måndag 20 oktober 2008

dag femtiosju -utmattad

Jag är slut. En gammal urvriden skurtrasa. Det har varit för mycket nu. Med allt. Jag tror jag ligger skyddad i min kokong, men det finns inget skydd. Jag hoppas Marcus kommer hem nu och stannar här hos oss. Länge. Telefonjacket får dras ur och taskiga mail och kommentarer ska ignoreras. Nu är det bara fokus på Mini som gäller!
Det är ju så synd. Att ett fåtal elaka tungor ska lyckas sticka så hårt och länge samtidigt som jag vet att ni, den absoluta majoriteten är fantastiska empatiska medmänniskor som bara vill oss allt väl. Och det är ni som räknas! Jag är oerhört tacksam över den fina responsen jag fått och alla tankar vi finns med i. Mer än ni kan ana.

Vi ska på vår veckokoll idag. Kände för att ha tiden kvar även fast jag var där igår. Känns lugnande om jag kan få bra besked från min läkare med, så jag helt säkert vet att det inte är nån fara. Inget mer blod i alla fall. Det vara bara då, en gång, vilket är betryggande i sig. Men vilken pärs det är att gå på toa nu. Kommer nog så vara ett tag till. Hoppas bara jag slipper gårdagens skräck för all framtid. Det var och är nog det som är mest utmattande.
Ska inte snöa in på färdtjänsten så mycket idag. Har i alla fall ringt och med kraftfull röst beställt en kombi, med parentesen att jag INTE får åka buss. Hon menade på att de bara har kombibilar, men då frågade jag efter hennes namn och sa vänligt men bestämt att om det kommer en buss, ringer jag till hennes chef, igen. Då la hon in beställningen på kombin. Tror jag. Återstår att se. Kände mig rätt bra efteråt. Stark. Samtalet kostade bara två lätta sammandragningar så jag blir lite bättre och jag hoppas det till sist inte ska kosta mig nånting, för jag ska inte ge mig i första taget. Jag ska bråka med dom för varje tant och farbror som själv inte orkar det! Så det så. Kanske blir lite dubbelt, med allt fokus på Mini. Men det här är för Mini det med!

Nu ska jag fortsätta vila bort utmattningen.

Ha en skön dag.

29 kommentarer:

Anonym sa...

Du har det svårt, men du klarar det här. Lilla mini växer och sparkar i din mage. Så klart att det går vägen den här gången! Tro på mig!!!!!!

Finns det ingen möjlighet att någon censurerar inläggen och plockar bort de som inte är lämpliga att läsas av dig!!

Anonym sa...

Ett boktips bara...
Louise Erdrich- Blåskrikans dans ett födelseår.
VACKER LÄSNING!!!

Anonym sa...

Hej på er, Jonna och Mini!

Ni är två fantastiska kämpar båda två och jag vill bara tacka för att jag får läsa! Tack Jonna för att du skriver ärligt och uppriktigt (och fint!). Du är en helt fantastisk mamma!

Kramar

Annikas ditt och datt sa...

Vad modigt av dig att ryta ifrån till Färdtjänsten (de är lite halvgalna vet jag som kommer i kontakt med dem på jobbet) Jag håller tummarna jättehårt för att bebben fortsätter växa och frodas i din mage läääänge till och att allt kommer se bra ut idag på kontrollen och naturligtvis för att det ska komma en riktigt bil och inte en buss och köra dig dit.

Marie sa...

Jag var tvungen att skriva ett inlägg om tacksamhet på min blogg efter vad du skrivit senaste dygnet. Mina två tar all min energi, all min kraft just nu mitt i en jobbig sjukdomsperiod, men de FINNS och är underbara och jag är ju såklart så glad för det, vad gnäller jag för? Jag är så erhört tacksam. Tack för att du får mig att känna så!

All lycka önskar jag, hela tiden! Ni är så tappra!

Anonym sa...

Kommer det en bus så ring efter en taxi, jag bjuder.
Kram Gabriella

Anonym sa...

BRA att du står på dig och läxar upp färdtjänsten! Men det är så synd att man ska behöva oroa sig och hetsa upp sig för sådant när man behöver lugn, ro och vila!

Jag bor i Norge, och var sjukskriven under större delen av min graviditet. Det som var skönt här var att jag slapp oroa mig över hurvida någon skulle godkänna min sjukskrivning eller inte. Tyckte min läkare jag var dålig nog för att inte kunna jobba, så var det så.

