tisdag 2 december 2008

firarfika


Finns inte så mycket att tillägga. Jag låter bilderna tala för sig.
Vi hade en kanon stund och hade jag fått välja hade jag lagt mig där i soffan och inte kommit hem alls.
Mitt mums denna min 100:e dag i vila blev citronmoussetårta, pistacchioglass och latte!

Pappa grappas fik får plus för väldigt öppen och trevlig lokal med slätt och rent golv, lätt att rullas runt på, dock kunde ytterdörren haft en sån där automatisk öppningsfunktion, för som det var nu behövdes det två till att komma in och det är lite mycket begärt att den rullstolsbundne ska upp och hjälpa till. Nu kan ju jag göra det, men det är långt ifrån alla förunnat. Plus också för stor toalett och soffan. Kunde ha funnits flera, men idag hade vi tur och valen -jag strandade sig bekvämt där. Kanske några kuddar för att piffa upp?
Allmänt är ju utbudet så rätt och så gott, fast lite dyrt på sina håll. Glassen är det godaste jag ätit i Sverige. Bra att man kan äta pizza i cafédelen (soffan) om man så önskar. Kanske något för en senare utflykt?!
Nu ska ont bäcken och ännu ondare röv vårdas, men turen var verkligen värd allt det!
18 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis Grattis på 100-dagars dagen!

Fikan ser helt fantastiskt gott ut ju!
Nu kommer Mini och Mamma på stora och starka och orka några veckor till liggandes i soffan hemma.

mrsjones sa...

mmmm ser gott ut, blir genast sugen på glass, fast jag har ju ingen italiensk glass hemma förstås:( Men Tophat får duga. Roligt att ser er ute så där!

Anonym sa...

Ni är världens gulligaste!
Det är lite svinlande (har jag alltid tyckt och med en videokamera i var mans hand förstärks det än mer) att man kan bevara ögonblick och tid på detta sätt.

Läste intervjun med M i DN, lika skön som vanligt!

Kram o GRATTIS 100!
/My

Anonym sa...

Vad mysigt Ni verkar ha haft det idag på 100-dagen. Hoppas det blir fler såna dagar. Lycka till imorgon, jag tänker på Er (varje dag).

Kramar från Farmor/Mormor

Anonym sa...

Härligt med glass på pappa grappa! De har verkligen lyckats presentera glassen så att man blir sugen mitt i kyligaste novembermörkret. Jag ville titta in hos dig och säga hej, fick tips om din blogg och bloggar själv om min graviditet på metrobloggen.se/vantar Jag bloggar också om mitt pendlande med SJ till jobbet i Norrköping (har haft lite kontakt med Marcus ang. SJ...) Ha en bra kväll med glass och mini i magen!

Anonym sa...

Åhh vad smaskigt, you go girl!

Kolla in den här patetiske killens blogg *jag skrattar så jag dör*

www.finest.se/mingelrich

Anonym sa...

hihi.. så söta ni är :). Grattis till 100-dagen! /mia

Anonym sa...

STOOOORT GRATTIS på hundradagarsdagen till dig och M&M! Det däringa fikat lät ju sanslöst gott *MUMS*. Själv äter jag massor av pepparkakor och dricker på tok för mycket julmust....Men gott är det;)
Sköt om dig nu.
Kram

Anonym sa...

Grattis Jonna!

Du är grymt duktig måste jag säga!

Hoppas att sista tiden går fort, sen blir det gymnastik och innan du vet ordet av så mår du som vanligt igen! (förutom att du är trött för att någon inte låter dig sova på nätterna..)

Lycka till på kollen!

Anonym sa...

Men Gud så gott det ser ut... O jag får inte, för jag ska klämma ner mig i en tight klänning på lördag. *suktar och njuter genom dina bilder istället*

Anonym sa...

Wahh...vilken stooor mage...och goood fika!! Den magen ser väldigt nöjd ut...den utropar:"Don´t worry be happy"!!!!!GRATTIS! Linda

Fritt ur hjärtat sa...

Rullstolsburen Jonna, Rullstolsburen. Idag när man ändrat alla namn är ingen bunden de är burna. Jag lärde mig det på ett föredrag. Om du skriver "livet rullar vidare" i sökrutan hos mig så refererar jag en utmanande föreläsning jag var på.

Så härligt det är med de nya trenderna! Soffa å fik, hade inte funnits för några år sedan. Jag är glad för er skull att det fungerar med rullning och mage:-))

The Q of L'n'B sa...

Hipp hipp!
Gud så roligt att det blev en sådan toppentur!
PappaGrappa är finemang men det där rullvänliga golvet är VÅLDSAMT halt om det är lite blött! Så den som rullar en rullstol får akta sig nogsamt!
Deras lasagne är utmärkt också.
Ha det fortsatt toppen toppen och hoppas innerligt att du kan få mer utflykter framöver.
Grattis på 100-årsdagen.

Anonym sa...

Grattis! går ju bra det här :)
tips till onda rövar - en barnsimring att sitta på kanske kan avhjälpa problemet, hade oxå problem m hemor... när jag var gravid, men de försvann nästan genast efteråt. well lite salva o stolpiller hjälpte ju oxå till...
jag håller tummarna.
/Tirre

Anonym sa...

GRATTIS! Herregud Jonna, din mage är STOR och kanonfin! Ha det gott:D

Anonym sa...

Såg ut som världens bästa 100dagarsfika!
Kramar!
Trasselin

sarpo sa...

Jag vill bara påpeka att det inte heter rullstolsbunden, det är lite nedlåtande. De som sitter i rullstol är visserligen bundna till den på det sättet att de inte (oftast) klarar sig utan den men det korrekta är rullstolsburen.

För övrigt, grattis! Hoppas att kontrollen gick bra.

Anonym sa...

Du har sveriges häftigaste och snyggaste man. Du måste vara glad för det!
Fin och trevlig blogg också. Lycka till med den lille i magen. :) /mvh Emma