lördag 13 december 2008

dag hundraelva -santa Lucia, elva dar till jul

Lusse lelle, lusse lelle! (Finnjonna-humor)
Hoppas alla har haft en trevlig dag i lussebullars och stjärngossars tecken.
Jag blev helt förskräckt nyss när jag märkte att jag inte skrivit nåt på hela dagen. Har det hänt nåt? undrade jag förtvivlat, men kom sen på att nej, såklart det inte har, hade det det skulle jag vara den första att märka och faktum är att tiden bara flutit på idag och jag gjort en massa annat så jag nästan glömt bort datorn fastän den häckat här i all sin tydlighet. Tänk er, jag, gjort, en massa, annat. Coolt. Det händer inte varje dag kan jag lova men nu när det väl gjorde det rusade verkligen klockan och dagen började plötsligt ta slut fastän den precis börjat.
Nu har jag fått lova Marcus att det är sängvila i dagarna två tills nästa kontroll på tisdag, lite för mycket rullande och sittande har det kanske blivit, men roligt har vi haft jag och Mini. I rörelse gör ont inte lika ont längre så jag får se våra utflykter lite som medicin med. Fast nu är det säng nu. Ett tag.
Vi åkte tidigare till finska korvbutiken här i Norrköping och shoppade loss. Det är så härligt att vara där. En liten finnoas mitt i allt det andra -som hemma, sa mamma. Det blev korv på korv på korv, filbunke, köttpiroger, karelska dito, senap och morotslåda bland annat. Nu är frys och kyl fullbunkrade inför julhelgen som väntar runt hörnet. Hoppas det blir en väldigt lugn och händelslös sådan för vår del.
Mina föräldrar pkte för några timmar sen, vilket känns trist, kul att ha dom här ju! Men snart kommer de en sväng igen med lite pepparkakor och joulutorttu (goda finska smördegsknytten typ, med plommonsylt).

Jag och Marcus tog precis en tur till apoteket och jag bet i det sura äpplet, köpte järntabletter och började knappra. Hoppas nu på bättre värden men inte jättemycket sämre mage. Misstänker dock att jag nått botten i den frågan och vart man vägen därifrån? Jo upp. Så det blir nog bra det här.

Nu ska vi film igen. In to the wild. Med popcorn och finsk jaffa-läsk.

Ha en lussig kväll!

8 kommentarer:

Finnpajsaren sa...

Mums vad mycket gott!!!!

Anonym sa...

Hej Jonna! Är lite nyfiken på hur du och Marcus träffades? Kan du inte ta den berättelsen i ett blogginlägg?! (om du vill förstås) =) kram

Anonym sa...

Testa blodsaft istället för järntabletter, det ger snabbare effekt och inga mageffekter. Fast det är ganska äckligt. Jag käkar dubbel dos blodsaft sedan v 25 typ och har hållt värdena på bra nivåer. Såg att det blir v 30 för dig i morgon, härligt!

Anonym sa...

Va? Har In to the Wild kommit ut på video nu??? *vill se*
Du måste berätta om den är värd att se?

Sen kan jag inte låta bli att skratta lite åt kortet och funderar på om jag sett något kort i bloggen på dig utan att du gör en grimas ;-)
Ha De

finnjonna sa...

finpajsaren: Ja det var det! :-)

anonym: Kanske det...

Linda: Har druckit och dricker blutsaft men det har inte höjt värdet så BM tyckt jag skulle ta både och nu en tid.

Marie: Ha ha. Det värsta är väl att jag nog inte så ofta egentligen gör grimas, ser bara ut så där :-D

Anonym sa...

ÅH! FIL!! Guuud va jag saknar fiiiiil! Julstjärnor oxo! Gaaah! Ok. Bakdag!

Martina sa...

Hej!
Jag brukar ta mina järntabletter på kvällen i stället för morgonen. Då känner jag att magen blir mindre påverkad. Vet inte om det funkar med dina tabletter, men kanske ett tips???

Theorese sa...

Åh joulutorttu, måste skicka iväg maken till svärmor, enligt rykten har hon fyllt sin frys åt oss...