nu sprattlar 2 465 gram liv i min mage.
Allt såg bra ut! Bebis körde sin vana trogen på och vände sig åt alla möjliga håll. Mätningen gick ändå finfint och -9 var -8 idag så lilla kärleken ligger exakt på sin kurva. Fick till och med se små hårstrån bölja i nacken, tänk att få sniffa på dom om inte så jätte länge. Pilla där med fingrarna...
Åh, jag är kär! Upp över öronen förälskad i mitt barn är jag.
Plötsligt blev allt så på riktigt, så verkligt. H*n lever i mig. En bebis lever i mig. En sådan som man bara ser på film och i andra människors armar. Tänk en sådan liten en, fast min, ska jag snart få bära i mina.
Levande. Varm.
Hoppas så...
Tror lite.
Längtar mest.

34 kommentarer:

Anonym sa...

Ååååå, vad härligt det låter. Jag blir så glad för Din skull. Nu är det inte långt kvar tills Du får snusa på Mini.

Ha en bra kväll.

Kramar från Farmor/Mormor

Anonym sa...

Oj, oj nu måste jag gråta en glädjeskvätt..helt underbara rader av dig! Är så glad för er skull. Tänk att man kan få den känslan för några man inte ens känner: härligt!
Kramar till er alla från Åsa

Anonym sa...

Halo lilla mamma/snart! Jag längtar nästan lika mycket som ni gör, Nu måste vi hålla en tumme och bara ta det lugnt. Kul o höra att bebisen mår bra.Inte lång tid kvar hörrö! Så skönt att ni får elda i er spis också,när det är så otrevligt ute. Håller kollen o ser hur det går för er nu. en bamsekram från en längtande obekant/ Stror kram på er båda/ 3 från Christina

Anonym sa...

Oh Jonna får tårar i ögonen när jag läser ditt inlägg. Jag är så glad för din och marcus skull. Snart börjar ni alla tre en livslång resa tillsammans.
Kram
Amis

Anonym sa...

Hej Jonna! Läser din blogg var dag och vill bra säga att jag tycker du är så otroligt stark och modig.Snart kommer du att få din efterlängtade lilla baby och få känna doften av ett litet barn.Sköt om ig och Mini nu så kommer allt att gå bra.Lotta

Anonym sa...

Underbara nyheter! Du är snart i mål och ska få sniffa bebis....mmm, så gott. Vilken lycka! Bebisen är ju riktigt stor nu oxå. Det kommer gå så bra ska du se.
Kram T

Anonym sa...

Vilken glädjerapport! Helt fantastiskt och alldeles underbart! Kram!

Anonym sa...

Tack för rapporten! Nästan 2,5 kg - det är ju famtastiskt!
Snart...
Ditte

Anonym sa...

Åh vad jag hoppas att det kommer att fortsätta gå bra den här korta tiden som är kvar för er. Jag håller tummarna allt jag kan.
Kram Anna

Anonym sa...

vad skönt för dig, jag förstår din kärlek till detta liv i din mage, jag kommer ihåg hur jag kände för 33 år sedan när jag bar min son och sedan när man fick honom. 2.950 g 48 lång var han det är saker man kommer ihåg. Lycka till Nu en trogen läsare från Linköping

Anna sa...

Helt fantastiskt att läsa din blogg. Började läsa efter att jag sett Marcus på morgonTV. Då var jag gravid i vecka 19. Dessvärre fick jag missfall som upptäcktes hos bm i v 24. Detta är nu snart två månader sedan och allt börjar nu bli som vanligt igen, vi mår bar ochär redo att försöka igen.
Så härligt att läsa om er och att det verkar gå bra denna gången. Jag håller tummen för er.
Kram Anna

Anonym sa...

Åh, så härligt det låter! Och så skönt att allt såg bra ut idag också! Det är inte långt kvar nu... :)
Kramar/Åsa J

Anonym sa...

Hej Jonna!

Jag har nu ganska länge följt din väntan. Aldrig har jag fastnat för en blogg. Jag går in ett par gånger om dagen och har du inte skrivit något på förmiddagen när jag kollar blir jag orolig för dig. Jag menar, orolig för någon jag inte känner. Ja, man upphör aldrig att förvånas.
Jag håller tummarna för dig och marcus.
Ps. Papa Grappa är bäst. men jag har inte varit på fiket. Ligger det alldeles intill eller?

GANSKA LAGOM sa...

så härligt! Vad skönt att allt var bra på UL. Alltid en fantastisk känsla att se dem på skärmen. Det blir plötsligt så verkligt! =)

Anonym sa...

Jihoo! Vad glad jag blir för er skull. Heja Mini!

Sara sa...

