fredag 5 december 2008

lunch

Jorsärtskockssoppa med fullkornskorspor.
Det var faktiskt mycket godare än det såg ut. Inte jättemycket men ändå. Just nu försöker jag fjäska för tarmarna och bara hälla i mig sånt som de lätt kan tugga vidare på. Det är en ständig kamp detta. Såklart måste jag få unna mig gott, som pizza eller mat som smakar lite mer någon gång samt kakor och choklad när suget faller in men samtidigt vet jag att det är jag själv som i förlängningen får betala för det, så det är alltid med tveksam hand jag för mat till munnen.
Ikväll blir det riktigt gott, stekt och kryddigt. Inte så bra. Men vad ska jag säga, är tacksam att andra lagar mat åt mig. Riktig lagad mat. Och på måndag, senast tisdag känns det nog bättre igen. Helgerna är ju aldrig riktigt roliga hur som helst och denna blir jag ensam och kan lika gärna passa på att kvida lite extra.

Hep.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jonna, tycker synd om dig som ska ha så ont, "on top of everything" för vad jag förstår är det väl andra saker än det som har med tappen och det att göra eller?

Foglossning har jag hört om, har du särskilt svår sådan eftersom de gör så ont att gå och sitta, eller är det att kroppen hinner bli så påverkad av att ligga att denna effekt hör ihop med det?

Graviditeter är verkligen väldigt olika på en mängd sätt. En del (framställer i alla fall) det som så enkelt och självklart, medan andra har det jättetufft.

Du har oss bloggläsare som sällskap i helgen i alla fall.

Ta han om dig!
My

Anonym sa...

Hej! Vad gott med pizza. Tänkte lite på dina magproblem, blir du hård i magen så kan jag rekommendera nåt som heter Lactulos. Finns receptfritt på Apoteket. Mina tarmar slutade nämligen fungera av sig själva när jag var gravid. När det var som värst gick det två veckor utan att jag kunde göra nr 2. Ha en bra helg, kram S

Anonym sa...

Hej Jonna!
Jag har börjat läsa din blogg först den här veckan och har läst nästan allt du skrivit från början, jo då jag har ett eget liv oxå :)
Du skriver verkligen personligt och det har blivit både tårar och skratt när jag läst dina inlägg...

Håller alla tummar för dej och hoppas du orkar den tid som är kvar innan bebisen kommer!Det kommer ju att vara sååå värt det!!!

Ha det så gott!
/Jenie