måndag 1 december 2008

dag nittionio -många dagar blir det

99. Smaka på den. Nio och nio, inte illa pinkat. Och imorgon har vi alltså tvångsvilat i tre hela siffror, 1 0 0! Wow. Blir aningen begeistrad av min egen storhet för ett ögonblick. För det är en bedrift, måste påminna mig om det ibland. Det låter säkert lätt att vila till sig bebis, men med allt den här sk vilan innebär och har inneburit är detta det klart svåraste jag någonsin gjort. Men jag gör det. Och ska göra i många dagar till.
Har väl runt 65 dagar kvar imorgon om allt går bra och trots en kropp med dess delar i ständig värk och en mutta som högst tveksamt hänger kvar i resten av mig och hellre verkar vilja ramla ner lägga sig och självdö på golvet (tror det kallas foglossning, en gammal bekant som med besked kom tillbaka häromdagen) vill jag få uppleva varenda en av dom tills det är dags att föda Mini till tryggheten utanför.
Klart det händer (oftare än i ibland) att jag gråter ut min trötthet med handen på den svettigt veckade bleka pannan och på ett överdramatiskt Shakespeare vis utbrister
-Jag orkar inte längre!
Och andra gånger likt Kristina mer bara liksom matt konstaterar att
-Macus, jag tyer icke mera...
Men klart jag orkar. Och tyer. Jag gör vad som helst! Fast klart som fan att jag är slut och stundvis tror mig ha nått botten, men det är bara att gräva lite till och djupare kommer man. Jihuu. Men till sist ska jag studsa tillbaka upp till ytan och högre ändå! Vänta ni (jag) bara.

Imorgon ska vi rulla på fik och fira. För flera hundra enligt Marcus och jag är sugen redan.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Man får ju fantisera, fantasi är så fint så jag tänker att du har ett stort fönster i taket.....och att jag tänder ett fyrverkeri som du kan ligga och titta på imorgon på 100-dagars dagen när mörkret som JU KOMMER SÅ TIDIGT har lagt sig....eh...lagt sig :)

Anonym sa...

Håll ut vännen. Är så glad att du kommit in i vecka 28.Har en släkting som födde en liten son i den veckan och han är en jättegullig liten 4-åring nu.Roligt att se erat rullstolsrally i Konsum. Kram!

Anonym sa...

Väldigt starkt jobbat! Jag var själv sjukskriven och mer eller mindre sängliggande i fem månader under min tvillinggraviditet, så jag vet vad du går igenom. Jag har dock, tack och lov, inga tidigare missfall/dödsfall, så det du upplever måste vara hundra gånger värre! Kämpa på, allt kommer att gå bra! Jag har redan (nästan) glömt hur långa dessa månader var och njuter istället av två små busungar på åtta månader. Önskar dig all lycka!

Anonym sa...

Heja tjejen! Bravo! Fortsätt så!

Anonym sa...

100 dagar...vet du...när jag firade 100 dagar så gick jag till den fiiinaste babybutiken och köpte den ljuvligaste lilla babymössa jag sett och så sov jag med den under kudden tiden som var kvar. Jag sov såå gott och när baby tittade ut och fick den på sig, doftade den av drömmar och han såg precis så där ljuvlig ut som jag hade drömt!!!

Linda

Anonym sa...

Vill bara säga: Kämpa på! Din blogg är suveränt bra och om jag får tillåtas vara lite ego mitt i alltihop så antar jag att din "husarrest" gör att du får mer tid till att blogga...
Jag är nyfiken på vad du har tänkt fika imorrn, blir det tårta eller bakelser (ett av de smaskigaste orden i svenska språket?) eller vad blir det? 100 är stort! Du gör ett fantastiskt jobb.

Anonym sa...

Grattis!!

Foglossning känner jag till... inte kul men jag behövde inte vara stilla som du, fantastiskt att du orkar. Vad gör vi inte för de små liven!?
Jag är trebarnsmamma som du, men jag har den sagolika turen att ha mina tre hos mig. Utan att känna er så tror jag att du och Marcus är några av de starkaste människor jag vet.
Jag kommer utbringa en skål den dagen jag får höra att Mini sett dagens ljus!

Många kramar från Åsa

Tudorienne sa...

Ja det är fantastiskt bra gjort. Kan inte ens föreställa mig hur du har det. Bra jobbat! Heja heja, 65 dagar kvar, det är mycket mindre än hälften!

Anonym sa...

100 dagar! inte illa, och som sagt vecka 28, grattis och kram : A

mrsjones sa...

Bra ut och rulla med er! Beställ allt gott du vill ha och inte ha, spelar ingen roll om du bara tar ett bett på varenda kaka, för nu ska ni fira 100 dgr! Det är fantastiskt bra och jag förstår mycket väl att du inte tyar mer snart..Men snart, snart är h*n här er älskade lilla bebis och då är de kvarstående 65 dagarna ett minne blott och bleknat av lycka!

kram

Anonym sa...

Hej underbara Jonna och Mini!
Jag hoppas att ni inte missat din fina utmärkelse på Världens goaste Katerinas Blogg. Jag tala naturligtvis om Katerina Janouch! Hon kan verkligen peppa människor. Jag svävar alltid på moln i dagar efter hennes Boråsbesök. Grattis! Massor med kramar till dig, Mini och Marcus

Anonym sa...

99 dagar, wow!
Imorgon ska jag och mamma gå och se på Svarta vykort här i stan, jag ska tänka på er och bebisen imorgon på 100-dags-jubileet!

Anonym sa...

Du är så otroligt beundransvärd i denna kamp Jonna! Marcus är också helt otrolig för jag anar att han drar ett rätt stort lass när han är hemma med dig och Mini? Jag håller tummarna så hårt att de blir blåa. 100...ja det ÄR stort!! JÄTTESTORT!! Håll ut;)
Kram

Anonym sa...

Det är en SUPERBRAGD att ligga i 99 dgr och jag är otroligt impad att du lyckas uppbringa så mkt positiv inställning trots allt. 65 dgr till...mer än tillräckligt vad man vill att ngn ska behöva stå ut. jag vet hur det känns att ligga vecka ut o vecka in med foglossning, tvinande värkande kropp och oro. Kämpa på! Tänker många styrketankar till dig.

//Ia

Anonym sa...

Laste just Lindas inlagg, det med baby-mossan... det lat sa mysigt. Om du kanner for att gora nagot liknande maste du ga in pa http://litenclothes.jetshop.se/default.aspx. De har de ljuvligaste mossorna man kan tanka sig. /Johanna