Håller tummarna för att allt går bra för dig och Mini!

Kram

Anonym sa...

Fantastiska Jonna Och Markus! Det är oförlåtligt det Kathrin och Alex håller på med.Jag begriper inte att Tv och tidningar låter dom hållas.De vet att ni är gravida och har det jätte jobbigt,milt uttryck.Låt någon censurera tidningar och inlägg i era bloggar så ni slipper läsa det.Ligg still i sängen,skaffa bäcken, så du slipper gå upp. Håller tummarna och ber för er.Stor Kram.

Anonym sa...

Åhhh...förstår precis!
men mini växer och sprattlar försök se framåt!! Kom ihåg att du ska bli mamma!! snartär allt detta ett minne långt bort..
Krammm Kajsa alias asjaky mellan
mellan.bloggagratis.se

Anonym sa...

Jag läser din blogg varje. Jag tycker ni är så OTROLIGT starka!! Jag är säker på att det kommer gå bra denna gång! Jag håller verkligen tummarna för er!!

eva sa...

hej..läste din blogg nu idag när jag kom hem från jobbet..men vad rädd jag blev när du skrev blod..vet ju själv vad jag tycker om det..har sprungit på toan 1000 ggr med mina sista graviditeter..men sååå underbart att allt är bra med er alla..förstår om du blir uppjagad av allt som händer runt er just nu..jag är inte i er situation men blir uppjagad av allt ändå..vad bra att du fick hjälp direkt och att någon i vården förstår ens oro och ångest..för händer det nåt sånt vill man veta det omg..inte att man skall avvakta eller nåt sånt..har hört det förr liksom..stöööönnnn....
var rädd om dig ..skönt att höra att allt är bra iallafall. själv väntar jag på attm in kropp skall återgå till det normala igen för jag vill på det igen...min sambo hari ga barn och vi vill så gärna ha en egen liten bebis..ska det vara så svårt???
ha det allra bäst/kram /eva
www.evapinglans.webblogg.se

Anonym sa...

hej igen!
Det står Botswana på din profil jag blir så nyfiken på varför. Efter som det är ett av de mest fantastiska länder jag besökt. Min dröm om jag vinner på lotto är att få åka med Jacks camp runt i Botswana (tyvärr spelar jag inte på lotto). Gabriella

Helena sa...

Det är inget konstigt med att vara helt slut några dagar efter en sån pärs. Man tror att man ska lugna ner sig bara för att man fått ett lugnande besked, men det funkar inte så helt enkelt.

För mig är det nyttig terapi att läsa din blogg, jag går igenom allt igen, fast på avstånd den här gången. På något sätt har det gett mig ork att göra en sak som jag inte riktigt fått ihop kraft till på tre år, har hämtat fotona på vår döda dotter från sjukhusfotografen. Har förut intalat mig

Anonym sa...

Tack för att jag får förmånen läsa om er lilla familjs resa. Om ett år sak du se att du sitter där med en fjunig liten bebis =)

Har du en tydlig målbild?
Det är viktigt att ha just en alldeles egen målbild!! Då går resan så mycket stadigare och lättare. *tipselitipsar*
Visualisera målbilden så fort något känns tufft!!

Anonym sa...

Hej! Tack för att du skriver din blogg och delar med dig av dina upplevelser. Det betyder massor för mig som just nu är orolig över kommande laparoskopi och senare troligen IVF. Sänder massor med styrka, värme och energi din väg. Kramar från Linköping /Mila

Anonym sa...

hej, Hoppas allt är bra med dig? Fin blogg föresten:)
Jag har en tävling på min blogg just nu, var med om tävla om smink från L´oréal du med?:)
Ha det bra, Kram

Anonym sa...

Hej! Såg Marcus på teven igår och det var fint talat. Jag är in och läser din blogg nästan varje dag, skriver sällan. Vad jag inte förstår är hur folk kan skriva taskiga saker. Varför låter dom inte bara bli! Höll på att sätta i halsen när jag läste om gårdagen. Önskar av hela mitt hjärta att graviditeten med Mini fortsätter lika bra och att ni såsmåningom får välkomna den lilla. Ni två kommer att bli fantastiska föräldrar till Mini. Skit i alla elaka människor och ta hand om varandra. En stor kram från K

Anonym sa...