2570 gram vägde min ena tvilling när han föddes. :) Tänk, att det snart är dags! Jag känner er inte irl men jag är ändå så otroligt glad över att allt går bra och att Mini sprattlar på! Snart, snart håller ni er lilla bebis i famnen.

Kram till er!

Anonym sa...

Åh så underbart!blir juh tårögd. Inte länge alls kvar nu! Var tappen o allt som det ska??
Vad betyder -9 -8??
Imorgon ska jag på UL. Så jag får se vad som gömmer sig i magen.Wiee.

Ska bli otroligt spännande att få följa med sista spurten nu innan din lilla mini kommer ut. Grattis till bra besked. Mvh L

Anonym sa...

Viktor vägde bara 2685gram när han föddes och 2500gram när vi åkte hem från BB.
Världens sötaste lilla bebis!
Ååå önskar han var så liten igen, det var supermysigt.
Snart är det din tur.
KRAMIS

Anonym sa...

åhhh, vad kul..
grattis.. mys och se små hårstrån..

Anonym sa...

Hej Jonna!

Blir rörd när du beskriver din längtan efter din bebis, allt kommer att gå så bra och snart, snart är din önskan verklighet!

Kram Jenie

Anonym sa...

Är så glad allt såg bra ut idag. Nu är det bara två veckor kvar till den stora festen. Har nu läst här hos dig sen i början av juli och vilken resa du bjudit på alla tårar och skratt. Tack! SOligakramar Gabriella i Kapstaden som i natt somnar med ett leende.

Anonym sa...

Åhh, det låter underbart jonna! / Helena

Anonym sa...

jag hittade din blogg för några veckor sedan och plötsligt är jag beroende av den!
det är fantastiskt att få läsa ett inlägg med så mycket hopp - jag hoppas med er!
lycka till!

Anonym sa...

Det låter som det kommer att gå bra!!! Jonas
www.metrobloggen.se/jonaslindh

Emma sa...

Åh vad skönt att H*n verkar vilja vara kvar ett tag till!!
Här är det tvärt om, har varit innte på förlosningen idag (läs em och kväll!) med mig hade jag våran busiga tvååring som lyckades trycka på larmknappen ett antal gånger! och en god vän som åxå hon är gravid!) Sambon jobbar på annan ort, kul! NOT!
Liten vill komma ut, a little bit för tidigt, typ 11 veckor!!! Å nu börjar jag bli lite nervös, förstår hur du har känt det och försöker å insupa lite av din energi som du får ut i din text. Positiv! Så nu ska jag opacka väskan, den med toarullen i!! hi hi! Å hoppas att liten stannar i några dar till åtminstone, hade ju varit bra så pappan finge komma hem först!

Gunilla sa...

Vi är många som längtar tillsammans med dig och Marcus.

Godnattkram från Gunilla

Anonym sa...

Go Jonna!

*annorlunda mamma* sa...

Har precis börjat läsa din blogg..Jag läste om dig första gången på expressen, en kort tid efter att jag födde min döfödda son..Efter att ha läst att du var gravid igen efter att ha förlorat två barn, gav mig hopp att jag en dag kanske vågar att bli gravid igen...Den starka önskan/längtan om att få hålla ett levande barn är större än rädslan att något ska gå fel...Det gör ont att förlora ett barn, oavsett hur gammal det barnet är..Jag skriver mkt på min blogg om min sorg, men hur mycket jag än skriver så känns det som om det inte går att förklara hur det känns när ens finaste dör..

Jag tackar dig och Marcus för att ni pratar och skriver..Ibland så känns det som om ingen förstår en..

//Hannah

Anonym sa...

Gläds med dig!! /Jenny

Anonym sa...

jag är då övertygad om att Mini är en lite Mini-flicka...få se om jag har rätt ;)

Anonym sa...

Nu fick du t o m en gammal garvad pangbrud rörd! Din längtan och glädje riktigt lyser igenom i ditt inlägg och jag blev alldeles varm i hjärtat! Man blir så glad för er skull!

Anonym sa...

Helt fantastiskt. (oj där kom en tår)!!!
Ville tipsa dej om att inte använda vanlig babyolja till Mini...de innehåller inga naturliga ämnen som helst!! Weledas babyserie är underbar...jag smyganvänder det också! Köpköpköp!!!
Det var bara det...=)Linda

Anonym sa...

Hej blir jätteglad för dig. Bebisar luktar underbart. Var inne på Marcus hemsida, men hittade ingen mail el svarsruta. Hälsa att han hade en underbar slutkommentar i går som jag inte tror ngn i studion fattade.

Elena - Just nu sa...

Åhhh vad jag minns den där känslan! Att vara kär i den där lilla grodan i magen! Snart är h*n på utsidan magen! Jag gläds med er!