tisdag 10 juni 2008

allt är Jacob Hårds fel

Ätit god middag med föreningen. Mätt och belåten ska jag strax lägga mig i soffan med en egentillverkad fruktsmoothie och inte gå upp i första taget. Blir ingen fotboll för mig ikväll även om jag oddsat för en peng. Satte Sverige som vinnare i hopp om att kunna heja lite på det blågula, så jag försöker mina vänner, jag försöker. Att vara envis finne i fotbollstider är ungefär lika ensamt som att hålla på Italien i Sverige så jag ska försöka vifta på ett finger eller två för Sverige för gemenskapens skull. Jag får komma ihåg att trycka på ljudlöst ifall jag råkar sätta på bollkanalen, för risken att jag av ren reflex börjar nynna på grekiska nationalsången och skrika kalimera är överhängande om jag råkar höra de svenska kommentatorernas tjöt och skadeglada tillrop.
Allt är som sagt Jacob Hårds fel.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kunde inte sagt det bättre själv. Vi var i o f s på studentuppvaktning i kväll men första målet hann komma innan vi gick därifrån. När vi kom hem konstaterade sonen att det på TV lät som om inte Sverige utan Zlatan ensam vunnit Sveriges första EM-match...
Och i går kväll satt vi tre personer i Italientröjor men inte hjlpte det... Nå, bättre lycka på fredag - Forza Gli Azzurri!
Och du vann väl lite pengar i kväll, eller? =)

Anonym sa...

Instämmer med ditte, så fort Zlatan gör något, så är det bara honom det skrivs om och talas om.
Jag satt och önskade hela tiden att någon annan än Zlatan skulle göra mål/en. Fast oavsett vem annars som skulle gjort mål, så hade det inte talats och skrivits på samma sätt om honom.

Önskar det gick att stänga av kommentatorsljudet och behålla ljud som publikens jubel och sådant. Har inget tålamod att sitta och lyssna på två herrar som bara babblar hela tiden. Varför prata konstant?