onsdag 10 december 2008

kvällens räddning

Marcus var och åt middag på Fiskmagasinet med Micke innan kvällens föreställning av Svarta Vykort (missa inte morgondagens, den sista i Norrköping!) och smsade ivrigt därifrån att de nu åter hade lakritsbrulé på menyn!
Minns ni det? Det där äktenskapet jag skrivit om som ingicks i munnen på mig i våras efter varje måltid jag åt där. Så god var den, lakritsbrulén med citronsorbet och chiliblåbär vid sidan.
Under sommarhalvåret ersatte de min smaksensation med annat och innan hösten kommit var jag däckad och ville inte veta om den goda världen utanför, förrän ikväll.
Jag bad Marcus genast fråga om han mot förmodan kunde få köpa en brulé att ta med och var moget beredd på att det inte gick (det är ju inte McDonalds direkt), men fick sen snart till min oerhörda lättnad och lika stora glädje veta att det kunde han visst det och från det låg jag och väntade med saliven rinnande från mungipan på min efterrätt.
Knappt två timmar senare kommer Marcus hem med en kasse till mig i vilken det är tre förberedda lakritsbruleér, råsocker, en bunke citronsorbet och en burk rårörda chiliblåbär! Detta får jag, som tack, för att jag skrev så bra om brulén på min blogg tidigare! Förstå! Tre lakritsbruleér som är bara mina! Jag är så glad, så jag sjunger! Har nu kanderat en och gottat mig i och av de himmelska smakerna (jag överdriver inte, det ÄR så otroligt gott) och har två kvar i kylen för senare njutning! Mums mums mums!
Tack Fiskmagasinet, ni är bäst!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Spännande kombinationer.. Hade jag bott några hundra mil närmre så hade jag provat. Vilken service du har!

Anonym sa...

Det låter faktiskt som en galet otippad smaksensation!

Anonym sa...

Hej Jonna! Har man inte möjlighet att ta sig till restaurangen hittade jag det här receptet:

http://www.alltommat.se/recept?recipeid=1567

Anonym sa...

En dum fråga kanske men varför måste ni vänta till i princip fullgången graviditet med att förlösa Mini med kejsarsnitt? Många barn föds ju en dryg månad för tidigt och då är ju bebisarna rätt stora ändå och det brukar ju gå bra. Jag hoppas innerligt att det går bra för er tre den här gången och tänker när jag läser din blogg varje dag; Men ta ut Mini NU, så att denna väntan blir ett minne blott!!! (NU kanske är väl tidigt men ändå...)Massor av lycka till-sparkar i din, enligt dig själv, utarmade rumpa! :) Hanna

Anonym sa...

Lakritsbrulé? Det låter aningen läskigt. Men så är jag rätt petig med käkeriet också.

Anonym sa...

mmmmmmm, jag älskar lakrits så det där lät riktigt gott!!!!!