söndag 28 december 2008

bocken som brann

Den överlevde julen i alla fall, utan vakter och skydd, den gamle bocken som brann natten till igår. Det är första året som jag inte sett den live en endaste gång. Kanske inte så jättemycket att se för den som varje år ser en ny, men lite kul ändå. Framförallt är jag glad om den får finnas över julhelgerna, men sen gör det inte jättemycket om någon tuttar på.

Minns en juldagskväll för inte så länge sen, när jag på skoj klättrade innanför staketet så brorsan skulle kunna ta en bild på mig min kompis bocken. Himla skoj tyckte vi, men inte de allvarliga väktarna som genast småsprang mot mig och hytte med fingret. Jag klättrade skamset tillbaka och vi gick snabbt åt andra hållet, in på en pub och drack öl istället.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ha en underbar Söndag:-)
Http://Ihuvudetpasandrali.blogspot.com/

Anonym sa...

Ja, den brann ned/upp igår. Trots att jag har mindre än 6 mil och har varit i Gävle flera gånger före jul har jag inte sett den i år heller! Men det är majestätiskt vacker där den står...stod? Men det är liiite tradition att den brinner också. Skulle dock aldrig våga mig innanför jag...Men du är modig, på FLER än det sättet! Sköt om er nu. Kram

Adhdmamman sa...

...Jag vill bara skicka en tanke.
Jag håller mina tummar stenhårt på att Liten och dantes syster eller bror kommer ut till den värld, TILL ER (och det är jag säker på att h*n gör)

Massor av stärkande kramar från mig
(Änlamamma på fl)

Anonym sa...

Jag såg bocken på självaste julafton och även skelettet igår morse... Trots det olagliga i akten så hör det ju till att den brinner, vad skulle den annars vara känd för?! :-)

Anonym sa...

Detta år var jag en av dessa bistra väktare ;-) Gott nytt år på dig! kramar till er alla