söndag 8 juni 2008

nu rycker det i ilsken-nerven

Det luktar bajs i trapphuset. För tredje sommaren i rad stinker det verkligen skit i vårat fina trapphus. Jag överdriver inte, inte det minsta. Det är en stank från helvetet av bajs och död. Som en vägg möter det en när man kliver in genom ytterdörren och sedan hänger det på tills man kommit upp och in i lägenheten. Det går inte att skaka sig fri heller, en antiseptisk dusch är i det närmaste ett krav för att man ska kunna orka vidare.
Jag är lagom förbannad nu. Förbannad på Ståhlasen som inte kan fixa så man slipper vandra genom rutten luft år in och år ut och för att de varje år spelar förvånade när man ringer "Jaså, jaha, lukt? Ja ojdå. Inte bra. Nähä. Ja. Ska kolla. Skickar någon. Hejdå."
Betalar alldeles för mycket i hyra för min ekonomi (och de allra flestas) och får för det visserligen högt i tak, underbara stuckaturer och vackra stora fönster men också instängd och kvav lägenhet, löften om nya vitvaror som inte hålls, trasig tvättmaskin, en innergård som är såld och ej brukbar och så skit i trapphuset.
Pengar, hejdå.

1 kommentar:

Anonym sa...

Köp en lägenhet istället! Eller radhus. Då styr ni själva.
/V