torsdag 27 mars 2008

arrival of the brun kuvert

Så fick vi äntligen det stora bruna kuvertet. Igår kom det. Den glada nyheten levererades av min Marcus. "Gissa vad som kommit?" Ja ja ja! Recepten var skrivna redan den 19:e, dagen innan jag pratade med dumma sköterskan. Men hon är förlåten nu. Nästan allt är förlåtet. Så skönt känns det att ha sin lilla bunt, sin kanske-framtid hos sig.
Fortfarande litar jag inte helt på att det blir av som det ska, tror inte jag kommer känna mig lugn förrän jag ligger där däckad och äggen ur mig plockas, men vi är onekligen ett antal steg närmare och det gör mig glad idag!
Vi ska få hjälp att bli gravida. Även om inget, säger dom, är fel på oss. Överflödig och märklig information, jag vet. Men kanske det ändå känns bra för mig att konstatera att något hos mig fungerar fastän det tydligen inte fungerar alls (vilket ju är varför vi nu får hjälp), så låt mig göra det, en liten snabbis, konstatera att inget är fel på mig.

En varning till er alla innan sova i sängen. Japp är tillbaka där igen. Känns bra. Hursom, en varning var det. Här kommer:
Vad ni än gör. Se INTE 88 minutes med Al Pacino. Jag upprepar. Se INTE 88 minutes! Låt er inte luras av den mannens tidigare bedrifter, nämnda film är SKIT. Från början till slut. Fick mig nästan att längta efter Date Movie. Men bara nästan.

God natt.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Jonna!
jag är en av dina stalkers som inte innan lämnat ngn avtryck i denna fantastiska blogg! Först och främst, TACK för din blogg!

Jag har precis varit och hämtat ut all den medicin jag skall börja med nu, förhoppningsvis, nästa vecka, cykeldag 1.

Känns fortfarande helt abstrakt, "allt" detta för att kunna bli gravid. Vi som blivit matade sen vi gick i mellanstadiet att oskyddat sex leder till en graviditet, jo tjena!

Vi har alla olika bakgrunder erfarenheter och omständigheter som för oss till IVF, men alla hoppas vi på samma "lyckliga" slut. och det är ju det som jag tycker är så jobbigt, att inte ha ngn kontroll på processen. Att inte vara garanterad något...

Skulle förklara detta för en kompis och hon sa grattis till att vi går vidare till IVF och i nästa sekund så pratade hon om barnet att bli. Jag försökte lite pedagogiskt att säga att chanserna är inte så stora även via en IVF. När vi lagt på så tänkte jag, det räcker inte med en: "Om-tanke" utan nu är det, om=nedregleringen fungerar, om=det blir ngr ägg av "igångssättandet", om=det blir ngn större skörd av ägg osv.

Jäklar vad många OM det kan bli. Ibland känner jag mig så himla nedslagen, det kommer aldrig att gå. Samtidigt så är jag i grunden en positiv person,s å jag inser ju att riktigt så nattsvart kan jag ju inte se allt heller...

Onekligen har den här resan gjort att man blivit ödmjuk inför livet, och det är väl en god läxa i sig!

Många kramar till dig och vet att jag håller mina tummar och tår för er!

Kram

Anonym sa...

HejJonna!
Jag och min sambo är på gång att göra samma sak, kuvertet ligger hemma och vi räknar dagarna tills det är dags! Nervöst, men samtidigt spännande och förstås roligt om det blir som vi vill, har väntat länge nu :)
Jag läste någonstans att du ska vara nedsövd vid utplockningen, får man det om man vill eller är det i speciella fall? Jag skulle nog gärna också vara det nämligen och funderar på att fråga dom om det.

Tänker på er och hoppas!
kram/M

Anonym sa...

Du - grattis! jag är verkligen jätteglad för er skull! Äntligen! :)

smultron sa...

Tack för varningen och GRATTIS till det efterlängtade kuvertet!

Jag var förälskad i Al Pacino när jag var sexton efter att ha sett Gudfadernfilmerna flera gånger, men han har meddverkat i mkt skräp sen dess.

finnjonna sa...

mtn: Tack och lycka till ni också! Snart dags då. Vad spännande. Klart det är många om fortfarande, men klart det kommer gå nu! Det bara måste vi få tro!

anonym: Massor med lycka till! Iiih vad spännande det är egentligen.
Angående sövning vid ÄP. Jag frågade om det var möjligt (hade läst att det var det) för jag har dokumenterade problem med minsta smärta därinne eftersom det triggar igång minnen från förlossning och missfall och jag ballar ur. Och hon (lanstingt) tyckte det var vettigt att söva mig eftersom risken finns att det inte skulle kunna genomföras annars, men samtidigt poängterade hon hur oanligt det var. Men det skiter jag i. För mig är det i princip nödvändigt. Om du undrar så fråga läkaren! Berätta varför du skulle vilja göra det under narkos. Tycker det borde vara vår rättighet att välja det eftersom det är ett många ggr smärtsamt och jobbigt ingrepp, men det kostar säkert för mycket. Du kan säkert iaf få lite extra lugnande och smärtstillande om du är orolig.

katarinah: Tack! :-)

finnjonna sa...

smultron: Var så god :-). Ja Pacino har haft bättre dagar. Det gjorde riktigt ont att se honom i gårdagens fiasko.

Anonym sa...

Grattis till Kuvertet!
Nu sjutton ska det väl gå vägen, så att h*n kan få komma hem och krama om sin lilla nallekanin. :)
Jag ska hålla tummarna tokhårt!!
Kram!

sara sa...

Jag håller tummarna hårt, hårt!

Anonym sa...

Jag håller alla tummar att det ska gå bra för er.

En helt annan sak: Har du bojkottat svindyra Konsum på Torget?? Jag och min kära man stod bakom dig och Marcus i kön på Ica igårkväll... Med andra ord har även vi bojkottat Konsum!

Ha en bra helg och ta hand om varandra.
//Anna

Anna sa...

Jag gör en egen liten segerliknande kuvertdans för er här hemma. Lite som riverdance, tror jag!

Trevlig helg!

Elin i Björken sa...

Det är lite jobbigt här hemma och jobba vid datorn när man samtidigt ska hålla tummarna. Men självklart gör jag det för er.

Hoppas allt går bra!

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

Härligt att ni är ytterligare ett steg på vägen! Och ni har ju faktiskt lycats bli gravida förrut, så därför tror jag att chanserna att lyckas igen är lite högre för er. Jag hoppas i alla fall det.

Och appropå äggplocket. Självklart ska du göra det nedsövd med din bakgrund, och kanske andra också har sina speciella skäl. Men jag vill lugna den som "bara" tycker att det verkar lite läskigt med att det knappt kändes på mig, och jag fick inte ens särskilt mycket smärtstillande.

finnjonna sa...

Tack alla! För tummar och allt. Nallekanin väntar här :-)

Kattmamman: Tack snälla! Skönt att höra om dina erfarenheter! Och det är bra att veta för de som har någorlunda normal bakgrund att det INTE behöver göra så fasligt ont det där äggplocket!