söndag 14 december 2008

dag hundratolv -i väntan på

Idag fyller vi 30 hela veckor och går samtidigt in i den 31:a! Helt otroligt. Nya magiska gränser sprängs på löpande band känns det som och fler vill, ska vi spränga. Nästa är v 32.
För ett antal veckor sen tänkte jag att allt över 28 kommer vara övertid, men nu är jag långt ifrån nöjd, trots det stora i att ha kommit ända hit. Mini verkar glad i magen, buffar, hickar och bidrar till att drömmen om ett levande barn i famnen, när denna väntan är över, lever vidare. Dag för dag.

Idag är jag själv och det känns bra. Väldigt bra. Har supervilodag, det är ju söndag, vilket innebär att rullstolen ska stå parkerad och jag ligga likadan. Filmer och serier finns i överflöd, julkort måste skrivas, sista klapparna beställas och allt kan jag göra i parkeringen. Bra så.
Dessutom ska tredje ljuset i staken tändas i väntan på ankomsten och kan det bli mer symboliskt än så. Jag ska givetvis fortsätta tända ljus efter jul för jag hoppas min väntan blir lite längre ändå.

Fridfull och trevlig tredje advent till er alla!

...och så ännu en vacker finsk julsång utan tomtar, även denna framförd av Vesa-Matti Loiri.
Njut.

9 kommentarer:

Finnpajsaren sa...

Man får tacka för den fina stämningen du sprider! Om du vill ge dig själv en liten julklapp kan jag tipsa om den här finska skivan http://cdon.se/musik/eri_esitt%c3%a4ji%c3%a4/paratiisi-38_kaikkien_aikojen_suomalaista_iskelm%c3%a4%c3%a4-651700 som iaf för mig är mycket nostalgi. (du kanske redan har den) Sen undrar jag vad den där finska butiken heter? Känns som att jag skulle ta mig en utflykt dit nån dag då jag är i krokarna. Grattis också till vecka 30! Det känns som det var alldeles nyss ni passerade 20. Ha en bra vilodag! /Jonna

Vonkis sa...

Du, och Marcus, har något att hämta hos mig!

finnjonna sa...

Finnpajsaren: Suomalainen makkarakauppa heter butiken och finns i ektorp här i Norrköping. Liten men med naggande gott innehåll :-)

Vonkis: Tackar tackar!

Anonym sa...

Härligt!!! Får jag fråga om ni har tänkt på namn?? Såå roligt att klura på! Nu är det inte långt kvar!!=)Linda

Anonym sa...

Ha en skön söndag kväll med de tre ljusen tända - och kanske lite finsk korv. =)
Grattis till en ny vecka!
Ditte

Tingeling sa...

Åh, jag blir alldeles gråtfärdig av att läsa din blogg. Håll ut, håller tummen för er. Grattis till att gå in i den 31:a veckan nu då!

Anonym sa...

Vesa-Matti!
Namnen...hihi...
Ari-Pekka! Esa-Pekka!
etc...hehe.
:-)
Just det, Jonna: min man gör alltid rotfruktslådor till jul:
potatis-, kålrots- och morots. Jag brukar ha kålrotslåda som favorit. Men även morotslåda kan vara saftig och god.
Här, där vi bor, tar lådorna alltid slut i affären(Willys).
Finns en hel del finnar här...!
M v h Mohikanen, mums mums.

Anonym sa...

Tack Jonna för ännu en fin sång! Älskar finska fast jag inte förstår ett dugg.Kan en finsk visa som går i moll, vet ej vad den handlar om,men den känns skönt i mun att sjunga.Som mungympa.Spelar mycket finskt och ryskt på fiol och mandolin.
Följer Dig och Marcus varje dag och håller tummarna.
Känns hoppfullt nu då din graviditet är så långt gången.
Mini är en Vattuman Stark,envis,itelligent och ger sig inte i första taget.Blir inte lätt att tampas med.
Ni är två fantastiska föräldrar som kämpar starkt. Jag beundrar er mycket.
Kram / Rigmor(mamma och mormor)

Anonym sa...

Jag vet hur du känner med veckorna. Efter att första sonen föddes död i v22 så trodde jag verkligen inte att en graviditet kunde pågå längre än 22 veckor. Med son nr 2 så var jag förvånad varje dag som passerade efter v 22. Det är väl så det är för oss änglamammor som förlorat barnen "tidigt" tyvärr, vår bild av en graviditet skiljer sig ganska så mkt från omvärldens och att få behålla en bebis i nästan 40 veckor det är känns ju nästan ouppnåbart.

Men det går..jag har varit med om det två ggr efter mitt änglabarn föddes och ska förhoppningsvis få vara med om det igen nu i febr.