Usch vad jag känner med dig, det gör ont i mig att inte kunna göra något för dig. Har själv stått vid ett sjukhuskylskåp och tagit avsked av ett älskat barn. För att ett halvår senare i 15 v. hyperventilerande komma in blödande på kvinnokliniken med en enda tanke i huvudet "JAG KLARAR DET INTE". Men hon låg där pigg och fin i sin fostersäck, med blodet utanför. Idag är hon två år! Och jag håller tummarna så innerligt att hon ska få en liten Mini som medborgare på hennes planet. Lycka till alla tre.
Ni är så otroligt modiga, fina förebilder för mänskligheten. Eva

Anonym sa...

Va skönt att höra att allt var bra! (syftar på förra inlägget).

Jag tipsade om din blogg på min blogg för några dar sedan, hoppas det är okej? Bara goda saker iallafall! :)

Jag tror att vi är många som tänker på dig och önskar dig mycket mycket gott! Kämpa på! :)

Anonym sa...

Vi har stora problem med färdtjänsten på jobbet.Kan man få hyra in dig nästa gång det ska beställas??
Skit i alla idioter,de är bittra små människor som inte förstår bättre.

Anonym sa...

Hej Jonna!

Ni är så öppna och sårbara du och Marcus och det tycker jag är en av era stora styrkor! Jag tror världen skulle se mycket bättre ut om vi alla hade delat våra svagheter med varandra lite oftare... Nackdelen är ju att attacker utifrån (taskiga påhopp etc) blir extra jobbiga eftersom det är så mycket av er själva ni har delat med er av. Men - jag uppmuntrar er att försöka stärka er själva. Ni kan tyvärr aldrig stänga ute sårande människor men ni kan arbeta på hur ni reagerar på det som skrivs/sägs!

Ta hand om er! Vi är många som tänker på er! KRAM!

Anonym sa...

Det går nog bra, jag håller tummarna!

Anonym sa...

Min sambo är en kritiskt granskande person som ofta kommer fram till ganska negativa slutsatser. Han är precis som Marcus, missbrukarpersonlighet och vi lever i och med det, med allt som det innebär. Efter att han något motvilligt såg Marcus på tv 4 igår satt han tyst en stund och så sedan: fan den killen har tänkt igenom saker och ting. Det är fin kritik det. Ta det lungt nu och vila hos varandra! Det går framåt dag för dag!

Anonym sa...

Hoppas att allt gått bra idag.

Anonym sa...

Du är så modig och stark Jonna!
Du är min största förebild!
Tänker på er alla tre, varje dag!
Tack för att du låter oss komma så nära!

Fortsätt kämpa!
Kramar!

Madde (maddepladder) sa...

Hoppas vilandet har hjälpt! Förstår att du känner dig utmattad efter gårdagen pärs.

Många kramar!

P.S. Min mobil är helt paj så om du vill få tag på mig är det via hemtele eller mejl, bara så du vet. D.S.

Anonym sa...

Hej tjejen. Halkade in på din blogg när jag sökte på google om provrörsbefruktning. Jag är imponerad av er styrka!

Själv har vi varit inne idag på äggplock och hoppas det ska bli några fina ägg att stoppa tillbaka.
Även om vi inte haft detlika jobbigt som ni, så är det psykiskt påfrestande.

All lycka till er och lilla mini i magen!! kramar!

Anonym sa...

Jag tycker som anonym, kanske kan du få hjälp av någon som kollar dina kommentarer innan de når dig så du kan undvika att nås av elakheter och människor som måååste vräka ur sig skit. Glöm inte att vi som hejjar på er är många fler än de som skriver skräp! KRAM!

Anonym sa...

Åh Jonna, du ska veta att jag följer din blogg dagligen. Jag hoppas och håller tummarna varje dag jag går in för att läsa att allt är bra, att Mini fortfarande är kvar i magen!

Idag fick jag hjärtat i halsgropen när jag läste att du upptäckt blod.. Usch, minns såväl när jag var med om samma sak. Fast jag störtblödde och det var akut läge väldigt länge, jag var i v.25 då. Gravid efter en IVF. Vet såväl vad det innebär att gå på toa efter att ha varit med om en blödning. Det är hemskt. Det gick bra för mig (tack o lov) trots att alla läkare var helt övertygad om att vår bebis skulle komma där och då. Hade en del strul efter vägen, men det gick bra.

Och det kommer det att göra för dig med! Jag hoppas och tror. Det måste, det bara är så!

Vår älskade lilla tös heter faktiskt just Jonna och är 2,5 år idag.

Känner så starkt för er och tänker på er dagligen!
Megakramar!