torsdag 26 juni 2008

fortsättning magen

Och med morgonen kom det onda...
Det var inte länge glädjen varade. Men jag somnade i alla fall i tron om att allt är bra och det insomnandet kommer jag leva på länge. I morse var de dock tillbaka igen. Kramperna. Kanske inte riktigt lika illa som innan igår så jag hoppas det ändå är på bättringsvägen, sakta men säkert.
Började min morgon på ett magvänligt sätt (här är det fjäsk som gäller) med havregrynsgröt och ett glas laktosfri mjölk. Testar lite olika dieter i hopp om att nåt kanske gör susen.
När det kör igång sådär, riktigt aj aj aj ont, blir jag ibland akut livrädd intill svett att det inte alls är tarmarna som är boven utan att det onda kommer från där Mini är. Men lika snabbt viftar jag bort de tankarna. Tror mig kunna min mage efter en livstid av strul och det här onda sitter inte i livmodern även om allt därinne är lite väl nära varandra. Så visst vore det enklast för alla om h*n satt fast i armbågen istället.
Jag har läst på lite extra, så här med facit i hand, angående behandlingen, hormonerna och annat jag precis gjort. De berättar inte mycket måste jag säga, på plats. Personalen är stressad och löpande bands-principen är skrämmande tydlig så vill man veta nåt utöver hur sprutan ska in bör man fråga på annat håll eller kolla upp det själv. Hursom så läste jag att det tydligen är progesteronet, hormonet jag i 20 dagar varit intim med gör att tarmarna blir slöa. Det är bland annat det hormonet som ökar tidigt graviditen och i vanliga fall göra att nygravida lätt blir tröga i magen. Så det är ju inte alls konstigt att jag då i mitt "ovanliga" fall med både kroppen som producent och så tillskott tre gånger dagligen upplever obehag.
Får hoppas att det nu efter att kuren är avslutad blir något bättre.

Så där. Det var min morgonrapport om lilla magen:)
Ha en bra dag!

4 kommentarer:

Anna sa...

Förlåt om jag låter klämkäck och snusförnuftig; men har du provat linfrö eller psylliumfrö för magen?

Lägg i gröten, 1 knapp msk per dag. Eller blanda i valfri dryck, smoothie t ex.

finnjonna sa...

anna: Linfrö har jag faktiskt testat och det funkade bra. Så jag får ta mig i kragen och gå och köpa lite istället för att bara klaga ;-) Det där andra kände jag inte till...

Anonym sa...

Lägger till lite tips också då.
Krossade linfrö, som tidigare sagt. Är ju finemang. Schäfer tipsade om en kiwi om dagen gör susen. Kan hålla med efter att ha provat. jag har även kört lite med katrinplommonpure (barnmatsburk!) och det är inte så tokigt det heller. Kiwin blandar jag gärna upp med lite jorgubbar till fruktsallad så får man järnet tillgodoset också!
Hoppas nått funkar?
Kram Trassel

Anonym sa...

Jag tänkte också tipsa om psylliumfrön, eller loppfrön som de också kallas. Finns att köpa på ICA, bland alla andra nyttiga fröer och linser. Jag brukar ta en matsked i filen, det fungderade bra för mig under hela graviditeten. Glöm inte att dricka mycket vatten när du äter fibrer! Om du inte gör det blir magen bara ännu trögare.

Om det blir mycket sängläge för dig under graviditeten kan jag rekomendera att du ska läsa Sagan om Isfolket av Margit Sandemo. Hehe, det är riktig kiosklitteratur i klass med Harlekinböckerna (ingen högklassig litteratur alltså), men det är en serie på 47 böcker, så du lär ju ha att göra i alla fall.

Håller tummarna att det går vägen för er den här gången! Jag hörde när Birro berättade i Karlavagnen att ni var gravida igen, så jag tänkte bara skriva en rad, men det blev visst fler.

Johanna