lördag 14 juni 2008

basta mera

Nu är bastun på och det kommer bli så skönt att få värma sig lite. Idag är det ingen sommar alls i Gävle. Det är kallt, grått och blött. Sådär riktigt svinkallt att det till och med tränger in genom husväggarna och kyler ner allt inomhus också. En sån dag passar bastu bra!
Medan bastun blir sina 60 grader har jag inget att göra. Mamma och pappa har bekanta här på besök och det dricks kaffe och äts bullar därnere som om det vore en sport och eftersom jag inte kan göra det, varken dricka kaffe (mage aj aj) eller äta bulle (mage oj oj) så sitter jag hellre här under min kork... eller vid skrivbordet menar jag och bidar min tid.
Snart är det dock dags.

Och ja, jag vet, mycket tjat hela tiden om min mage. Men den är ju så OND. Hela tiden. Nästan.

8 kommentarer:

the lost feeling sa...

60 grader? Är inte det lite lite för en äkta finne? ;) Men du kanske kör med mycket ånga. Har följt berättelserna om magen och hoppas innerligt på ett magiskt innehåll. Håller tummarna.

Anonym sa...

Jag tänkte också säga att inte är väl 60 grader nåt att komma med, men så läste jag ditt förra inlägg så du är förlåten...
Jag gick faktiskt aldrig i bastu när jag var gravid, det var på vintern och vi bastar bara på stugan.
Liams mamma

Anonym sa...

Njut av att vara med nära o kära... vet att väntat på att testa är outhärdlig. Kram

Anonym sa...

Hej!
Låter härligt med lite värme, här är det också kallt. Men hur är det att basta när man är gravid? Har för mig att min bm sa något om det när jag väntade barn.

Anonym sa...

Låter superskönt att basta i detta ruskvädret. Här i Göteborg är det regn, blåsigt och riktigt grått idag.
Och oroa dig inte för att basta vid graviditet, om man inte överdriver värmen och njuter av det, så gör det garanterat bara susen för en trött och "omtumlad" kropp. Lilla mini är så skyddad så i mammas kropp.
Som du skrev, det hade väl inte fötts ett barn i finland om det vore farligt att basta vid graviditet.

Var Rädd om Dig!!

Elin i Björken sa...

60 grader? Jag vet att jag inte är den första att reagera, men 60 grader???

Vi kör 90 grader och mycket vatten på stenarna. När jag får bestämma själv så blir en och annan droppe med eucalyptus- eller lavendelolja också. Snacka om att man känner sig fräsch in i minsta por efteråt.

Men du är förlåten så klart med dina 60 grader. Då kan man ju sitta längre och njuta.

Är det vedeldat?

finnjonna sa...

60 grader är lite sejfning. Vill inte köra på för hårt så Mini inte börjar svettas. 80 är annars rätt lagom för mig. Lite svensk är jag på det sättet allt :-) Hellre lagom och länge än hett och snabbt.

elin: Nej tyvärr är det inte vedeldat. Älskar annars knastret från sådana aggregat. I Finland har de flesta släktingarna "riktiga" bastun och det är underbart att sitta och värma sig där.

the lost feeling sa...

jo jag tänkte också på det där med sejfning.. har för mig att 80 annars är rätt lagom för mig med, trots finska gener :)