söndag 21 december 2008

no poo

Tog en dusch nyss. Upptäckte, tack och lov innan jag satt mig där, att shampot var slut så jag började lite småilsket (ja jag är grinig idag, Marcus) slå på tangenterna för att se om ägg eller honung (och jodå, båda ska vara bra) kunde göra nåt åt skiten. Hittade också lite intressant annan information om att go-no-poo (no shampoo) och varför detta och började aktivera några tankeceller. Jättespännande faktiskt. Tänk vad man sparar i pengar och annat. Kan inte uttala allt om ens nåt som vanligt shampo innehåller och vem eller vad är det bra för i längden?
Ni kan läsa mer här.
För hur mycket pengar är det inte man lägger ut på shampo och balsam egentligen? Jag personligen har vant håret att bli tvättat varannan dag så det går åt en hel del. Dessutom har jag fjollat till mig och köper numera bara (eller den som handlar åt mig) märkesbajs istället för billigare coop extra eller något från tex Lidl som ju säkert är lika bra. Jag har iaf inte märkt någon skillnad på kvaliteten efter att min fjollighet satte in. Och till och med dumbom fattar ju att det man betalar för är reklamen (men ändå fortsätter man göra det).
Dagens tvätt blev en vattenvariant med efterföljande balsam och ursköljning, orkade inte med ägg, honumg eller det där äppelciderreceptet idag så det får duga det som är. Får se om jag ska be mamma köpa hem mer shampo eller om jag väljer att gå au natural ett tag.
Hmm.

27 kommentarer:

Anonym sa...

Egentligen kan du ju strunta i schampot fram till julafton och ta årets bad då, som förr i tiden... :-)

Vad kul att ni har grejat en hel vecka till! Grattis till det.

Anonym sa...

Morfar körde med vanligt diskmedel...=) (testa det)

Anonym sa...

Trodde initialt att även detta inlägg skulle handla om din förstoppade mage, eftersom det engelska ordet "poo" egentligen betyder just det man inte kan göra då man är förstoppad ;o)! Skönt att höra att så inte var fallet utan att det bara handlade om bristande tillgång på schampo. Ramlade på nedanstående länk för ett tag sedan, tänkte att din "skithumor" kanske skulle tilltalas av den?

http://www.jboom.com/pooprice/

Gladvent x4!
/Bella

Anonym sa...

När det kniper kan man ta puttelite vanlig gul såpa också... det gör min mamma alltid och än har hon allt hår i behåll! :)

finnjonna sa...

Tack för nya tipsen! Roligt var att när Viktoria kom förbi med kakor tidigare, frågade hon om jag gjort nåt med mitt hår. Tror hon tyckte det såg rätt fräscht ut, eller så är det önsketänkande:-)

Tack Bella för poo-skoj :-D

Anonym sa...

Mer om shampoo:
Det finns en svensk sajt som propagerar för hårtvätt utan shampoo. Flera av mina vänner har hakat på, och säger sig vara lockigare och vackrare än någonsin (jag har kanske inte granskat deras hår tillräckligt noga för att se någon remarkabel skillnad):
http://lockig.se/
Men jag skulle definitivt prova – om inte mitt hår var spikrakt...
/Sara

Finnpajsaren sa...

Min kompis har kört "balsammetoden" (googla) ett tag och fått så fint hår så. Hon kör Coops blåvita balsam, endast. Jag köpte den men den luktar ju blä och jag är lite fjollig jag med... ;-)

Anonym sa...

Jag använder no-poo metoden och det funkar hur bra som helst! Jag kan verkligen rekommendera dig att testa. Dessutom är det ju väldigt billigt! ;) Man måste dock tvätta ur alla gamla siikoner och mineraloljor ur håret innan man slutar med schampo och till det behövs speciella schampon som inte innehåller en massa strunt. Läs på www.lockig.nu om du är intresserad, där finns listor på en massa produkter som är kompatibla med no-poo. Lite lång kommentar kanske, men det var så roligt att se att du hade läst om metoden. För övrigt vill jag bara säga att jag är här inne och läser nästan varje dag och jag hoppas så att du ska få möta din lilla bebis när dagen är inne! Jag håller alla tummar och tår för er. Jag berättade förresten precis om din blogg för min sambo Markus som satt och tittade på din sambo Marcus på TV (halvlek i fotbollen). ;)

Anonym sa...

hej härliga jonna o mini!
jag kör oxå balsammetoden och tvättar håret med eldorados balsam only. Någon gång per månad tar jag vanligt schampo. Mitt hår är fantastiskt lockigt och har enn helt ny känsla sedan jag började med det. Min frisör trodde det delvis berodde på att det blir lite smutsigt =) Men va tusan, det känns fräscht tycker jag - prova vet ja!

hoppas ni får en härlig jul, stor kram

Madde (maddepladder) sa...

