torsdag 29 januari 2009

dag hundrafemtioåtta -hip hip hurra

Nu är det kalas! Kommer tyvärr inte iväg ut för att kalasa, så det får bli lite bjud här på bloggen. Har låtsasbakat en stor och helt underbart god tårta som innehåller precis det DU gillar mest av allt.
Var så god, ta en bit! Ta två! Min tårta passar alla. Finns inte en allergi, känslighet eller intolerans som kan lägga sig som en dum käpp i firarhjulet.
Se så, var inte blyg. Ta mer.
Gott va?!

Jag var till barnmorskan idag. Sista kollen. En vecka kvar till förlossning och alla koller är kollade. Allt såg också bra ut! Som vanligt. Magen låg dessutom lite över kurvan denna den sista mätningen och det är bland annat det vi nu firar med min supersmarriga universaltårta.
Visst är den god?

Kan knappt fatta att Mini och jag sitter här, så nära varandra fast samtidigt fortfarande så långt ifrån, men med bara en vecka från att äntligen få träffas, mötas på riktigt!
Mamma och barn.
Om allt går bra ska jag om sju dagar få se in i mitt barns ögon, för första gången ska jag få se små ögonlock öppnas och mitt älskade barn titta ut. Det är så stort, så magiskt och oerhört att det inte går att förklaras, än mindre begripas.
Bara 7 dagar kvar.
1 vecka. Den längsta någonsin varnar andra och visst, jag vill gärna den ska går fort, fort, fort.
Men samtidigt...
Just idag känns det så underbart att bara vänta, för just nu känns det som att jag väntar på det bästa, vackraste och mesta någonsin och absolut inget annat, så varför då inte vänta lite till? Jag gör det gärna.
Idag.
Nu, gör jag det.
Medan ni äter tårta.
Ta lite till.


Ps. Vad var det på DIN tårta?

52 kommentarer:

Anonym sa...

Mmm, tack för den godaste tårta jag ätit! I min var det sockerkaksbottnar, rörda hallon och en aning vaniljkräm mellan bottnarna. Ovanpå hallon och blåbär. Vispgrädde runtom. Mums! Precis vad jag behövde inför tvättstugan (har egen tvättmaskin och torktumlare men då och då blir det stortvätt av lakan och annat skrymmande) i kväll! =)
Ditt inlägg sprudlar av lycka. Härligt att se! Du är en kämpe, Jonna (tillsammans med Marcus men också på egen hand), och en förebild för många. Tänk så många tummar som hålls, böner som bes och positiva tankar som tänks för er skull. Det är mäktigt!
Kram från Ditte

Anonym sa...

Choklad, choklad, choklad :)
Vi är inte alls värda så mycket tårta som ni två men det smakar ändå ljuvligt :)

Anonym sa...

Tack snälla Jonna för urgod tårta!!(Jordgubbstårta med nyplockade svenska gubbar!!!mmmm)
Nej...sista veckan går snabbt...det är ju då man kommer på allt man borde göra innan...sån´t man inte tänkt på. Så tycker jag att kärleken tll barnet riktigt svämmar öööver den där sista veckan...jag grät nästan hela den veckan...=) Tänk om Mini visste vilken hejarklack som väntar!!! (rap o tack) Linda

Anonym sa...

Jag firar gärna med lite tårta också! Var och kollade mitt cerklage idag och idag var det bättre än förra veckan. Hade stängt igen sig ovanför tråden - kan tydligen göra så. Ja ja - det är bara att tacka och ta emot. Är nu i vecka 25 så mitt hopp börjar tändas även om det vore bra om det dröjde några veckor till.../Anna

Anonym sa...

Har som så många andra följt din blogg i tysthet under lång tid (upptäckte den när Marcus, som jag fö länge har varit ett fan av, var med i Nyhetsmorgon i höstas, sen dess är jag fast!) Blir ofta alldeles tårögd av dina underbara och levande kommentarer. Är så glad för er skull att det har gått så här bra, det gör det lite lättare för mig att leva just nu, fick missfall för en vecka sen, det var min första graviditet och jag hann bara njuta av vetskapen i två veckor så det går ju inte jämföra med vad ni gått igenom, men gläds nåt oerhört över er framgång. Hoppas den sista veckan med Mini i magen blir helt underbar och att det blir ännu bättre sen!

