söndag 21 december 2008

dag hundranitton -morgonmummel

Det är verkligen söndagmorgon. Känns som att alla sover. Har inte hört en endaste bil brumma förbi sen jag la mig här.
Katterna är tyst, Marcus liksaså.
Det enda jag hör är dova bruset från datorn och tangenternas knappande.
Själv kunde jag inte sova längre. Vaknade för ett par timmar sen med kurrande mage och oroligt sinne. Drömde nåt jobbigt.
När jag vaknar för tidigt vet jag nästan omgående om sömnen kommer hitta mig igen och tidigare visste jag genast att jag var alldeles för väl gömd.
Försöker ändå. Blundar och räknar. Blundar igen och tänker vackra sommartankar. Blundar och bara blundar. Men sen går jag upp. Brer en macka och tar lite fil.
Och nu sitter jag här. Vet inte vad göra, vad titta på. Men hittar väl alltid något att vila ögonen på med hopp om att de tröttnar.

Idag fyller Mini 31 fulla veckor. Vi kliver in i den 32:e och jag är så glad. Så glad för varenda en av dem, för varje dag, varje timme.

Nu ska jag vara tyst. Känns som att man stör när man en söndagmorgon rabblar ut text vid den här tidpunkten på dygnen.
Hoppas jag inte väckt någon. Försöker viska tyst och viskar nu vidare.

Vi hörs säkert senare.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Du anar inte hur roligt, berörande och väldigt, väldigt trevligt det är att läsa din blogg varje dag. Är inne här flera gånger om dagen för att titta om du skrivit något nytt. Att ni verkar älska Pappa Grappa lika mycket som jag är också roligt! Det är ett fantastiskt ställe i brist på Italien men på julafton får jag den äkta varan, då åker jag till Rom med min älskling! Sen har jag också lite finnblod i ådrorna, så när du skriver om den finlänska ", Jaffa-läsken..då längtr jag även till Finland..
Ha en riktigt god jul tillsammans med dina MM, Magnus och Mini! Kram Åsa

Fritt ur hjärtat sa...

Jag smyger också upp tidit och tycker tangenterna låter väldigt mycket. Förta koppen kaffe och jag kollar några forum, påtåren och jag går över till mina favoritbloggar. Blir varm i hjärtat varje söndag när "vi" går in en ny vecka!! Härligt, way to go! Eftersom jag vet hur detär att ligga still och känner till att det gör ont i hela kroppen blir bedriften stor i mina ögon.
Hoppas du/ni får en bra söndag!

finnjonna sa...

God morgon! Hoppas ni får en fin fjärde och sista advent.

Anonym sa...

Här har vi varit vakna länge också förstår du. Magsjukt barn... Hade också svårt att sova i slutet av graviditeten, tänk att du också befinner dig där! Inte länge kvar nu! Det kommer gå strålande för dig och Mini, jag bara vet det. Hoppas du kan ta en fm-vila istället. KRAM S

Anonym sa...

Tack detsamma! Vi ska på julkonsert i eftermiddag, i kyrkan. Det ska bli mysigt, då får man tid för eftertanke..och kan tända ljus för dom man saknar..Var rädda om er, hela familjen!

Anonym sa...

Morning!! Det är väl skönt med morgonmörkret och morgontystnad!! Vi är sjuka allihop härhemma och har varit vakna till o från hela natten...atjoohost!! Nu bolibompa...och jag ska ta mitt morgonte!! HONUNG!!! HOST! Grattis Mini till en ny strålande vecka!!Linda

Anonym sa...

Att inte kunna sova när man vill är ingen höjdare. Själv vaknar jag varje natt vid fyra tiden med värk i u-liv/rygg som liknar foglossning. Tråkigt? Ja, då jag verkligen inte är gravid. Sånt är livet. Jag önskar er en skön advent och grattis Mini till en ny vecka i mammas varma mage. Stanna lite till i magen, så föds du på ett NYTT GOTT ÅR, det är bäst så för dig. Var rädda om er alla tre. Kramar Ewa

ingy sa...

Håller med, väldigt tyst idag. Dock inte inatt... Fyllon som står och skriker på parkeringarna. Får mig att inte vilja festa för jag undrar om jag kan vara så pinsam när jag är full? ;)

Vad tiden har gått fort! Du har ju legat på soffan i en evighet men det känns inte så. Fast det kanske är lite annorlunda för din del. ;)

Ha det bra!

Anonym sa...

Hej Jonna!
Måste få börja med att gratulera till Minis hela 31 veckor - det är ju fantastiskt! Hoppas du kommer få gå 9 till, och sen hoppas jag vi kommer att få se Mini utanför magen, här på bloggen, kommer vi det?(om allt går som det ska och det kommer det ju att göra!) Sen undrar jag om du kommer att fortsätta blogga när bebis väl kommit, kanske inte lika ofta men ibland? Det hoppas jag! Ha en riktigt mysig 4:e advent. /Malmöit

Anonym sa...

Märker du ngn skillnad, att du är mer lättväkt nu, ju längre graviditetn fortgått? Lättväktheten ökar under senare del, och ännu mer när babyn är född. Mammakroppen anpassar sig till att vakna till minsta knyst och sova i kortare intervaller, det är ju så det blir sen, när mini ska äta var och varannan timme :-).
Grattis och välkommen till de lättsovandes skara.

mrsjones sa...

Grattis till ny fantastisk vecka!! Fattar inte hur tiden går, men den gör ju det! Snart är ni i mål, helt otroligt!

Drack en kopp varm mjölk (med maltpulver) innan sängdags igår och kommer inte ihåg natten alls, så det måste ha hjälpt.

massa kramar!