tisdag 16 december 2008

dag hundrafjorton -lyckad läkarkontroll

Hemma med oförändrad och superfin (nåja, fast enligt mig har jag den bästa i världen just nu) tapp! Det var det viktigaste och enda jag egentligen ville veta idag. Snittsnack tar jag med min läkare nästa gång och tills dess ska jag läsa på lite i lilla snittboken som jag fick med mig.
Känner mig som king of the world och vågar nästan slappna av och tro på en lugn jul! Helt fantastisk känsla. Nästa tapp och tillväxtkoll blir den 30:e och tills dess och ännu längre ändå ska det ju bara gå bra det här.
Grönt ljus för rullande turer i det fria fick vi också så mer av det roliga blir det. Bara de fixar hissen först. När jag nyss kom hem haltande och flåsande stod två blåklädda snubbar därnere med en låda skruvar i handen och såg fundersamma ut.
"Kan man åka?" undrade jag oroligt.
"NEJ, vi håller på nu" svarade den ene bryskt.
"Men, jag kan inte gå i trappor" försökte jag.
"Jamen då får du väl åka då" suckade den andre och öppnade dörren. Jag klev in och tryckte på knappen och svävade iväg och hörde en av de två säga "Vi får väl se om det går bra" iiik liksom, vadå får se? Men upp kom jag, trots gnissel och skak, slet upp dörren och kilade så snabbt jag kunde ut. När jag stängde igen dörren igen såg jag den gula klisterlappen: REPARATION PÅGÅR. Det gick bra, men nu väntar jag tills den är färdigfixad innan jag ger mig ut och in i den igen.
Sen blir det rulla av!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis! Underbart med ännu en lyckad kontroll! Kram från en trogen läsare.

Madde (maddepladder) sa...

Dagens tips! Se till att Marcus rullar dig till Pappa Grappa och beställ där deras chokladsufflé (om man får beställa bara en efterrätt?)! Det är bland det godaste jag någonsin har ätit!

Kram!

Hafen75 sa...

Härligt att höra (läsa) att det går fortsatt bra. Alla vi som följer er fortsätter att hålla alla tummar vi har! Kram!

Anonym sa...

GRATTIS!! följer dig varje dag, klart att det ska gå bra resten av tiden också. kramar från : A

Anonym sa...

GRATTIS!!! Du är en supermamma!!!!

Ann sa...

Har läst här länge och "vågar" äntligen kommentera. Kikar in här ett par gånger om dagen för att se så att allt är bra och läsa dina underfundiga tankar och kommentarer.
Man blir glad och varm i hjärtat varje gång du/ni har varit på kontroll och allt är bra.
Fortsätter kika in och hålla båda tummarna.

Anonym sa...

men nu har du ju ändrat att det är 14 dagar kvar tills du berättar vad bebis Mini är för sort! jag har ju väntat och väntat... så kan du inte göra.

Helena sa...

Tänk så många år man gått omkring utan att ägna en tanke åt att man öht har en livmodertapp. Och så kan den plötsligt vara det viktigaste i världen!

Vad bra att de kan hålla koll på den! Till mig sa de att det inte gick att kolla tappens ev utplåning utan att riskera att sätta igång förlossningen av själva undersökningen, så jag gissar att det finns ett annat sätt att mäta än vad som ev kan ha varit aktuellt för mig (troligen var det inte så intressant öht eftersom mina förlossningar har varit mer av "blixt-från-klar-himmel-varianten".

Lallamen sa...

Så underbart med sådana härliga besked.
Hittade din blogg igår och sitter med tårar rinnande och läser bakåt i den. Så mycket av det du skriver tar fram mina egna känslor och minnen. Dagarna, veckorna och månaderna i TV-soffan; sorgen, glädjen och rädslan som på något sätt ska få plats samtidigt.
Allt gott till er alla fem, både föräldrar och barn.

Anonym sa...

Åh vad skönt att höra att allt är bra med er!
Kram från Ditte, som vaknade 6.20 i morse av att det var jordbävning! Hela huset (bor på femte våningen av sex), säng och inredning skakade vilket var en ganska obehaglig upplevelse, minst sagt.