måndag 15 december 2008

dag hundratretton -halvrädd

Marcus kommer hem i runt fyra idag efter att ha mottagit sina välförtjänta guldsköldar och det sägs att han inte ska vara borta fler nätter detta år. Hurra för det i så fall!
Jag laddar inför dusch, gillar det inte även om det är skönt att bli ren. Längtar efter bastu. Så här på vinterhalvåret borde alla få basta så mycket de önskade. Kan sakna badkar också fastän jag vet att det just nu är badförbud för mig. Men sen, om allt går bra och bebis kommer levande ut, då skulle det vara gött med varma bad för sliten kropp.

Jag ska supervila idag med och ser inte alls fram emot det. Mycket bättre att få var igång lite, sitta upp och rulla ut en sväng. Så går det när man får smak för det goda livet. Men imorgon ska jag ju till sjukhuset så då blir det upprätt en hel del, kanske tom fika innan hemfärd.
Fick precis provsvar från senate urinodlingen och inga bakterier. Tack för det. Hoppas kollen går bra också, är halvt förväntansfull, halvt lite rädd. Fifty fifty sa läkaren sist. Så stor chans att vi kommer gå hela vägen till februari eller risk att vi inte gör det. Beror helt på vilket humör man vaknar på ifall glaset är halvtomt eller halvfullt, just nu ser jag inget glas alls. Är mest orolig för att jag inte hinner få all den informationen om snitt jag önskar innan. Och tänk om det plötsligt bara måste göras och den enda att göra det är någon från min svarta lista? Vad händer då? Kan man vägra en läkare? Fast om det blir bråttom? Hinner man det?
Fan. Måste verkligen ta det här imorgon känner jag, panik nu.

Dusch.

7 kommentarer:

Sabina sa...

Hej Kämpe! :) Vad du är duktig. Hejar på er, fortf med tummarna i fast grepp!

Ang din rädsla om snittas innan du är redo. Ngt jag har erfarenhet av två g så där kan jag dela med mig om du vill. Men om jag ska säga vad jag tror så tror jag INTE att det kommer att bli tal om ett så kallat "katastrofsnitt/urakutsnitt" i ditt fall. Känns inte så, de har så fin koll på dig o mini.

Delar gärna med mig av mina erfarenheter av den typen av snitt om du vill.. Men är lite rädd att oroa dig så därför lämnar jag ett erbjudande om att om du vill jag ska berätta, skicka ett mail! Berättar gärna.

Önskar och tror att du ska få den tid på dig du behöver för att förbereda dig. Kommer hålla tummarna lite extra för er under morgondagens koll!

Tummhållning, tankar o kramar.

Sabina sa...

Glömde..

Tillit, tillit, tillit! :)

(o grattis till inga bakterier)

Anonym sa...

Jag tycker att du och Marcus är skitsnygga båda två. Han skriver "inte ens när jag var ung och snygg" idag i sin blogg men hälsa honom att han fortfarande är supersnygg. Och du skriver i ditt förra inlägg att du bara ser ok ut men jag tycker att du är jättesöt och snygg på dina bilder. (Mini kommer vara såå söt kan jag tro!)
Att snett underfrån inte är ens bästa vinkel gäller nog de flesta:)
My god vad jag såg sliten ut när jag var höggravid - i alla vinklar - och då var jag inte ens sängbunden sådär som du.
Denna ytliga kommmentar skickar jag dig denna måndag men passar också på att önska dig och din familj en god jul och ett fantastiskt nytt år 2009!
Kram Ulrika

smultron sa...

Jag tycker du kämpar som jag vet inte vad! Ville bara säga det.

Och det är nog klokt att ta upp det du undrar över inför snittet imorgon. Stort lycka till (med dusch och allt)!

Anonym sa...

När jag snittades kändes det som att rummet var fullt med folk, det var flera läkare där plus narkosläkare och barnläkare (blev snittad i v 28 pga vattenavgång, som du kanske minns klarade sig lillen inte), så det kändes ju inte som att det var EN läkare som skötte allt. Så du kanske inte behöver oroa dig så mycket för det? Men jag var helt nedsövd av olika orsaker så det var kanske annorlunda.
L

Anonym sa...

Förstår om du är orolig men nu har det ju gått så lång tid i grav så jag är helt övertygad om att det kommer gå bra. Men, såklart förstår jag din oro! Du har all rätt i världen att vara skeptisk till vården med allt vad den innebär med tanke på dina erfarenhetr. Men, det ska gå bra denna gång. Tänk att ni fixat grav så långt hittills. Inte länge kvar nu. Lycka till imorrn!

Anonym sa...

Jonna:
Jag är snittad fyra gånger sammanlagt. Första var urakut, andra planerat.
De två senaste snitten var planerade men.....förlossningen satte igång några veckor INNAN snittdatumet.
Men dessa snitt fungerade precis som vid ett planerat snitt, fast det i termer kallas Akut-snitt enbart för att det inte var planerat i förväg. Äh vad snurrigt det kanske lät, eller?

Har många fina tips gällande snitt. Jag lade undan en sovtröja (typ mjukt nattlinne) som luktade mig, dvs var använd ngra nätter sen hade jag se slängd i sängen, soffan där jag brukade befinna mig. Detta mjuka nattlinne tog sedan barnmorskan och lade runt bebispaketet medan jag var på uppvaket. DÅ låg bebis i pappans famn och med min lukt intill sig. Tyckte det kändes som en lite tröst eftersom jag inte kunde vara med första timmen.
Lät det knasigt?

Kram