Kram från Tess

annalarssonphotography sa...

Hip Hip Hurra för er, Jonna!! :)

Tänk EN vecka...
Sen kommer h*n öppna sina vackra ögon och viskle:

"Jag har väntat på att få komma till världen och just er"

Lyssna noga så kommer både du och Marcus höra det!

Tack för finaste tårtan, jag tog självklart två rejäla bitar! :)
Min tårta var en riktig maffig chokladtårta av det finska slaget. Den påminde nästan i smaken om den jag alltid åt då jag bodde i Helsingfors, men den här smakade tillit till liv, hopp och kärlek. Du har ju bakat den! :)

Kramar till hela familjen!
Anna

Erica sa...

Tack för tårtan :)

Åh, vad glad jag blir för eran skull när jag läser!
Vilken otrolig väntan ni gått igenom!
Känns det inte lite konstigt när ni spenderat så lång tid på vänta och hoppas, och snart byts det till att ni har en bebis?

kram

Anonym sa...

Hej Jonna! Hoppas det är bättre med halsen.Inga sura miner här inte.Du utstrålar glädje o humor.Jag har nyss ätit PRINSESSTÅRTA.Den var underbart god - den rosa rosen mitt på smakade också bra.Ha det gott! Anna-K

Paperback Lover sa...

Åh, tårarna rinner av lycka för din skull. Och jag känner ju inte dig alls. Du skriver så bra och fint om allt det här Jonna, jag är inte i närheten av din situatione (inga barn, inte ens sambo) men samtidigt kan jag ändå tänka mig in i ditt liv. Helt fantastiskt!
Hoppas de sista dagarna går lagom fort/sakta.
Min tårta är världens längsta Budapest-rulle. Den med grädde och mandarinklyftor i, gärna lite hallon också. Mums!

Anonym sa...

heVilken himmelsk tårta. Massor med choklad, olika slags nötter och massa annat gott som jag ine kommer på just nu.
Vilken lycka Jonna. Veckan kommer att kännas lång så se till att aktivera dig så gott det går. Fixa bebishörnan, rulla ut på fika och glöm inte BLOGGA.
Kram
Amis

Anonym sa...

Helst inte nötter...

MEN GRATTIS. Du påverkar mer människor än du tror.

Anonym sa...

Oj vilken TÅRTA! Massor med choklad: chokladmousse och chokladganache och chokladfondant och chokladtryffel... Med lite hallon också, som fräschade upp. Gud så gott!!
JONNA JAG KAN INTE FATTA ATT DET ÄR EN VECKA KVAR!!! All världens lyckönskningar och kramar från en mamma som ännu väntar på sin tur.
-LT

Anonym sa...

En riktigt smarrig chokladtårtasombarasmälterimunnen.

Anonym sa...

Tack!

Det pirrar i min mage. Vad jag än har att ägna mig åt torsdagen den 5:e februari 2009 så kommer jag enbart att ha mina tankar hos er, i förlossningssalen, där ni kommer att få mötas. Jag tittade på mjölken jag köpte idag... Utgångsdatum den 5:e februari. Fattar du, ni har bara ett bäst före-datum på mjölken kvar!!!

Aaaaaaaaah, jag är så otroligt lycklig för er skull!!! Både din, Minis och Marcus. WOW!

Tack för tårtan!

Marielle sa...

Mmmm Jag hade nog samma tårta som Linda här ovan med svenska jordgubbar på! Det var den enda "craving" jag hade under min graviditet och det gick inte att få tag på eftersom jag var gravid aug-april... Men åh vad jag åt jordgubbar i somras och som tur var reagerade inte lillan på det genom bröstmjölken! =) Fatta att det bara är en liten vecka kvar nu, jag som började följa bloggen mer dagligen när det var typ 150 dagar kvar... All lycka till er, det är ni sååå värda! Förresten, vad var det på din tårta?

Emmy sa...

mm! Min tårta är en riktig chokladbomb med chokladtryffelfyllning och creme cheese-frosting i choklad. MUMS! Vad fantastiskt att ni ska få er baby snart. Alldeles snart. En vecka är ingen tid alls!

