onsdag 31 december 2008

nedräkning

Har ätit gott, försökt trösta katten, gråtit en skvätt och smekt lilla polkagrisrandiga örngottet jag fick i julklapp till Mini av Marcus. Nu är det TV som gäller i dryga timmarna två innan glasen ska fram och fyllas med lite bubbel inför tolvslaget.
Och sen är det slut. Året 2008. Lite vemodigt faktiskt, att lämna ett helt år bakom sig som aldrig mer kommer igen. Fast då är jag också den blödigaste av blödiga och nästan får en gnutta separationsångest när jag sitter på toa och ska dumpa det som dumpas bör. Nej, ingen sorg nu över det gamla utan glädje över det nya, som ska bli det bästa någonsin! Väljer härmed tillit inför det som kommer och gör det med ett säkert leende på läpparna.
Imorgon torsdag, den första dagen på nya året 2009 är det exakt fem veckor kvar tills vårt älskade barn är planerat att födas. Den 5 februari, om allt går bra ända dit, ska jag under kniven och Mini ut!
Som vi har längtat, väntat, hårt och länge och fortfarande gör. Men nu anas där ett slut. Ett kanske lyckligt sådant?
Snälla låt det bli det.


Ett lyckligt slut och
GOTT NYTT ÅR
önskar jag er alla!

21 kommentarer:

Anonym sa...

Gott nytt år! Jag har följt din blogg ända sen i somras och jag ryser nu när jag läste att Mini ska förlösas 5 februari. Efter att vi förlorat två små pojkar i v.22 fick vi en liten underbar tjej 5 februari 2007. Åh, all lycka till er och varma tankar. Kram!

marlan sa...

Såklart det blir ett lyckligt slut! Bara fem veckor kvar, fan vilken resa!
Gott slut och ett gott nytt, till dig och de dina!

Anonym sa...

Gott nytt år! Har följt din blogg sen i somras och jag ryser nu när jag läser att Mini ska förlösas 5 feb. Efter att vi förlorat två små pojkar i v.22 fick vi en underbar liten tjej 5 februari 2007. Varma, varma lyckönskningar!

Jessica sa...

Åh, vad jag hoppas för er!
Ni förtjänar ett levandes levande barn.
Och Mini är just det.
Levandes.
5 februari är det dax för Mini att se världen, så fint och underbart!
Önskar dig och Marcus ett Gott Nytt År! Och det känner jag på mig att det blir :-).
Kram kram.

Anonym sa...

Jag ska hålla mina tummar helt galet hårt ända fram tills lilla Mini har tittat ut.

Ha nu en fortsatt fin kväll och ett skönt slut på 2008!!

Gott Nytt År på Er!!

Anonym sa...

2009 är ett strålande år för alla. Jag känner det i hela kroppen :-)

Anonym sa...

http://DotterEfren.blogg.se läs gärna det är en otroligt duktig ung kvinna som skriver om livet!

Anonym sa...

Gott Nytt År, kära ni!
önskar Ditte

Anonym sa...

Den femte februari blir ett perfekt datum för Mini att komma ut. För den femte februari för två år sedan föddes vårt tredje mirakel, Malkom...

ett riktigt Gott Nytt År önskar jag er alla/Nina

Anonym sa...

TAck, och DETSAMMA! Det förtjänar ni verkligen, både du och Marcus! Håller alla tummar jag har för 5 februari!

Anonym sa...

Gott nytt år! Allt kommer bli bra nu, det finns inget annat.... Kram från Lill, Thn.

Anonym sa...

Gott nytt år önskar jag er och att 2009 kommer bringa er all lycka!
Kram

Annikas ditt och datt sa...

gott nytt år!!! Vad spännande att Mini "snart" ska komma ut till er. Jag tror 2009 blir ett fantastiskt år!

Josefine www.Prinsessansdagbok.com sa...

ÅÅÅ så härligt med ett datum! Jag vet att ni kommer få MINI i er famn då och då kan du släppa den oro som varit och "bara" oroa dig som föräldrar flest gör. Det är ju en oro ifrån dagen man vet att man bär ett barn för man älskar så mkt.. Men du har fått ordet oro att innebära något helt nytt för mig. Du är en unik person Jonna!

KRAM Josefine

Anonym sa...

Gott nytt år! Tänk att den långa graviditetsresan börjar närma sig slutet! Femte februari är ett speciellt datum för mig och kommer förhoppningsvis att bli det för er också (om nu inte Mini tycker att det är läge att landa i vår värld tidigare).
Har följt bloggen länge, lycka till resterande veckor - jag fortsätter att läsa!

Anonym sa...

Vill önska er tre ett fantastiskt lycklig och gott år 2009. Jag håller verkligen tummarna för att allt ska gå bra för er.
Du var supersnygg i din vita klänning/topp.

Eva

Anonym sa...

Hej och Gott Nytt till Er alla, Dig Marcus och Mini....

Äntligen har jag hittat till Din sida och får läsa om Er lille/lilla Mini....Jag håller allt vad tår och tummar heter för Er och denna gången går det bra för Er....
Lyssnade på Marcus för en tid sedan i Karlavagnen när han läste om en pappas längtan efter sitt lilla barn och den rörde mej så otroligt....oj vad fint det var det han läste....
Marcus är min absoluta favorit i Karlavagnen...
Hoppas han kommer till Trollhättan så jag får träffa honom i verkliga livet...
Kramar om Er
gör en 70-årig tant i Fallens stad

Anonym sa...

Hej Jonna!
Jag hoppas du mår bra, att ni alla mår bra. Saknar ditt bloggande men förstår att du har tankarna någon helt annanstans.
Många kramar/Malmöit

Anonym sa...

Tittade in på din blogg för första gången idag. Kan inte alls föreställa mig er smärta, sorg och saknad! Kommer ihåg att jag läste om er första förlust då jag väntade eller kanske var nybliven mamma till mitt första barn som är född 4 februari.(Bra datum:) Till min andra flicka har vi haft Teutonia Fun vilken är den bästa vagn man kan tänka sig!!! Är helnöjd!!! Min svägerska har liggdelen till Teutonia och hon tycker den är toppen!!Lycka till nu!!!

Anonym sa...

Hej Jonna!
Imorgon gäller det! Jag tänker på er. Kram/Malmöit

Anonym sa...

GATTIS! Varit inne på Marcus blogg och fått veta att ni fått barn. Jag visste väl allt att det skulle bli en pojke. Har följt dig ett tag på bloggen och är så glad för er skull att jag blir tårögd. Hoppas själv på ett mirakel en dag och du har verkligen vissat att allt är möjligt, fast det verkar hopplöst ibland. Jag önskar er allt gott med babyn! /Malmöit