lördag 14 juni 2008

efter middagen
"Hemma" igen och kurerar onda magen. Det blev inte Italienskt, men väldigt gott ändå. Synd bara att jag inte riktigt kunde äta så mycket för dumma magen som är på krigsstigen mot mig. Det var hursom väldigt vackert upplagt och halva nöjet är ju faktiskt att helt enkelt titta, så det gjorde jag desto mer. Och det jag inte orkade få i mig, det åt bror Toni glatt upp. På bilden syns även hans vackra Cecilia. (Andre bro Aleksi med sin Lisa är i Spanien just nu och min M är ju som bekant i Schweitz.
Bröllopsparet, 30 år senare, ställde efteråt gärna upp på lite pussbilder framför brasan. Eller nja den är ju inte tänd, men likväl så finns den där bak.
Nu vet jag inte vad jag ska hitta på riktigt. Saknar Marcus och de små håraporna. Mitt riktiga hem. Fast dit ska jag ju tids nog.
Snart ska bastun värmas och jag ska sätta mig på fegparketten och fuskbasta lite, så att inte liten Mini börjar koka. Inte för att jag tror det kan vara nån fara egentligen, skulle ju inte födas några barn alls i Finland om man inte kunde basta som (ev) gravid.

Hoppas på en underbar lördagkväll för er. Även om det måste innebära vinst för Sverige... ;-)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Stilig farsa du har! :)
/V

Anonym sa...

Någon vinst för sverige blev det inte. Men det finns värre saker att gråta för.
Vilka söta föräldrar du har! :)

Hoppas du får det fortsatt trevligt i Gävle!

Anonym sa...

den fina tulikivi kaminen i bakgrunden på bilden. sådaan har vi...den värmer vi hela vårt hus med :-)

Anonym sa...

Fina bilder!
Jag gillar din blogg och kommenterar då och då. En fråga bara: måste man vara anti Sverige för att vara pro Finland? Det är så ofta lite "Sverigestingsliga" kommentarer i dina inlägg och jag undrar varför?

finnjonna sa...

helena: Jo jag kanske är lite sverigestingslig ibland (kul ord förresten :-)) Det kommer nog från min uppväxt. Att vara en finnjävel som alltid blev retad om det gick bra för Sverige och eller dåligt för Finland har satt sina spår. Dessutom är mina fina förädrar stenhårda finnar i alla lägen så det har inte viftats direkt med svenskflaggan hemma... :-)