Anonym sa...

Tack för tårtan! På min var det alla världens nötter fantastiskt att äntligen få äta dom. Det här livade verkligen upp. Själv är jag lite ensam just nu, tycker i vanliga fall om det men inte nu. Jobbar sten hårt med att välja tillit det är nog därför ordverifieringen är ditill. Gabriella mitt i en vacker afrikans solnedgång.

Anonym sa...

Solnedgången där jag bor titta svensk tid ca 18.35-19.10http://www.capetown-webcam.com/
den gör mig lycklig
Gabriella

Anonym sa...

Mmmmmmmmm...... IHANA kakku!

Det er en riktig seig konfekt kake som smelter i munnen, mmmmmmmm.......

Det beste av alt er at den har NULL kalorier og er GI-riktig for meg som må gå ned litt i vekt - smil! Du är jätteduktig på at baka min favorit-tårta!!!!! Ha ha ha ha.....

Entäs sinun kakku, mitä sinä leivoit itsellesi............

PALJON terveisiä täältä Norjasta!!!

Anonym sa...

Jag förstår er väntan så mkt..men på ett annat sätt kan du oxå kanske passa på o njuta o vila lite nu! För jag vet ju att sen blir det fullt upp!! Härligt, men också kan det vara tröttsamt! Jag fick amma varannan timme med mitt andra barn..och det är jobbigt...skulle jag säga ngt annat så ljuger jag!! Så bara ta det lugnt nu, o förbered lite hemma m.m! Ser fram emot rapport längre fram, o alldeles förfärligt mycket lycka till nu!! Och du..stanna kvar så länge du bara får på sjukhuset sen...man fattar först efteråt hur bra man har det där, jag vet nämligen!! Kram Maggan

Anonym sa...

Åh vad härligt!! Det var den härligaste tårtbjudning jag varit på!!:D
Du vet hur man svänger ihop en trippelchoklad mousse tårta du!
Men inte var du tvungen att göra massa snirkliga choklad figurer för att göra den ännu snyggare! Nästa gång i slutet av juni bjuder jag dig o hela din lilla familj på kakkalas!
Ha en super skön vecka med massa drömmar o förhoppningar! Grattis till alla goda nyheter!

Anna sa...

Mmmmm, världens godaste tårtor - jag tog både choklad och schwarzwald för jag kunde inte välja. Så gott och ändå totalt kaloribefriat. :D

Bara några dagar kvar nu! Och ja, du väntar på det bästa, vackraste och mesta. Skönt att det känns ok med en vecka till, trots att du skymtar målsnöret där framme.

Anonym sa...

Hej Jonna och tack för tårtan. Choklad och jordgubbar....mmm! Jag har följt din blogg ett tag och tänkte säga hej nu. Och tack för att jag får följa er kamp! Du är ju helt fantastisk, du visar att ingenting är omöjligt! Jag håller alla tummar som finns och ser fram emot att få höra om när Mini kom till världen! :)

Anonym sa...

http://www.hollandia.se/old/smallbestallning.htm Min tårta är den med hallon och choklad. Supergod! Absoluta favoriten. Stort tack. :-)

Anonym sa...

Tack för tårtan, det var en pinocciotårta av sockerkaka, maräng,grädde och färska jordgubbar precis en sån som jag gör vid midsommar.Kram

Anonym sa...

Ska följa dig varje dag nu...
Hoppas du läst om vårt snitt i Föräldrar & Barn-tidningen och att det blev till belåtenhet.
En vecka kvar.....
Jag vet precis hur det känns.
Spänd av förväntan!
Det du kan glädjas åt är att när du väll ligger där på op, då går det undan och VIPS har du ditt efterlängtade barn i famnen!!!
Jag har bara positivt att säga om snitt, då jag själv gjort två!
Håller tummar & tår, det kommer gå jättebra! Mvh Sussie!!!

Anonym sa...

Förresten!!!
Jag åt den smarrigase sommar-tårta med mogna, svenska jorgubbar!!!!
/ Sussie

m i l l a h . s e sa...

