torsdag 18 december 2008

dag hundrasexton -sol sol strålande sol

Med risk för att låta som Lena Ph men -det gör ont, det gör ont, men det går... Betalar dyrt för gårdagens rullning och den vet att jag inga pengar har. Eller så är det bara så här just nu och två månader till... Vi säger så. Blir trots det, till att supervila igen. Tror jag. Egentligen vill jag skita i höft, bäcken, bröstkorg och underliv, trotsa all smärta och rulla jublande ut i solskenet, för det är faktiskt sol idag! Och allt är plötsligt i färg. Känns som att solen varit kidnappad och försvunnen hur länge som helst och nu äntligen återfunnen. Fantastiskt! Även här inomhus kan jag känna den värma mina kinder. Får ta ett snack med Marcus när han blir tillgänglig och se vad vi kan hitta på, om något. Jag tror solen är den medicin mot ont jag just nu skulle behöva. Jaa. Det tror jag.


Barnmisshandel har förresten fått ett nytt ansikte.
Heath och Deborah döpte sin son till Adolf Hitler (läs här och här) och nu får han ingen tårta på sin födelsedag. Det är nog ett av det första och absolut minsta problemen som kommer dyka upp i lille Hitlers väg, det har mamma och pappa tidigt sett till.
"Det är bara ett namn" säger föräldrarna. Mmm visst. På en av historiens värsta diktatorer och mördare! "Vi är inte racister" fortsätter de och med tanke på dottern Aryan Nation som de har sen tidigare hade de lätt kunnat lura mig.
-Men vad bra, då är ni bara idioter. IDIOTER!

Appropå namnbytessnacket häromdagen. Skogsglänta, Morgondagg, Vindhjärta... ALLT är förlåtet!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker dock att det är folk som behandlar någon felaktigt på grund av deras namn, som är dom som misshandlar.
Felet med det namnet är ju just det att det sammankopplas med en endaste person. Om många hade hetat det, så hade det inte varit så. Då hade det varit en idiot som hade haft det namnet, och massor med helt fantastiska personer som har det namnet.
Jag kan mycket väl förstå att det kan reageras negativt på namnet. Men nu heter det här barnet det och ska behandlas med all respekt och värdighet trots det.
Om jag totalt bortsåg ifrån vem Adolf Hitler en gång var och endast tittade på namnet. Så måste jag säga att Adolf är ett jättegulligt namn och faktiskt Hitler med. Men jag skulle inte ge mitt barn något utav dessa namn, då de klingar väldigt illa i mångas öron. Även om namnen i sig inte borde få bli en symbol för denna diktator och mördare.
På ett sätt önskar jag att det kunde komma många många barn som fick heta Adolf, så att namnet hade kunnat bli ett användbart namn igen. Ett namn som kunde sammankopplats med massa fantastiska människor, istället för en stor idiot.
För det är inte namnet det är fel på .. Det är han!

Anonym sa...

Pappan sa dessutom den klassiska rasistmeningen: Jag är inte ens säker på att "det där" någonsin hänt!
Det är de personerna som är farligast, jag tycker det är obehagligt!
Ha det så bra i solskenet och ta hand om dig!
Åsa

finnjonna sa...

Anna: Helt sant. Egentligen. Tycker också att Adolf är rätt gulligt, dock inte Hitler. Och det två ihop.. tyvärr. Det är som med symboler också. Visst kan man tycka att hakkorset som från början betyder nåt annat är fint och att man ska kunna använda det, men skulle man köpa halsband med det till sitt barn eller sig själv...? Vissa symboler, namn etc är så hårt förknippade med sådan grymhet att det känns tyvärr nästan fullständigt orimligt att man nånsin skulle kunna vinna tillbaka det.
I det här fallet tycker jag föräldrarna, med tanke på alla barnens namn, verkar vara riktiga idioter. Men det är jag det.
Hoppas dock pojken växer upp och blir en god människa som kan visa alla!

Anonym sa...

Jag håller med om att det är grymt av dom att ge sina barn dessa namn, även om jag tycker att namnen i sig inte borde få stå som någon symbol för grymhet. Att dom även gav sina barn namnen för att dom skulle bli ensamma om det, känns också väldigt felaktigt. Tycker man ett namn är fint, så borde man ju tycka att det är roligt om fler vågar sig på att låta sina barn få namnet. Så jag kan instämma i det här fallet. Även om jag tycker att det är ledsamt att ett namn ska bli så starkt förknippat med något, så att andra personer som heter det blir behandlade illa på grund av det.
Jag önskar det vore annorlunda. Men det krävs nog mer tid för att detta namnet ska bli accepterat igen.

Kram Kram.

Anonym sa...

Sol? Mysigt - här regnar och blåser det mest hela tiden, vart är vintern? Du har en till sängliggande kompis här.. Dock inte alls så som du, men en vecka i soffan sätter sina spår. Hoppas allt går bra för er! Håller tummarna för er! Kramar från en regnigt Stenungsund.

Helena sa...

Nä, det finns liksom gränser... Annars när jag hör ett namn som någon valt till sitt barn så brukar jag försöka att inte visa vad jag tänker även om jag tycker att det är ett extremt fult. Då är det ju bara min subjektiva åsikt det handlar om.

Men i det här fallet så handlar det antagligen mer om att man vill visa något med namnet, och då tycker jag kanske att man kan välja ett uttryckssätt som inte innefattar ett litet barn som inte bett om att få vara med om det.

Jag har själv en dotter vars namn nog många tycker är fult och konstigt, men hon behöver åtminstone inte skylta med sina föräldrars extrema åsikter.

Abbes pappa sa...

Man får väl hoppas att killen inte blir allt för indoktrinerad av sina föräldrar. Då kan han ju alltid byta namn när han blir gammal nog.

Men man kan ju inte låta bli att undra hur en del folk tänker. Som om inte föräldraskapet är komplicerat nog ändå utan att man döper sina barn till diktatornamn.

Hoppas du fick lite sol till slut.

Kram.

Anonym sa...

Exakt! Idioter är vad de är. Adolf Hitler är inte bara ett namn vilket som helst och det vet typ hela världen utom de här puckade päronen eller?
Jag tycker att alla deras barns namn var fruktansvärda och smaklösa och faktiskt vara förbjudna.