tisdag 23 december 2008

en miniplutt

Marcus med mamma har gått ut på stan. Sista rycket för de nu och jag är så glad att jag är klar. Sitter och rycker här och det räcker. Ska snart ta en dusch och tvätta håret. Kanske blunda lite och hoppas på slummer. Är rätt trött. Slut liksom. Mini trycker ner och trycker upp, sparkar hit och sparkar dit. Det gör ont i ljumskar och i revben samtidigt så h*n måste ligga ganska raklång därinne.
Jag kallade bebis för plutten igår och ett par började genast ana. Roligt det där. Personligen vet jag inte vilka indikationer plutten riktigt ger (kanske är det helt individuellt) eftersom jag har ett annat språk som modersmål och därför inte alltid har koll på sånt. Framförallt inte när modersmålet är finska (japp pratar det gärna och mycket än) och det inte finns lika mycket könsbestämmningar i det. Till exempel säger vi hän om både hon och han och en plutt är en plutt, en hän, för mig. Men det är så kul att ni är med på den här resan, gissar och analyserar. Tids nog tittar Mini/bebis/plutten/... ut (inte än tack) och vi alla får se vem hän är.
Jag längtar.

13 kommentarer:

Anonym sa...

jo men plutten indikerar helt klart en lite gosse.. precis som jag gissat:P. Jättekul att fika igår o har nog nästan listat ut vad som finns i mitt paket.;) Hoppas du får vila ordentligt idag. Massor av kramar från mig o skorpan, yster med nadjan. vi älskar dig!

Anonym sa...

Ville bara önska er alla två- o fyrbenta en riktigt GOD JUL.
Jag håller nog med Jessica att plutten indikerar på en liten kille.. :-))

Kram
Nikki

Anonym sa...

Åhhhh vad härligt med sparkar från magen. Önskar dig en trevlig Jul med maken och plutten!
Kram
Freja

Anonym sa...

Själv tycker jag att plutten indikerar på just plutten. Något som är litet, oavsett kön. Är väl väldigt svenskt att se allt som slutar på -en att bli en kille. Och jag är hur svensk som helst, men har ändå inte fastnat i något sådant tänk. Så för mig är plutten en hän, även om jag är svensk. :)

Kram.

Anonym sa...

Hyvää Joulua!!Och jag tror att du kommer få en fin liten pojke i början av februari!

Anonym sa...

Själv gissar jag ju på en tjej, fast Plutten i mina ögon är kille... *fniss* Så mig håller du på sträckbänken än! ;-)

Anonym sa...

jo,plutten indikerar pojke:)
hade du sagt pluttan hade det ju knappast varit nån tvekan?

Anonym sa...

Önskar dig, Mini och Marcus en riktigt god jul!!
Kramar

Anonym sa...

Nu förstår jag varför min man (finne) ofta säger fel på honom/henne och han/hon.
Han kan inte hjälpa det!
:-) Mohikanen.

Ojsan sa...

"Hän" är ett alldeles ypperligt ord i såna här sammanhang, mycket trevligare än att referera till det ofödda barnet som den/det iaf! Fast det kan ju leda till viss förvirring i andra sammanhang, då man inte får pejl på om det gäller en karl eller kvinna :P

God jul och många lyckönskningar från den där lilla ön mittemellan Sverige och Finland!

Anonym sa...

Vill önska Er en riktigt fin jul helg
Kellingen från ön

Anonym sa...

Plutten kanseke är några procent mer en kille än en tjej enligt mej. Vi kallar våran (med bf 20:e feb), för "grynet", och det är enligt många väldigt flickigt. Men för oss blev det grynet eftersom det såg ut som ett litet risgryn vid första UL i typ v.5. Många UL senare visade sig det dock vara just en tjej! Men, helt säker kan man ju inte vara förrän bebin är ute..
Kram och god jul
Helena

Mia sa...

Ska du prata finska med Mini sen?