Åååååå! Tårtkalas!
Jag tog en stoooooor bit Pinocchiotårta, med grädde och färska jordgubbar *mums*

Tänk, EN vecka kvar!!!
Så spännande!
Då antar jag att vi inte får höra Marcus på Karlavagnen nästa fredag... Annars hade temat "Nybliven förälder" kunnat passa bra =)

Anonym sa...

Tack för tårtan Jonna!
Trots att jag inte känner dig så har du lämnat avtryck i mitt liv. Eran historia ger mig hopp. Den 3 februari 2009 var min beräknade förlossningsdag, men vårt älskade barn rycktes ifrån oss i vecka 17. Som ni har vi genomgått IVF och nu väntar vi på vårt tredje frysåterföringsförsök. Jag håller tummarna för er! Kan det fungera för er så kan det kanske det för oss också. Tack för din blogg - den ger mig styrka.

Maria sa...

Oj oj oj så glad jag redan känner mig för er!! En riktig midsommar tårta har jag fått av dig, men svensk vispad grädde, riktigt mogna jordgybbar, banan-mos och hallonsylt! *kramar!*

Laika sa...

Tack för Schwarzwaldtårtan, och nu ser vi trogna läsare fram emot om nån vecka sådär - så spännande och roligt!!!

Man kanske i ett sånt här sammanhang skulle valt en tårta som är lätt att stava till, förresten - gräddtrt! Nähä.

Ursäkta trmaset, mne jga knude itne ltåa bli...

Anonym sa...

C H O K L A D
MARÄNGER
säkert lite prit i nån tårtbotten (också cholkad känner jag nu)
och lite för hårt vispad grädde...

till efterrätt tar jag cheescake med lite lagom citronsmak, toppat med skivade (och med RÅGE) jordgubbar!!!

Å jag tar nog om av BÅDA tror jag!
/skåneanna

Anonym sa...

Tack för tårtan! Min bit smakade massor av grädde och marzipan. Måste varit Prinsesstårta. Undrar om det är en prinsessa eller en liten prins vi väntar på. Jag skriver Vi, för jag läser Era bloggar varje dag och väntar på underverket. Jag ber för Er, håller tummarna och önskar Er all lycka!!!

/AnnaLi

Anonym sa...

Jag fick faktiskt en smörgåstårta... med lax och räkor och tonfiksröra, ägg och lite majonäs, dill, gurka, körsbärstomater och kanske lite "kaviargrädde" och på toppen lite "romkorn".

Marie

Anonym sa...

Grattis till sista kollen avklarad och att allt var som det skulle!
Härligt med tårta!
Jag åt på riktigt kladdkaka med grädde här vid datorn och kalasade :) så tack för tårtan!

Många kramar!!!

PS roligt "IKEA-reportage" du gjort!! DS

Anonym sa...

Kära underbara Jonna! I min tårta är det tacksamhet över att det finns sådana föräldrar som du och marcus. Jobbar på en nyhetsredaktion och följer byråernas strida ström av nyhetstelegram som allt för ofta handlar om barn som far illa.
När man jobbar blir man ganska avtrubbad när det gäller hemskheter men aldrig aldrig när det handlar om barn; där kan jag inte vänja mig. Tårarna håller på att svämma över många ggr om dan. Därför hämtar jag med jämna mellanrum kraft ur din och marcus bloggar. Om ändå alla barn var lika efterlängtade som Mini!
Tänk vad världen skulle vara annorlunda. Jag gläds SÅ med er - tänk att det bara är en vecka kvar! Och längtar också hem till mina egna två älskade små gullebarn nu.
Massor av kramar från Ulrika

Nino sa...

Åh, jag börjar nästan gråta av glädje! Det här kommer gå så bra och du kommer snart få hålla bebisen i dina armar. Jag håller tummar och tår!

Anonym sa...

Den tårtan satt som en fläskläpp efter färskpasta och salami;)!! Åh Jonna och Marcus, snart så. Det är så härligt att läsa inläggen i bloggen, jag känner er förväntan. Ni är så otroligt väl värda detta ni två. Som ni kämpat, vågat och hoppats. Snart är ni där. Sjukt härligt. 7 dagar är en piss i Mississi....Nilen jämfört med vad ni gått igenom hittills. Sköt om er och många varma kramar.
//Hillbergskan
Ps. Tårtan var jättegod, tack för att jag var bjuden Ds.