Har själv varit sugen på att testa metoden men inte vågat, enligt vad jag förstått så får man stå ut med att se lite (mycket) flottig ut den första tiden och hur funkar det ihop med att jobba i smyckesbutik? Not so much. Men för dig vore det ju verkligen läge att prova om du skulle vilja. :)

Anonym sa...

Är i alla fall helt övertygad om att wella exempelvis är bättre än blåvitt.. det är min fasta åsikt!;) härligt att du haft en bra helg! kram.

Anonym sa...

Appropå schampoon...surfa in på www.lush.se och köp några schampookakor! Räcker i evigheter och luktar mums!

Helene (Hella) sa...

Jag vill bara säga att jag är så glad för eran skull!!
Kram o go jul.
Klappa magen från mig. :)

Anonym sa...

Hej där! Här används Coop's X-tra schampo och balsam varannan dag. Å jag får ibland ett ryck av fåfänga och köper dom däringa dyra "bättre" shampona....Ingen skillnad (förutom priset då!).
Sköt om dig och ladda inför julen med allt det goda att äta och Kalle på TV;)!
Kramen

Anonym sa...

Har tänkt på balsammetoden tidigare, men aldrig riktigt satt mig in i vad man ska använda, vad som är bra och dåligt. Men nu har jag läst runt på lockig.se och bestämt mig för att testa. Alltid kul att testa någonting nytt. Jag har dock helt rakt hår, men det gör ju ingenting, balsammetoden funkar ju bra för alla. Kliar jämt i min hårbotten, så det skulle vara helt fantastiskt om bara detta kunde försvinna. Så inget mer schampo ska inhandlas här. Kanske blir håret superfint, kanske inte. Om inte, så är det ju bara till att återvända till schampo träsket.

Therese sa...

när mitt tar slut, eller när jag är på badhus (orkar inte släpa med mig både och) kör jag helt vanlig flytande tvål! de blir svårare att kamma ut, men använder du balsam oxå är ju inte det några problem! good luck!

The Q of L'n'B sa...

ojoj! inget schampooooo!? ever? det låter lite lätt omtumlande för mig som knådar skalpen med schampo och balsam ett par gånger i veckan. jag är precis som någon annan här av den fasta övertygelsen att somliga schampon är långt långt bättre än somliga andra och när jag försöker aluta med dessa fåfängligheter så får jag platt och flygit hår som man får stötar av, och så får jag kluvna topper och annat tråkigt -så jag återgår till 'bed head'efter varje försök på annat håll (det kan kanske få handla om hårkvalitet också... jag har så himla tjockt hår).
jag tror mer på att skippa schampot helt än på att alla billiga schampon skulle vara lika bra, faktiskt (därmed vill jag ICKE ha sagt att alla de dyra är bra, för så är det inte heller).
hmm. mycket om litet... nu ska jag jobba istället.
grattis till ny framgångsrik vecka!

Anonym sa...

Jo man lägger nog ner lite slantar på produkter till håret varje år...

Anonym sa...

men jonna.. nu blir jag orolig igen. gått mer än ett dygn sen du skrev sist. *nojig* hoppas allt är bra!

Daniel sa...

Puhutko muuten myös suomea?

Anonym sa...

Hej!
Hoppas allt är ok och att du har en så rolig dag att du faktiskt inte har tid med din blogg. Om det mot allas vår önskan är riktigt dåligt idag. Så vill jag att du kommer ihåg att din alldeles egna hejar klack just nu sänder de varmaste kärleksfulaste tankar till dig och vi håller alla tummar så hårt att de är blå. Soliga kramar Gabriella på andra sidan jorden.

Anonym sa...

Nu har du inte skrivit sen i går vid ett-tiden. När man troget följer bloggen dagligen kan man faktiskt inte bli annat än lite orolig. Hoppas att det bara är julstressen som håller dig från datorn.

Vonkis sa...

Förmig blir det oftast tre tvättar på två veckor, ibland går det lite längre tid mellan tvättningarna. Det var jobbigt när jag vande av håter från att tvättas ofta men det var verkligen värt det.

Anonym sa...

Jag blir orolig när du inte skriver! Är allt bra med er?

Anonym sa...

här är en orolig till som hoppas att allt är bra med den lilla familjen!
Håller alla tummar och tår för er!

Anonym sa...

Lite tokigt egentligen för jag känner dig ju inte men jag undrar med hur du har det!!?? Hoppas du har så fullt upp att datorn hamnat långt ner på priolistan. Oavsett så tänker jag på er och önskar dig, mini och M allt väl.
Kram

Anonym sa...

Jag är inne och ser efter så att allt är bra varje dag och nu blir jag orolig när du inte skriver. Hoppas verkligen att allt är bra och lugnt hos er.
Många kramar och hårt hållna tummar, tassar och tår.