tisdag 10 juni 2008

känns inget bättre

Det här kan bli en intressant dag av fullständigt ointressanta blogginlägg där jag bedyrar mitt usla mående. För jag mår verkligen kass.
Det har börjat leta sig upp en smak i munnen. En smak jag känner igen från tidigare månader. En smak som flaggar obevekligt om misslyckande och krasch.
Jag sköljer ner med ljummet vatten och lyckas få den att försvinna för några sekunder för att sedan känna den dyka upp lika snabbt igen. Dumma smak.

Jag drömde en dröm inatt. Nån gång mellan halv fem och sex. Jag satt i en båt med en annan och vi hade båda en nykissad sticka i handen. ("Sitter i samma båt" blir ju nästan löjligt övertydligt här, men det är så jag drömmer) Hon viftade efter en stund glatt med sin sticka som det var ett fett plus på och hoppade sedan i vattnet och simmade iväg. Jag satt ensam kvar och väntade. På min hade jag anat ett plus med men valde att nervöst titta bort tills rätt antal minuter hade passerat. Och just där vaknade jag. Försökte desperat somna om för att få reda på vad det sedan blev, men det gick inte. Natten och drömmen med den var slut och jag fick aldrig se min sticka mer.
Bara att snällt sätta sig och vänta på the real stuff...

5 kommentarer:

Anonym sa...

Du kommer att bli mamma till ännu ett barn snart Jonna. Jag vet det! Känner det i hela mig!
Det är ingen bra dag för dig idag. Stackare! Kram på dig!
Jag vill inte sluta tro att Mini faktiskt har tänkt stanna kvar i dig, tänker inte sluta tro det förrän du, mot förmodan, får det beskedet om ett tag.
Om det skulle bli så ledsamt, så får du helt enkelt samla lite kraft och göra ett nytt försök med mini2 (du har ju lite minisar som väntar på dig).
Det är otroligt fascinerande att ett litet embryo kan stoppas in och klamra sig fast och växa till en människa. Allt i naturen är fascinerande. Du är fascinerande. Vi alla är fascinerande.
Hur tungt det än känns idag, försök att hålla dig själv hårt i handen och tro på att det kommer gå vägen. För det kommer det att göra!!

Kram.

Anonym sa...

Tänker på dig och lider med dig, skickar styrkekramar! För någon som inte varit med om en IVF-resa går det inte att beskriva hur det känns, ruvartiden tär på allt!

Anonym sa...

Håller tummar och tår för er!

Anonym sa...

Alltså det är så häftigt. Jag tror jag först ramlade över dig på FL. Fast jag fattade aldrig att det var du som var Marcus Jonna. Nu läser jag mer din blogg än hans, och sitter på nålar inför testdagen. Det är så häftigt att ni gör det här offentligt. Efter ett missfall bestämde vi oss för att vänta med att berätta om nästa graviditet så länge det gick att dölja den. Men ni kör fullt ut, inför alla. Det är så HÄFTIGT!

...Dessutom har jag en bra känsla i magen som säger att det kommer gå vägen!

Håller alla tummar och tår jag har!

Sabina sa...

Vill bara säga att ett svagt, svagt plus sitter i min famn just nu!

Ni kommer att bli trebarnsföräldrar.

Håller tummarna benhårt för er!

Peppkram