lördag 13 december 2008

orättvist?

Som vanligt blir lek blodigt allvar i Sverige.

Jag trodde en gång i tiden att både Melodifestivalen och Idol mest, eller faktiskt endast, var tänkt som underhållning. Men ack så fel jag hade och tydligen fortfarande har.
Det här handlar inte om någon lek, det handlar om Idol!
Dagen efter att årets variant (äntligen) tagit slut och Kevin står som en mycket värdig vinnare börjas det med gnäll hit och dit. Fel låt vann typ, fast i andra ordalag. Eller gnället har väl egentligen hållt på hela denna finalveckan med nöjestyckare som buttert brett ut sig och surt förfärat sig över den enorma orättvisan vi alla uppenbart drabbats av detta år med tanke på Kevins forna "proffs"-karriär gentemot stackars Alice, som ingen sådan sedan tidigare har.
Who cares?
På riktigt, det är Idol. Ett TV-program. Med sång och dåliga danssteg. Underhållning. Barn som deltar. Ska man prata orättvisor så finns det större och mycket viktigare saker att engagera sig i. Trodde jag...
Undrar också varför nu? Har själv i månader (trots husarrest och ytterst lite kontakt med omvärlden) vetat om Kevins deltagande, utan att ha höjt så mycket som ett endaste hårstrå, i Maltas motsvarighet till melodifestivalen så det kan ju inte ha varit någon större hemlighet och ändå massreagerar både tidningar och folk på detta just nu och kräver ändring av reglerna!
Det är bra! Kräv på. Inte bättre villkor t ex för medmänniskor i allmänhet och fattiga barn i synnerhet, men för Idoltävligen och dess deltagare! För så här kan det ju inte få fortsätta! Herregud. Var skulle det sluta då? Vågar inte ens tänka tanken.
Oh my...

Trött nu.

3 kommentarer:

Vonkis sa...

Ja, det känns verkligen som dagen i-landsproblem det här med att Kevin har tävlat i Maltas melodifestival.

Anonym sa...

Jonna, detta har inget med ditt blogginlägg att göra, men: jag undrar om du redan läst boken Sängläge av Sarah Bilston? Såg den i bokhandeln igår. Vet inte alls om den är bra men den handlar om en kvinna som måste inta sängläge i slutet av sin graviditet - dock bara i tre månader, så du klår henne med hästlängder...
L

Anonym sa...

Och snart börjar melodifestivalhelvetet...