tisdag 9 december 2008

stämning

Fin finsk julsång så här natten efter extra advent. Garanterat fri från skuttande tomtenissar.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Godmorgon!
Så vi var två som inte kunde sova. Surt att jag inte såg att du var vaken. Själv läste jag på www.slv.se och undrar hur jag ska göra här i Sydafrika. Här tycker de att det är bra om man inte knarkar,röker och super när man är gravid. Men nu tillhör jag ju änglamammornas oroliga gäng, vi som gör vad som helst för att lyckas. Så idag går jakten vidare efter en fisklista så jag inte äter fel igen. Äter ofta färsktonfisk gärna bara snabbt grillat så den har en rå kärna, det ska man tydligen inte göra för kvicksilvret. Gabriella som ska frysa in lite salami snarast. Men först ska här sovas lite till.

Anonym sa...

Tjusig julsång.
Jag kan ett ord här och där: ngt om Jesus och "lapsi" =barnen
"Hilja"= tyst?
Kiitos!
hälsar Mohikanen.

Anonym sa...

Oj, Oj, du är verkligen uppe till sena natten. Men vad gör det, när du ändå bara är hemma, liggandes och lika väl kan ägna dig åt det du känner för mitt i natten, som mitt på dagen. Och sova är ju bäst att göra när man har lättast för det .. underlättar ju lite. :)

Varför är du hemma själv så ofta? Måste Marcus jobba så mycket? Självklart behöver han jobba, men det känns som du är ensam så mycket där hemma, nu när du har så svårt för att göra saker själv.
Kan i och försig tänka mig att det ibland är skönt att vara själv, när man ändå kanske känner sig väldigt osocial i sitt viloläge.
Undrar bara för att jag bryr mig. Inte alls för att på något sätt påstå att Marcus gör något fel. För det är ju faktiskt ni som bestämmer över era liv. :)

Ta vara på dig! Och hoppas du lyckades somna gott efter julsången.

Anonym sa...

Tack för den fina sången och vackra bilder!
Jag älskar finsk musik.
Mycket moll och vemod.Språket är vackert men jag förstår inget,men jag blir glad av den.
Har flera band med sång och dragspelsmusik. Spelat fiol ock mandolin i många år med dragspelskompisar och vi spelar mycket finskt och ryskt.
Hälsa Marcus och gratulera,läste nyss hans blögg.
Hoppas Anna förstår att Marcus säkert skulle vara hemma om han kunde.
Kram till Er båda Från Rigmor

Anonym sa...

Kiitos! Aivan ihana!

Tässä on minun suomalainen lempi-joululaulu.

http://www.youtube.com/watch?v=YIBZtTY9h20

Vaikka en paljon välitä tästä versioosta, mutta paras minkä löysin youtube'ista.