tisdag 7 oktober 2008

helan går...

Jag väljer att dränka mina sorger i bluuutsaft.
Nädå. Men visst är det lite av en sorg att bli lurad så. Det hela uppdagades någon gång i natt och jag hade i morse fått kommentarer om det, men valde att inte tro på det först. Elakt förtal, tänkte jag. Men sen när jag besökte forumet där vi båda hängt så var det spritt där och länkar fanns åt höger och vänster. Bl a till familjens sida där babybilder var snodda. De flickorna är som sagt dryga året nu och mår bra!

Bluuutsaft. Måste fylla på mitt järnförråd för parasiten i mig tar allt. Fast det får h*n så gärna göra. Bara ta Mini, ta allt du behöver, mamma klarar sig. Stella var inte helt förtjust i lukten som lämnades kvar i muggen.

Blev fotad idag. Så kul det är, för mig, även om nog fotografen inte skulle hålla med, jag ligger ju bara där. GP gjorde en intervju häromdagen om dagboksskrivande, eller bloggande då i mitt fall och där ska bild på mig vara med. Lite orolig är jag nu att jag framstår som en tönt och hade jag vetat vad jag vet idag kanske jag hade resonerat annorlunda i mina svar. Vi får se. Kan ju skylla på massa hormoner om det skulle bli totalkatastrof.

Lyckas jag sälja saften?

11 kommentarer:

anonym sa...

skrev förrut men jag vet inte, det var nog inte till dig..
Den här Elin låter som en tjej som lurade en killkompis till mig. Han var t o m förälskad i henne. Dom hade pratat varje dag i över ett halvår i telefonen. Han hade säkert 100 bilder på henne. (Alla stulna från Playahead, någon stackars tjej från dalarna).
Varningsklockorna började ringa i mig när han sa att dom inte setts ännu efter så lång tid.. Och mycket riktigt allt var fejk från början till slut. Minns även att hon då kallade sin döda dotter för Saga. Men nån Gustav fanns inte med i den storyn. Den tjejen bor på riktigt i Vällingby med sina föräldrar och är väldigt sjuk. Tror att min kompis var i kontakt med föräldrarna till den här tjejn då. Jag har även sett en bild på henne.
Tycker att det är så tragiskt att denna tjej får fortsätta..
Min info kanske inte hjälper dig alls men jag vill berätta i alla fall.
Ha det så gott*
Mvh
Tina

Hanna sa...

Hej!

Ville bara lämna en rad eller två till dig. Kom in på din blogg pga min mamma som rekomenderade din blogg. Följer slaviskt och du får mig att må bättre när man sin dåliga dag. Har själv gått igenom IVF efter 3 års utan ett ända litet plus. Har nu en dotter på 15 mån som vi är otroligt lyckliga av att ha fått.

Skriver oxå blogg men blir inte så ofta som man skulle vilja. Kolla gärna in den när du känner för dig.

Jag kommer att fortsätta läsa din blogg slaviskt och håller alla tummarna för er.

Kram från Hanna och Co

Anonym sa...

Blutsaft ja... DET hade jag förträngt *URKFYF*NSÅÄCKLIGT*!! Jösses, trodde sjutton jag skulle svimma första gången. Mannen sade att jag sjåpade mig. DET var dumt sagt för jag tvingade honom att smaka. Efter det=inte ett ord från honom *asg*. Men det gör ju gott dit det kommer och Mini behöver det (och en pigg mamma!). Sköt om dig!
Kram

Anonym sa...

Hej igen Jonna!
Läste igen mailen jag fått från små fötter, jag kan inte fatta. De är så fina och välskrivna om allt med cerklage m.m. Helt otroligt att man blivit grundlurad. Så ledsamt.

Älskade Neo

Anonym sa...

Ja, det är verkligen hemskt ledsamt när någon kan gå så långt att personen kokar ihop en sådan här historia. Uppger sig vara en annan än vem hon/han är.

Det finns otroligt mycket fantastiska människor också, så man får verkligen inte misstro alla.
Men däremot ska man nog vara väldigt försiktig på nätet. Ofta har ju många kontakt med andra personer som dom aldrig någonsin har pratat med, så egentligen vet dom inte vem det är dom har kontakt med. Och så lämnar folk ut hela sina liv till vederbörande. Man får nog vara lite försiktig med sådant.
Samma sak som att skriva allt för personliga saker på bloggar. Hela världen kan ju läsa det och bilder och dylikt kan sprida sig överallt. Och det är jättelätt för folk som vill begå brott att hitta på nätet vem som är hemma eller inte, vart folk befinner sig och mycket annat.
Så jag tror att det är superviktigt att vara försiktig.
Alla är självklart inte elaka. Men privatlivet är ju det viktigaste man har, så det är viktigt att man är mån om det och delar det med folk man verkligen vet att man kan lita på.

Tingeling sa...

JA, jag skulle absolut köpa bluuutsaft av dig! Fattar inte hur du kan se så fräsch och fin ut hela tiden trots att du är tvungen att hålla dig inne och stilla.
Du är så otroligt duktig!!
Önskar alltalltallt gott för dig, Marcus och Mini!

