onsdag 31 december 2008

dag hundratjugonio -sista morgonen

Årets sista dag började tidigt. Nu halvligger jag här i fåtöljen i köket och försöker andas så tyst som möjligt för att inte hårbollarna ska få vittring på mig, ett projekt som nog är kört redan av de nyfikna tassljuden att döma. Stella och Akilles sover ju sen en tid i Marcus arbetsrum och därinne får de också stanna ett tag till, annars får jag tillbringa morgonen med att jaga bort dom från sovrumsdörrarna där en älskling fortfarande ligger och sussar.
Känns ganska otroligt att vi redan kommit till denna, den sista dagen av år 2008. Ett år som haft mycket med sig. Vissa mindre minnesvärda episoder och andra helt världsomvälvande sådana. Året 2008 är till exempel året då vår kärlek Mini blev till och finnjonna gick ide. Två saker helt beroende av varandra, den ena så stor att man knappt förstår och den andra ett nödvändigt ont, som jag då tyckte, men som såhär någorlunda i efterhand känns som en rätt fin tid trots allt. Nu hoppas jag att allt får fortsätta (inte långt kvar) i denna bra banan i vilken det har börjat, hela resten av den här, den sista dagen och att nästa år blir den bästa i vårt liv!

Bläddrar i förra årets sista bloggar där man bland annat kan läsa detta. Skrivet för över ett år sen?! Känns som igår. Tycker hursom att det är så underbart att min kära nätvän fertilitetsturisten får avsluta detta år och börja (och fortsätta) nästa med en eller två så otroligt älskade och efterlängtade stjärnor blinkandes i sin mage! All lycka på vägen nu!


Jag gäspar! Sanslöst intensiva gäspningar kommer ur mig. Eller ur förresten. Gäspningar är konstiga grejer. De liksom kommer ur och in precis samtidigt. Existerar där i gapet som en jättebubbla man varken kan svälja eller spotta ut. Efteråt vet man inte var de tog vägen och så plötsligt är det dags för en ny. Som nu. Jag måste vara trött. Wow. Härligt. Några till och sen är det soffa och sova lite mer.
Lång dag denna sista som jag hoppas blir fin för och hos er alla!

12 kommentarer:

Anonym sa...

Jag hoppas denna sista dag och dagarna som inleder nästa år blir lika bra för dig, Marcus och Mini som ni önskar hoppas och förtjänar, så att Mini kan komma ut till Er lika pigg och livlig som H*n nu är i magen.

Gott slut och Gott Nytt, eller hur är det man brukar säga?..
Kramar Nilla på Västkusten

Anonym sa...

Gott nytt år och hoppas att 2009 blir ett bra år för er. Tack för en bra blogg/ Anna

Anonym sa...

Önskar dig, Marcus och Mini ett riktigt gott nytt år.
Ta hand om dina hårbollar ikväll när raketerna börjar smälla. Min hårboll är på semester hos pappa i Gryt för att han ska slippa att sitta inne på toaletten i flera timmar.

Många kramar.

Unknown sa...

Har läst din blogg under hela hösten och önskar dig, Marcus och bebisen allt gott för 2009. Jag hoppas och ber med er.
/Ina.

ingy sa...

Ha en supertrevlig sista dag på året och lycka till med allt!

Ta hand om er!

*kram*

Anonym sa...

GOTT NYTT ÅR PÅ ER!

Nikki

Helena sa...

Så Mini blir en 09:a i alla fall! Närmar sig nog två kilo nu, skulle vara riktigt rejäl att hålla i även om h*n inte riktigt orkar vänta till snittdatumet med att vilja komma ut! :-)

Om mig sa...

Ett riktigt GOTT NYTT ÅR önskar jag dig, Marcus och Mini!!!
Följer din blogg varje dag och vilket efterlängtat litet barn det är. Har själv tre barn varav den yngsta kollar in nedräkningen av Mini med spänning.
Kramar Susseri

Anonym sa...

Gott Nytt År till dig, Marcus och Mini. Jag vill tacka för ett fint bloggår och ser fram emot att fortsätta följa er under kommande år. Jag önskar er allt gott och sänder varma kramar från mig till er.

Anonym sa...

Hej Jonna !!

Hoppas allt är ok med er tre .

Vill ÖNSKA ER ETT RIKTIGT FINT - 09

GOTT NYTT ÅR O KRAM FRÅN ÅSE

Fertilitetsturist sa...

Gott Slut och Gott Nytt År till alla Er, önskar Fertilitetsturisten och lilla stjärnan. Stor kram!

loba sa...

Ett gott nytt år önskar jag er, ett roligt, glädjefyllt kärleksspäckat 2009.