måndag 22 december 2008

dag hundratjugo -god kvällur

Förlåt att jag inte ropat hej förrän nu. Inget har hänt idag mer än att det att det varit lite mycket för en mig. Har senaste dygnet umgåtts med mamma och pappa, fixat klart paket och julmat inför stora dagen (eller tittat på när mamma har gjort det) fikat med tjejerna, ätit middag med Marcus mamma som kom hit och nu senast sett Hitta Nemo som ju är så underbart bra (och bättre ändå på 46") hur många gånger man än ser den!

Mini mår bra i magen, vrider sig åt alla håll och hickar massor, vilket tyder på andningsövningar och vatten som åker ner i lilla magen. Min bebis! Älskar plutten och vågar nästan tro att vi får fira jul ihop i lugn och ro här hemma. Hoppas iaf det.

Imorgon ska det förberedas lite till. Jag ska visserligen, om jag lyckas hålla mig till min plan, mest ligga och vila. Tryck och ont neråt (det är säkert helt normalt, men ändå...) får mig att sakta ner från mitt annars just nu intensivt långsamma tempo.

Hoppas ni har haft en fin dag och inte stressar för mycket. Allt kommer bli klart och gå bra :-)

Mitt håret är förresten fortfarande otvättat, men luktar kapitulation lång väg och jag kommer nog ge upp och shamponera det imorgon för att efter helgerna köra lite no-poo igen.

Kram från oss.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Puh, då kan man andas ut... Var lite orolig för dig, och nu ville jag till och med lämna en första kommentar här efter flitigt läsande de senaset månaderna :) Kämpa på, håller tummarna här nere i Malmö!

Anonym sa...

Aaah! Underbart att du (ni) är tillbaks!:-)

Anonym sa...

Jonna, du får inte skrämmas så där. Har tittat in på Din sida hela dagen och undrat hur Ni har det. Nu kan jag andas ut och sova gott.

Jag önskar Dig, Marcus och Mini en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR.

Kram / Farmor/Mormor

Anonym sa...

Härligt att läsa att det är bra med dig och Mini.
Ja, nu är det snart jul. Har bestämt att det ska bli en riktigt lugn sådan i år. Och nu har jag åkt på en förkylning. Så det känns än mer som att det verkligen får bli riktigt lugnt. Inget julstress för mig inte. Kanske blir det jul, endast med en vän till mig. Han har inte någon att fira jul med, så jag har bjudit hit honom på julmiddag. Även om min syster blev jättesur när jag sa att jag inte tänkte äta julmiddag med familjen, utan bara komma förbi en sväng och kramas lite och säga god jul. Fast så som jag mår nu, så känns det som att jag kanske inte ens går dit. Får se hur jag mår på julafton.
Jag är gladast om jag får det lugnt och skönt och om jag får äta julmiddag med min allra bästa och finaste vän. Vi ska baka julbröd och göra julskinka tillsammans på julaftonsmorgon också, det ska bli så mysigt. :)

Stor kram till Dig, Mini och Marcus! Hoppas ni får en fantastiskt fin jul!

God Jul! :)

Anonym sa...

Puh, jag blev riktigt orolig när du inte skrivit sedan mitt på dagen i går. Såg dock att Marcus skrivit i sin blogg i dag så då blev jag lugnare.
För egen del hoppas jag också att
morgondagen blir ganska lugn. I dag har vi varit iväg hela dagen och hälsat på min mamma, 86, som bor tolv mil härifrån och inte orkar komma hit över jul. Hon blev glad åt att f f g på länge träffa oss alla fyra på en gång och äta smarrig silltallrik till lunch i Rökeriets restaurang.
Ditte

Anonym sa...

Såg att det var flera med mig som får nått virrigt i blicken om vi inte blir uppdaterade med jämna mellanrum. Vi hoppas ju så innerligt att allt är väl, och förblir så tills det är dax för Minisen att titta ut på rätt sida av årsskiftet, men just nu önskar jag dig och Alla de dina en riktigt underbar julig jul
Kramar Chili

Anonym sa...

Hej Jonna !!

Vill bara önska er en HYVÄÄ JULA !!!

KRAMAR FRÅN ÅSE

Helena sa...

Vilken är viktigaste julrätten hos er? En finsk kollega pratar alltid lyriskt om morots- och kålrotslådorna, dem är jag lite nyfiken på. Fast leverlåda känns som om jag klarar mig utan ;-)

Gunilla sa...

Du kalar Mini för plutten??? Aha, jag börjar ana...
Kram Gunilla

Anonym sa...

Och jag reagerade PRECIS som Gunilla! ;-)

Ha en underbar jul!

Alla tre!

Kram