Anonym sa...

Jonna,
Du ska inte känna dig dum för att du utgått från att en människa inte ljuger!
Jag kan bara dra samma slutsats som många andra detta är en sjuk människa. Det är way way beyond vad som skulle passera som "skämt".

Bedragare har ju funnits i alla tider på internet samlas ju otroligt självutlämnande människor med anonyma och svårigheten att skilja dem åt svårare en någonsinn. Som Marcus fått erfara tar inte det alltid fram de bästa i människor.

Jag fick tänka efter en del innan jag bestämde mig för att följa era bloggar, speciellt under de omständigheter ni nu kämpar. Men gjorde bedömningen att ni funderat igenom de här, och att de är ett sätt för er att hantera det. Nu känner jag en släng av "kollektiv skuld". Önskar jag kunde skaka din hand titta dig i ögonen och presentera mig.

Jag kan överhuvudtaget inte förstå varför man göra så.
Att lura och ljuga om en sådan sak och för människor som går igenom de som ni gör de är bland de mest otänkbara jag kan föreställa mig.

Det är tragiskt också för att de förstör så mycket mer än i de enskilda fallet, risken är att vi slutar bry oss och möter varann med misstänksamhet.

Jag trycker bort alla konstiga mail och efterfrågningar som enligt standardmodelll beskriver hemska historier och ber om pengar. Samtidigt skäms jag lite varje gång, i mängden och någonstans bakom finns det säkert någon i behov av stor hjälp, någons historia som kopierats.

Jag kan bara skriva det du redan vet, du är den som handlat rätt, visat omtänksamhet och medmänsklighet. Man kan nog inte vara det och inte riskera att någon luras, tyvärr!

/My
Skriver min e-mail, som ett litet "bevis" på att jag finns. My, eller mysan kallar min familj o vissa nära vänner mig.
tyra_hertz@hotmail.com

Anonym sa...

Den där historien verkar ju helt galen. Hittade själv några trådar om henne på familjeliv. Förstår att ni som haft henne i samma forumtrådar är chockade, arga och förbryllade.

Hoppas du får en bra kväll.

Anonym sa...

Jonna!

Har läst Din blogg till och från.
Jag kom i kontakt med den via att jag läser Marcus blogg regelbundet, och blev nyfiken på Dej som person.

Jag är en kvinna på 62 år och alltså inte i Ditt åldersspann, men vad gör det.

Jag har själv som Du legat till sängs under stora delar av min graviditet,
Och måste säga att jag hade fullt upp att göra trotts allt *S*

Inte mycket till besök blev det och det var självvalt, men jag läste en hel del och började att handarbeta, vilket fick tiden att gå oerhört fort.
Jag hade aldrig tidigare sytt en duk eller något annat, så det blev något nytt för mej men ack så roligt det var. Började i liten skala med små dukar som sedan växte till tavlor, vepor och jag vet inte allt, nog om detta.

Jag fick min dotter som i dag är 37 år, och hon gick också på en riktig mina i 25 års åldern.
Hon träffade en man och blev blixt förälskad och det höll i sig ett bra tag.
Till saken hör att han hade ett barn, som hon aldrig träffade och då av olika orsaker från hans sida.

Dom skulle träffas en kväll men han ringde återbud för han satt på sjukhuset med sin dotter som blivit inlagd och sjuk. På några dagar försämrades hennes tillstånd ordentligt och allt var mycket dramatiskt.

En kväll ringer han och säger att dottern svävar mellan liv och död, och på natten så dör hon.
Min dotter var så ifrån sig för hans skull mest givetvis, men kände själv en enorm saknad att hon aldrig fick träffa henne.
För att göra historien kort, så fanns det ingen dotter i hans liv så allt var bara påhittat.
Tyvärr så satte detta tydliga spår i min dotters liv, och hon hade under många år svårt att lita på någon.

När jag nu läser Din blogg och ser att även Du har blivit grundlurad, så kan jag också läsa att Du har en stor portion EMPATI och det kommer Du att klara Dej långt med.

Ville med dessa rader ge Dej lite hopp, och även visa att det finns människor till allt både kvinnor och män som lever i sin egen värld och avsaknad av empati.

Lev i kärlek med Marcus….ta en dag i taget….försök att finna något som förgyller Dina dagar även om Du måste ligga ner större delen av Din graviditet. Försök att inte oroa Dej, eller känna efter så fort något inte känns bekant i kroppen, det skapar bara mer oro.

Jag vet hur Du känner det och även Din oro, för jag har själv mist två barn, men har då tänkt
”Detta var det en mening med, dom var nog sjuka för annars hade allt gått bra”
En liten tröst till Dej kanske….men försök att aktivera Dej med något roligt så skall Du se att allt går som på räls.

Sänder Dej en stor kram som innehåller mycket värme och lycka till, och jag kommer att följa även Dej i Din blogg framöver.
Var rädd om Dig vill en gamm kelling från Gotland

Jessica sa...

I valet mellan järntabletter och blutsaft tar jag det senare.

Gunilla sa...

Jag tillhör redan kundkretsen av den varan...