torsdag 12 juni 2008

kittlar så i fingrarna

Har ett antal test i skåpet och jag kan just nu inte släppa tanken på att kissa på dom. Inte för själva kissadet i sig såklart utan för att få vänta de där minuterna efteråt innan man vet om man är miljonär eller inte. Jag har inte testdag förrän senare nästa vecka, men tjuvtesta är ett av mina mellannamn så jag kan inte rå för att det rycker i testartarmen. Problemet just nu är att eftersom man pumpar (storsprutan) kroppen full av gravidhormon inför ett äggplock så kan testet visa positivt av det fortfarande oavsett om jag alltså är gravid eller inte. Och fira falska plus har jag ingen ork eller lust med.
Det är det som gör den här ruvarresan lätt olidlig med. Att man känner sig gravid, oavsett. Inte bara det där gravidhormonet som tar sin tid att hitta sig ut ur kroppen, varje dag tre gånger ska också ett annat hormon tillföras vars biverkningar är skrämmande lika graviditetssymptom. Piuh!

Någon som vet hur länge pregnyl sitter i kroppen? När vågar jag mig på ett tjuvtest?
Jag vet att jag inte borde, men det är ju så spännande med triss...

14 kommentarer:

Anonym sa...

Tack fina Jonna för dina kommentarer, du är mer värd ett plus än jag. Jag har ju bara ett misslyckande bakom mig (flrutom alla vanliga minus förståss) o du har två så fruktansvärda. Massor med kramar till dig, kan inte lova att du plusar, men hoppas o tror.

finnjonna sa...

prinsessan: Nej du! Det är jag inte alls det. VI är BÅDA lika mycket värda våra plus. Och mitt hjärta verkligen blöder med ditt för att ditt plus inte kom.
Varmaste kramen!

Anonym sa...

Hoppas, hoppas att du får ett plus när du väl testar och att det då är ett äkta plus.
Jag var och köpte test igår men ska försöka hålla mig till helgen innan jag testar. Om inte kroppen har andra planer vill säga.

Anonym sa...

De sa till mig att Pregnylen kan sitta i kroppen upp till 3 veckor... Hoppas, hoppas på ett + för dig!

finnjonna sa...

MAria: Jamen! Det har ju bara gått två veckor när min testdag är... Kan jag inte lita på ett ev plus då? Till mig sa de inget om det här. Har nu i efterhand fårr veta varför tjuvtest inte är rekomenderat. Men tre veckor! Shit oh shit.

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

Jag vet inte hut länge Pregnylen *kan* vara kvar i kroppen. Men tolv dagar efter sprutan (alltså på ruvardag 10) har jag inte fått några falska plus, bara negativa test, och ett positivt som sedan blev ett barn.

Ring tillverkaren och fråga. Jag har pratat med alla läkemdelsföretag tror jag, och de brukar vara väldigt tillmötesgående.

Anonym sa...

Hej,
Det testdatum de har sagt kan du lita på. Jag provade för tidigt och fick minus, trots ivf, samma som du. Jag väntade några dagar sen blev det plus!
Försök och håll ut, testa inte för tidigt! Det är bara som gjort för att bli besviken.
Kram
Freja

Lilla J sa...

Vilken dag är du på nu efter ET?

Enligt FASS kan ÄL-sprutan orsaka falskt positivt test upp till 10 dagar efter man tagit den, så det är faktiskt inte så länge!

Jag testade samma dag jag fick min mens, 11 dar efter ET (alltså 15 dar efter sprutan) och det var solklart minus.

Håller tummar och tår för att du får ett plus när du väl vågar testa!

Lucia sa...

Jag har för mig att det sitter i kroppen i max 10 dagar... Men när jag fick plusset var jag också orolig att det var sprut-hormonet som lurades... Hade då väntat med test till en vecka efter BIM...Önskar dig all lycka nu!!
Kram!

Anonym sa...

*håller i testet så du inte kan testa före din testdag*

Nu är det bara slutspurten kvar, vi håller varandra i handen nu så vi orkar! Kom igen!

Anonym sa...

Efter 9 dagar hade pregnylen lämnat min kropp. Då testade jag bara för att testa att den var borta. Knasigt...

Anonym sa...

Ruvardag 12 har jag haft som magisk tjuvtestar dag. Dom två första försöken var det minus på dag tolv och mens på dag 16, men tredje gången gillt blev det plus på dag 12 och det blev en litan kicka som idag är ett år. Har också hört att pregnylen sitter kvar i ca 10 dagar efter att man tagit den. 3 veckor tycker jag låter lite väl mycket.

Jag följer eran resa med stor nyfikenhet och en massa hopp. Håller tummarna så hårt att dom vitnar.

Anonym sa...

SORRY Jonna om jag jagade upp dig, det ska ju stå 2 veckor, inte 3!!!! Slant visst på tangenterna och såg det inte förrän nu... inte meningen... Pregnylen ska vara ute ur kroppen till din testdag så du kan lita på resultatet. KRAM

Franka sa...

Jonna, har precis läst igenom hela din blogg, det tog sina modiga timmar!

Vilken resa ni har gjort och fortfarande är ute på, jag har skrattat, gråtit och fnittrat åt och med dig idag.

Önskar dig all lycka och du har fått ännu en läsare kan jag lova.

Vill du vet hur jag hittade hit? Rekommendation på FL (familjeliv.se), även där heter jag Franka.

Kram!