söndag 12 oktober 2008

dag fyrtionio -dagens utvik

En dag från stora fem noll. Minns två noll som vore det igår, vilket ju på nåt sätt skulle kunna antyda att jag haft roligt sista tiden och ja så kan man väl också välja att se det. Tittat i backspegeln har det i alla fall gått rätt fort, eller fortare än jag trott. Men det är många dagar kvar...

Idag kan ni läsa om mig och bloggen, så er också, för ni är en viktig del av detta, i Göteborgs Posten. Det är tydligen ganska stort. Hörde att till och med bilden ska ligga på två sidor. Kanske inte så konstigt eftersom jag ligger, då släpar ju säkert benen på ena sidan medan resten är på andra. Har ju inte sett det själv riktigt, eftersom det ännu inte är på nätet, därav tyvärr ingen länk. Men ni i Gbg med omnejd kan ju kika i den riktiga varianten. Jag känner mig lite blyg så här i efterhand och är rätt tacksam över att smyga runt i hemmets trygga vrå. Inte för att någon i Norrköping ser och läser vad som står idag men ändå. Det känns lite, ja konstigt att vara med på bild och allt. Helt själv. Inte riktigt jag. Men jag tror det blev bra. Vi hade en väldigt trevlig mailfrågestund, journalisten och jag och det är så texten ska vara publicerad, så jag har inget att skylla på om svaren är korkade, då är nog jag det med. Fast det bjuder jag på.

Appropå korkad... Den största snackisen i helgen verkar ju vara rätt korkad. Har ju tyvärr gått och "köpt" tv4 paketet (ska säga upp så fort jag bara kan) så också tv400 är min numera, vilket betyder att jag kan titta på Idols eftersnack. Heja, eller? Kan, kan jag. Men vill jag? Inte mer. Såg i fredags och det var så pinsamt att till och med Mini reagerade med att försöka gömma sig bakom ryggraden av kalabaliken i magen att döma. Man förstår ju att det inte går i den riktiga kanalen, men behöver det gå någonstans? Känndes som att Jihde skämdes skorna av sig å sin sidekicks vägnar och visst att man ska ge nya "förmågor" en chans, men då borde väl en förmåga också finnas där?
Nej jag vet inte. Det blir inga fler eftersnack för oss i alla fall.

11 kommentarer:

smultron sa...

Du var den första jag såg (näst familjen) när jag kom ut i köket och vecklade upp tidningen, mycket fin bild :)

Gunilla sa...

Världen är full av knäppgökar...
men de behöver ju inte visas upp i TV!
Ha en lugn skön söndag!
Kram Gunilla

Anonym sa...

hej!
jag måste bara undra varför just du får vara med i tidningen?
är du känd på egen hand el bara pga av Marcus?

Ewa

Anonym sa...

Då får man gå ut o köpa göteborgsposten nu då..Kram /M

Anonym sa...

Jonna!

Allra först när jag hämtat min GP såg jag dej. Bra reportage i tidningen och stort. Benen fick visst plats!!! Fina bilder och fint reportage.
Så härligt du skrev om den goda äggmackan mm
Hoppas allt gott till dej, Mini o Marcus!

Madde (maddepladder) sa...

Såg Eftersnack på nätet igår och det va bland det värtsa jag har sett! Jihde visste inte vart han skulle ta vägen, hur han skulle styra upp det hela, han fick hela tiden bryta in i det Katrin babblade om för att få ut NÅT vettigt i frågeställningarna och svaren, grabbarna i juryn verkade helt cjockade och den ena av dom såg ut att bli fly förbannad dessutom.

Helt enkelt sån jäkla katastrof till människa att va i TV. Skulle tro att tv4 hade lite att "diskutera" efter sändingen... =)

Många kramar!

Anonym sa...

Att man bör vara känd för att få vara med i tidningen är en grav missuppfattning.
Däremot kan man ju bli känd på grund av det man gör. Som den här bloggen som Jonna sysslar med.
Det är därför hon är i Gp idag.
Bra jobb faktiskt hela vägen tyckte jag.

Madde (maddepladder) sa...

Måste bara också lägga mig i Ewas frågeställning lite.

Själv är jag till exempel inte ett dugg känd på något vis, ändp har jag varit med i tidningen Topphälsa med bilder och intervju. En vän till mig har varit med i både Veckorevyn och i Allers. Vi båda skulle kunna va intressanta för andra att läsa om för vi är unga och stomiopererade, inte så många som är öppna med det.

Man kan med andra ord va intressant och ha "nyhetsvärde" oavsett om man är s.k. känd eller inte.

Jonnas kamp och resa är ju inget annat än extraordinär och många kan bli inspirerade och ödmjuka av att läsa om/av Jonna tror jag. sitter själv och vill väldigt gärna läsa reportaget i GP! =)

Anonym sa...

Till Ewa! Kan det kanske vara så att de går igenom en svår resa och kamp.. har inget med hennes sambo att göra, tror jag. Dum fråga anser jag.

Jennie

Anonym sa...

Var på Maxi och handlade idag. Påväg ut passerade jag tidningsstället med GP och vem var då på framsidan av GP, jo du! :) Så det fick bli en GP också. Har precis läst intervjun och den var helt super. Du är super!

Hoppas din söndag har varit fin. I morgon är det måndag! :)

Anonym sa...

fast jag tänker att det ju finns massor av kvinnor m samma historia kring barn som finnjonna,men dom kommer ju inte till tals.kanske nån då och då.
och jag kan inte låta bli att tro att det mediala intresset för just finnjonna beror på just Marcus.