lördag 14 juni 2008

semestra hemma

Så har man vaknat upp i Gävle igen. Det känns både kul och konstigt att besöka och vara gäst i sin hemstad och sitt hem. Mest kul dock. Gillar högljudda familjen Mumin.
Tågresan var en mardröm så att väl komma fram måste nog närmast beskrivas som en dröm. Regionalt bajståg såklart. Det är så trångt, framförallt om man som jag varje gång får plats med bord, att man sitter liksom och hakar fast i varandra. Under det där lilla bordet får man snällt acceptera vartannat knä-principen, vilket både känns obehagligt och lite äckligt. Gillar inte alls att nudda främlingar. Tre och en halv timme senare var jag i alla fall framme och mamma mötte mig vid stationen. Väl hemma blev det sardellpizza och öl. Ja, inte öl då för mig eftersom jag lever som om... ja ni vet. Jag bär verkligen hoppets fana högt genom att tacka nej till allt med alkohol (inte för att det finns sådär fördomsfullt mycket att tacka nej till), gravad lax (som det alltid finns mängder av) och knepiga ostar. Hoppas mitt slit inte är förgäves. Och med slit menar jag att avstå från laxen, som är riktigt tufft och kräver sin kvinna, det andra kräver inte ens någon reflektion.

Vi laddar för eftermiddagsmiddag. Ska ju såhär i efterhand fira mamsen och pappsen på deras 30 års dag. Det lutar åt en Italienska Trattoria Cinque, som ena bror pratat gott om. Det blir säkert det med. Gott!

Nu ska jag lägga mig och läsa lite bok. För det är väl det man gör på semestern.
Ha en härlig lördag alla!

2 kommentarer:

Madde (maddepladder) sa...

Efter några hemska resor hem från sthlm (som ju egentligen inte är särskilt lång restid) då jag fått sitta och åka mot färdriktningen (har vart svintrött och bak och fram åkandet har gjort mig jävulskt åksjuk) har jag nu börjat boka platsbiljett när jag ska åka tåg. Rätt smidigt att göra på SJ:s hemsida.

Hoppas du får en trevlig helg hemma på semstern! :-)

Anonym sa...

Ja, visst är det obehagligt att behöva nudda folk när man inte vill.
/Veronica