Anonym sa...

Choklad!! Med lite vispgrädde till. Mmmm...
Grattis på er. Bara en vecka kvar, måste kännas helt underbart.
Kram

Helena sa...

Tänk att det snart är färdigt, man började vänja sig vid att du är gravid och att det liksom skulle vara för evigt! :-)

Jag bakar tårta och allt möjligt annat för fullt här hemma också. (Gräddtårta med hallonmousse- och chokladmoussefyllning). Min nyss nyfödda fyller tio år imorgon! Tiden har bara runnit iväg...

Madde (maddepladder) sa...

Åh vad gott! Jag kunde inte låta bli att ta två bitar (min va smörgåstårta, visst fick man välja vad man ville?)!

Kan inte fatta att det snart är dags för er! Yey! =)

CharmKatti sa...

Åhh, jag som kör Gi just nu. Ingen tårta för mig alltså. Synd, för den ser verkligen smarrig ut!

cpmamman sa...

På min lade jag mod, medkänsla, mosade fördomar, gemnskap, vilja och lite spontanitet.

Snart snart är Mini utanför magen. Herrgud vad tiden har gått fort på den här sidan bloggen!

Birgitta sa...

Guud så god tårta du bjöd på! Var tvungen att ta tre bitar! Vid min ålder räknar man inte kalorier, ska du veta! Marängtårta, med jordgubbar å banan, grädde, mums!
Tänker på er!
Kramizz

Anonym sa...

Hej Jonna !!

Ja du är för go ,bjuder på tårta o allt mums med marcipan o choklad på nötbotten o vaniljvisp med klementiner ovanpå oj så gott .

DET ÄR SÅÅÅÅ UNDERBART ATT SE DEJ SÅ GLAD värmer i hela hjärtat .
Njut av sista veckan med bautamagen , du kommer att sakna buffarna o dyl .

Varma kramizar från ÅSE

Anonym sa...

Njut av den sista veckan som gravid, du väntar på det mest fantastiska som finns!
/Dea

Anonym sa...

Du ska veta att jag tänker på er och kommer hålla alla mina fingrar och tår för att erat möte blir precis som ni önskar det om 1 vecka ! helt otroligt !!! underbart!!! Grattis i förskott..till pojken =P

Gunilla sa...

Tack för tårtan! Prinsesstårta är fortfarande sedan barnsben min favorit!
Nedräkning börjar...7,6.5,4,3,2,1

God natt!

Anonym sa...

Åh vilka goda tårtor!! Och jag kan äta av precis vilken jag vill utan att bekymra mig om vad dom innehåller som kan göra mig dålig! Fler sånna här kalas!!!
Tänk att det är mindre än en vecka kvar nu!
Önskar er all lycka och en underbart gosig liten bäbis i famnen vid den här tiden om en vecka!
//Hanna

Anonym sa...

Hurra Hurra!
Jag har avnjutit en chokladmoussetårta och gläds så med dig!!
Ha en superbra helg och samla kraft inför den kommande veckan.
Kram /Mila

Carina sa...

Jag är ju galen i prinsesstårta så det får det bli för mig. Vad roligt att allt är så bra just nu, tror du bara går/ligger hemma och strålar. Den 5 februari vill jag vara en god fe som svingar mitt glittrande spö över er alla, så ser du något som glittrar till så kan det vara jag. Jag gissar på att alla inklusive mig själv kommer att gå in på bloggen i ett för att se när första uppdateringen kommer. Kramar i massor.

The Q of L'n'B sa...

Tack söta du för tårta! Det var en underbar tårta! Jag har läst inlägget flera gånger och på så sätt tagit om och om och om.
Nu har du igen skrivit ett alldeles sådär vansinnigt bra inlägg som är så poetiskt och så verkligt på samma gång!
Det är inte klokt... egentligen... så nära och så långt bort på samma gång. Snart ska du få träffa Mini PÅ RIKTIIIIIGT! Det är coolt. Jag kommer sakna din blogg när du framöver kommer ha annat för dig.
Ta vara på den sista veckan innan allt tar fart.