söndag 8 juni 2008

poppa

"Gillar du att poppa hårt?" Den frågan fick jag av en försäljare på expert för en tid sedan när jag var där och kollade in en 50 tummare med tillhörande hemmabio-system. "Nja", svarade jag först lite tveksamt, för hemma hos oss popar sig popcornen av sig själv typ. Men så fattade jag att han menade poppa som i popmusik-poppa och jag sa snabbt "eller nej inte alls faktiskt. Jag ska se och höra film på den där. Inget poppande för mig tack." Han blev lite besviken tror jag, vet inte, men kanske är det ett försäljarknep. Två flugor på smällen, både film och poppande i ett och nu kom jag, fröken fullständigt opop och sabbade hans flow.
Nåväl. Det finns andra som svarar ja på samma fråga. Som han här uppe (pekar). Han poppar. Så in i helvete vad han poppar. Dag och natt. Marcus har varit och sagt åt honom en lördagmorgon klockan fem då vi höll på att gå åt. Han slutade ett tag, väntade tills han trodde att vi somnat och körde sedan på igen. Fick ringa värden. Sedan dess har det varit någorlunda lugnt på nätterna. Men dagarna är desto värre. Det är bokstavligen dunka dunka vissa helger från ett på eftermiddagen till tio på kvällen. Den envisa bastakten letar sig ner genom taket och in i möblerna och vidare in i ens eget huvud tills man sitter där och ofrivilligt poppar själv. Hatar pop. Vill se på TV om kvällarna och inte skaka i takt med grannen.
Fast samtidigt känns det inte kul att som den gnälltanten jag tydligen är, springa upp och gorma "SKRUVA NER", för på dagen får man väl köra på hur mycket man vill. Eller får man? Kära husvärden lyfter sin vana trogen inte ett finger för att göra nåt åt nånting i alla fall.

Och ja, det luktar fortfarande skit i trapphuset.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Fin lägenhet har ni vad jag har förstått. Men det känns som det är lite brister runtikring (konstigt ord, kan man säga så?).
Poppande grannar hade jag inte stått ut med, om det inte vore väldigt lång tid mellan gångerna. Och bajs i uppgången låter mindre mysigt.
Det är när jag läser sådant här som jag inser hur fantastisk min fastighetsägare är. Precis varendaste anmärkning tas på fullaste allvar och görs något åt inom så kort som möjligt. Dock finns det oerhört sällan något att anmärka på överhuvudtaget, oftast åtgärdas saker innan man ens hinner tänka tanken på att "klaga". Mina grannarna är supertysta och lunga och trevliga allihopa.
Men vad hjälper det dig, att jag har det så bra här?! Ingenting! Så stor kram på dig och se till att ta ännu ett snack med den där hyresvärden. Sådär kan ni ju inte ha det.

Anonym sa...

Nää...man får inte poppa hur som helst på dagtid. Och efter 23 ska det vara TYST. Man får inte ens duscha om det stör...
Hyresnämnden kan man fråga eller hyresgästföreningen.

Anonym sa...

Ahh! Det låter som ni har en granne från helvetet. Det där känner vi igen. Tips: gå med i Hyresgästföreningen. Man får inte störa sina grannar, oavsett tid på dygnet. Det finns inget värre än att tvingas lyssna på grannarnas musik och basdunk. Vi har fått ett ungt par på nedre botten som gillar hög musik. Vi bor högst upp och basen går i väggen upp till oss. Det är asjobbigt. Över till något annat: jo, Ashes to ashes är på ungefär samma tema fast 80-tal istället för 70-tal och därför en hel del musik man känner igen. Ska bli sååå kul, eller hur? Håller tummarna för dig och Mini som förhoppningsvis tänkt sig stanna kvar. Kram!

Anonym sa...

Jag bor högst upp i mitt hus, det är det bästa... dä störs man inte av någon annan - bara fåglarna som hoppar på taket o blåsten som fladdrar med plåten när det stormar ordentligt. Ja, oxå grannen brevd som ibland ar sex så att väggen skakar, men hellre det än de förr-förra grannarna, som hade en unge som skrek helt galet mycket jämt, jämt jämt.

smultron sa...

Hahahaha! "Gillar du att poppa hårt?" Den ska jag direkt använda när jag kan. När kan man...?