onsdag 31 december 2008

nyårsförberedelser

Marcus sitter och skriver inne hos sig så det gnisslar i stolen och slår flammor från tangenterna. Det sista inbillar jag mig bara, men en rolig syn hade det varit. Märks väl vem som är författaren i familjen. Själv halvligger jag här vid min dator och låter pekfingrarna i sakta mak göra jobbet. Riktigt långsamt går det, lite långsammare ändå och jag skulle börja vandringen bakåt i tiden, men eftersom hjärnan numera inte heller värst bråttom har, funkar det bra såhär för mig.

Vi har varit en sväng och rullat på stan och tagit en fika på pappa grappa. Det var väldigt lite folk i galleriorna, precis så som vi ville ha det så rullningen gick galant. Jag antar att nyårsfirandet på många håll redan tagit fart. Själv ska jag snart in i duschen och sen blir det till att dutta massa kladd i ansiktet. Ska glittra ikapp med granen på torget utanför, äta gott -räkor och lax och sen till tolvslaget skåla i italienskt sodavatten. Blir en kanonkväll!
Lite orolig är jag över hur våra håriga bebisar kommer reagera när raketerna skjuts iväg, framförallt den lille känslige. Det har än så länge (ta i trä) varit rätt lugnt om man jämför med förra året då idioterna stod på rad på parkeringen och sköt mot huset kväll efter kväll i mellandagarna redan, men snart börjas det nog. Har bäddat mjukt i garderoben så Acke kan gömma sig där, som han brukar, när det blir för läskigt.
Mini kör volter och dansar nyårssamba i magen. Kul att se på och känna, visst, men när h*n kommer åt med vassa kickarna mot cerklaget skriker jag högt. Händer allt oftare nu, antar att utrymmet krymper. Fast så är det och så ska det vara.
Tänder Dantes och Litens änglaljus och myser. Underbart är ett för litet ord för att beskriva hur det känns att få vara hemma och vänta in det nya året med hela lilla familjen samlad.

8 kommentarer:

Fritt ur hjärtat sa...

Önskar er av hela mitt hjärta ett Gott nytt år!! Har hållit tummarna för att Mini ska vara kvar i magen tills nyårsdagen åtminstone, och nu tror jag på det. Vad bra det är med tummar:-)

Anonym sa...

Kikar in och säger GOTT NYTT 2009 till dig och M&M;)! Sköt om er nu och ha en trevlig kväll!! Snart har ni att göra så det räcker och blir över *fniss*!!!
Kramar i massor
/Hillbergskan

Sommartjejen sa...

Hej Jonna!
Det var verkligen länge sen jag kikade in här hos dig, det har varit så mycket nu med min sjuka mamma att tiden inte räckt till.
Är så himla glad att din bebis mår bra därinne!!!
Önskar dig ett gott nytt år.
KRAAAAAAAAAAAAAAM

Anonym sa...

Varma kramar till hela familjen, hoppas katterna inte blir skrämda av fyrverkerierna.Vi, maken,jag och 3 personer till ska vara med vår hund och avleda henne så gott det går från smällandet.
GOTT NYTT ÅR

Anonym sa...

Hoppas ni får en fin kväll! Gott Nytt År! Kramar Alexandra

Anonym sa...

Åh..ni verkar ha det mysigt, det är ni sååå värda på årets siata dag. Skickar många lyckönskningar för det nya året till er alla! Det blir ett spännande år, som kommer att sluta lyckligt! Och du, vi var på Pappa Grappa igår...mmm, så gott! Om vi skulle ses där nån gång är jag rädd för att jag kommer att le fånigt och se ut som om vi känner varann..ber om ursäkt för det redan nu..
Kram Åsa

Anonym sa...

Nyårsafton märker jag även i år blir lite speciell. Det är ju Gabriels Bfdatum. Det var då han skulle kommit för ett år sen. Känns ändå som han är med idag och firar nog för fullt med alla små däruppe!
Ett gott nytt år och 2008 i det stora hela blev ju inte så tokigt ändå!
Kram på er och synd att det inte finns öronproppar för djur. Hade ju varit smidigt!
trasselelin med familjen

Anonym sa...

Gott Nytt År!
Var i kyrkan på nyårsbön. Tände ett ljus för alla barn - de som har kommit och de som kommer. 2008 gav mig mitt första barnbarn i februari- vilket blev mer dramatiskt än det borde ha blivit om barnmorskan bara hade... Det blev bra. Och för er, Jonna och Marcus, kommer 2009 att bli härligt! En månad kvar. Många kramar. Njut av tiden nu!