söndag 14 december 2008

zappa bort förlossning

Dags för förlossning igen. I bra och roliga filmen På smällen. Kan inte titta. Inte nu. Har sett den förut, hela vägen till slutet en gång och gråtit mig igenom det vackra i att föda ett levande barn. Men nu gick det inte. Fick stänga av och börja göra annat. Det är tur jag inte behöver gå igenom fler vaginala förlossningar för det går ju inte att snabbspola sig förbi dom om det inte känns som rätt läge just då, trycka på stopp eller byta kanal så som man tack och lov kan göra med det som visas TV.
Om allt går bra (snälla låt det göra det) och lite bättre ändå så ska jag föda vår Mini med planerat snitt runt vecka 6 nästa år. Jag undrar när jag kan få ett exakt datum. Hoppas snart. Tror det skulle underlätta väntandet, göra det som förhoppningsvis blir och kommer hända mer verkligt och konkret. Nu är det ju väldigt mycket bingo - bingo - bingo så fort någon nämner förlossning, amning eller jag själv går vilse i önsketankarna om barnvagn och levande barn och skulle det bli dags utan att jag fått förbereda mig är risken stor att jag hamnar i chock.
Hur exakt går ett snitt till? Vem ska göra det? Vilka får vara med? ... Det är många frågor som börjat fladdra omkring inne i huvudet på mig och det kaske är tidigt, men vad som än händer, när det än gör det, så ska jag ju snittas och jag känner att jag måste få lite mer kött på benen. Snart. Ska prata med min läkare på tisdag och hoppas på några svar.


När jag skrev lite om IVF i veckan blev jag tipsad om en förening -Iris, för ofrivilligt barnlösa och ville bara tipsa vidare.
För er ensamstående längtande kvinnor/mammor finns föreningen Femmis.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Du borde kunna få ett exakt datum redan nu. När jag väntade min första fick jag snittdatum redan i vecka 24 (nu föddes hon iof inte den dagen ändå, men det är en annan historia). Anledningen till att jag fick datumet så tidigt var att jag fick kämpa så för att få snitt, ända tills jag träffade överläkaren på förlossningen som faktiskt förstod att orsaken var medicinsk och i samma sekund som han skrev i mina journaler att jag skulle snittas fick jag även ett datum.

Med andra barnet fick jag datumet för snitt när jag var i vecka 34, och med tredje barnet fick jag datumet i vecka 30. De två sista gångerna har jag dock fått stå på mig, för helst vill de inte boka datum så tidigt. Men jag ville som du ha ett datum att jobba mot. Så ställ frågan nästa gång du träffar barnmorskan eller en läkare så tror jag nog att du med din historia kan få ett datum. Lycka till!

Skruttkärringen sa...

Jag vart snittad med mitt 4:e barn (pga att hon låg fel) och jag va livrädd innan! Jag hade haft 2 jättelätta förlossningar innan (1:a fick jag tvillingar) och har alltid varit rädd för snitt! OM jag skulle ha flera barn (kommer inte hända) så skulle jag helt klart välja snitt!! =)
Jag fick min snittid 4 veckor innan och en himla massa info! dagen efter snittet så var jag hemma igen! =) Det va den bästa "förlossningen" jag haft!
Du fixar detta galant!
Lycka till!

Anonym sa...

Hej. Jag läste en bok, Kejsarsnitt av Viveka Holmertz, innan mitt kejsarsnitt. I den hittar man en hel del information. Finns bl.a. på Bokus.com eller säkerligen på närmaste bibliotek.

Anonym sa...

hejsan! i min blogg under kategorin "gravid" så har jag skrivit om hur mina två olika snitt har gått till om du vill läsa!
kram och lycka till

Anonym sa...

Hej!
Av en händelse hamnade jag på din sida och nu är jag fast! Varken har eller planerar några barn men på något vis kan jag förstå din längtan och önskan. Den kan ju finnas även till andra saker.
Har du sett denna sidan:www.kanalen.org/kejsarsnitt/?
Kanske kan vara till hjälp.
Känner på mig att detta kommer att gå fint!
Kram från en (okänd) medmänniska

Mummel sa...

Ungen kommer ut, och blir Meningen Med Livet och du kommer att sitta bredvid när h*n sover och ha dåligt samvete för att du inte har nog mycket tålamod och det blir ett helvete för föräldrar s-k-a-l-l vara föräldrar och lära rätt och fel och så höjer man rösten och blir arg och hur kan man bära sej åt så mot det underbaraste i världen, det lån man fått för en liten tid och ....

Jo.
Så blir det!

Och förlossning blir det också. Det är en given variabel!

(en närstående till mej fick en liten liten liten i vecka 26, inte ens 800 g. H*n är en vuxen, vacker och stark människa nu, inte värre bekymmer än andra. Före det var den en liten ängel som fick stanna i några månader. Min närstående var övertygad om att hon aldrig skulle kunna få och ha en liten - men det blev både ny graviditet och förlossning - kejsarsnitt.)

Anonym sa...

Hej!
Av en händelse hamnade jag på din sida och nu är jag fast! Varken har eller planerar något barn men jag kan förstå din längtan och önskan. den kan ju finnas till även andra saker.
Har du sett denna sidan? www.kanalen.org/kejsarsnitt/
Kanske kan vara till hjälp.
Kram från en medmänniska

Anonym sa...

Hej, min förstfödde föddes död i grav.vecka 22 för 7 år sedan. Jag utvecklade en väldigt stark förlossningsskräck efter den vaginala förlossningen. Ja, ffa kanske det är den där känslan av att befinna sig i sin livs mardröm som tar över. För mig var vaginal förlossning = dött barn, och därför är det för mig fortfarande även om jag väntar mitt tredje barn-igen i febr helt omöjligt att tänka mig annat än snitt, även om det ibland känns som att välja mellan pest eller kolera. Men alternativet vaginal förlossning har alltid varit värre.

Iaf så fick jag med sonen född 2002 veta ungefär 2 mån innan vilket datum jag skulle få och med sonen född 2005 c:a 6 v före bf. Jag tror det ibland kan bero på hur långt fram i op-planeringen kliniken ligger oxå. Nu ska jag in när jag är i v 34 och prata snitt och jag antar att jag då får veta vilket datum de tänkt sig att vårt barn ska födas på. Jag har i samband med att det bestämts snittdatum osv fått bra information i form av snittpärm om hur det hela ska gå till.

Iaf har både jag och maken varit väldigt nöjda med själva snittet och den vård som vi har fått i samband med det. Min man har varit med på alla snitten och fått sitta vid huvudänden säkert bakom skynket och väntat med mig och sedan fått vara med direkt och väga och mäta barnet, klippa navelsträng och ta hand om barnet den första tiden.

För mig har förlossning via snitt varit en jättebra upplevelse, jag hoppas att du kommer få det oxå.

Lycka till framöver! Jag hoppas tiden kommer gå fort för dig fram till förlossningen.