fredag 17 oktober 2008

illamående

Jaa, vad ska man annars bli när man får nys om det senaste? Eller senaste förresten, efter det har det kommit ännu mer och enligt mig värre saker som jag "länge" inte ville kommentera alls, men eftersom kräkset balanserar precis nedanför stämbanden känner jag att jag inget annat val har än att skriva av mig lite.

Kännt nu är väl att Marcus inte gillar när en vuxen människa (30+) i direktsändning eller annars heller för den delen förnedrar unga människor med musikerdrömmar. En är lite väl bögig, en annan äcklig och får tjockisröster och en tredje (på 16 år) blir flabbad rakt i ansiktet när hon rodnar inför beskyllningen om att ha en romans med en av medtävlarna. Och tyvärr lär det bli mycket mer ikväll.
Jag är faktiskt jäkligt glad och stolt över att ha en man som inte ställer sig upp och applåderar offentlig mobbing utan istället tydligt tar avstånd från det! Även om det såklart alltid blåses upp enormt i kvällspressen.
Som svar på Marcus åsikt ger Katrin fd Schulman bl a det här citatet:

"Denne Birro är ett fyllo. Jag som trodde att det var nån skribent, journalist, en människa med hjärna. Närå! Detta är ett galet fyllo jag fått efter mig. Ett galet fyllo som vill dra lite nytta av min mediekarusell. Ja ja. Oki doki. Så länge han håller sig borta från flaskan antar jag att läget är laaanch."

Aj vad den tog. Not.
Jag menar, Marcus är ett fyllo. Ett NYKTERT sådant och jag älskar honom för allt han idag är! Jag älskar hans styrka, moral och hans envishet och aldrig sinande vilja att stå på de svagas sida. Och ärligt talat, är det nån som framstår som en fullständig idiot efter ett sånt uttalande är det bara hon, så detta patetiska försök att sparka där det gör ont ricocherar snabbt på henne själv.
Men man blir ändå förbryllad över det tydligen ännu omättade behovet att försöka provocera och vara så elak som bara möjligt i ett försök att... ja vaddå? Vara rolig? Vara cool? Bli känd? Jag i alla fall håller mig för skratt och allt annat också när jag läser.

Det jag sedan blev rejält illa berörd och lika mående av var hennes sista inlägg där hon brer ut sig på rad efter rad med fullständigt vidriga lögner om Marcus', enligt henne väldokumenterade, judehat(?). Marcus, eller Birro som han konsekvent kallas, (det finns faktiskt flera) hatar alla judar, tycker judarna har för mycket makt, är en elitistisk racist och det är på grund av det och hennes stora schnase (hennes ord, hur det nu var stavat) han hoppar på henne i pressen. Inte för att hon kanske sagt saker som han helt enkelt är av en annan åsikt om?
Detta sista inlägg är borttaget och redigerat nu och lika bra är väl det. För senast jag kollade så var förtal både olagligt och straffbart.

Usch. Jag blir matt. Försöker tänka att när det kommer från den nivån så är det inte värt minsta engagemang från varken mig eller någon annan och mycket kan jag ta, men när någon så illvilligt sprider osanningar om den man älskar, ja då blir kräkset i halsen svår att svälja bort.
Hoppas hennes utagerande får, som det förtjänar, konsekvenser, för annars tar det antagligen inte slut. En vuxen kvinna, en människa eller ett barn med sådan skrämmande stark lust att förnedra och sprida lögner om andra kan inte själv må särskilt bra, så jag hoppas innerligt hon får den hjälp hon av allt att döma behöver och vi andra samtidigt lite ro och värdighet.

Så där. Nu tror jag det dämpades lite.
Illamåendet.

Nästa grej blir för mig att avboka tv4-paketet. Så liggande, uttråkad eller deppig är jag inte att jag måste ha in den skiten (läs tv400) här.
Ett litet tips såhär en fredagkväll...

24 kommentarer:

Anonym sa...

Den där kvinnan gör även mig illamående. Min första reaktion var att hon bara är korkad, dum och elak. Men nu har hon gått för långt.

Emelie sa...

Hej!
Jag har precis hittat hit till din blogg, och tycker du skriver riktigt bra. Jag hoppas verkligen att din graviditet går vägen.
Allt gott!
Emelie

Vonkis sa...

Tyvärr är det nog sånt här TV4 hoppats på när de anställde henne. De har ju haft med hennes föredetta man att göra redan och de två verkar i mångt och mycket vara av samma skrot och korn och hela deras existens i medie/tv-Sverige bygger på att kränka andra. Bäst är nog att totalt ignorera dem, att inte läsa deras bloggar, "humorsajter", se program de är med och, att inte själv skriva om dem. Det sistnämnda ska jag börja med själv nu när jag skrivit av mig redan :-)

Anonym sa...

nice one,Jonna!!!!
idolerna har ju hotat med att inte ens prata m Katrin ikväll,kan bli mkt intressant.....

Anonym sa...

Hej!
Vissa personer växer nog aldrig upp. Tyvärr. Hon skämmer ut sig själv, ingen annan. Synd bara att hon inte inser det själv.

Ps. Hoppas graviditeten går väl, ni kommer bli(är) underbara föräldrar tror jag!

Maria sa...

Jag håller på er! Och blir glad för varje dag som tickar på i din graviditet. Du kämpar så modigt och starkt, jag önskar att allt går enligt planerna!

Anonym sa...

Jonna, som jag förstår Katrin så är det hennes svar på precis ALLT motstånd, att se de som att då är personen dum i huvet och så tar försöker hon ge igen där de gör som mest ont. De hon skrev om M och som hon uttalar sig om andra är långt över alla gränser, jag kan överhuvudtaget inte förstå hur man kan tillåta sig nått sånnt!!!
Det finns vissa saker man helt enkelt inte gör, en hederskodex man inte bryter. Om en person blottar eller har en uppenbart öm punkt som dessutom inte har ett skit med diskussioben att vara så lämnar man det utanför.Självklart säger detta mer om henne än något annat! Hon gör ju så totalt bort sig på flera olika plan!

Jag kan inte ta henne på allvar, vet inte vad hon egentligen tycker o tänker, eller om hon är så gjord av sten som hon låssas.

MEN det ursäktar inte henne på något sätt! Marcus är ett stort föredömme, hoppas han står ut bara!

Jag hoppas bara att det inte blir för mycke media cirkus kring detta. Det finns av någon konstig anledning ett jättegäng som hejar på alla som är elaka, tycker att det är kul och går i deras fotspår...

Ta han om Er, det är viktigast!
Kramar
/My

Dennis Alexis Hellström sa...

Bra skrivet! :) Skriv gärna på min namninsamling för att ta avstånd från den mobbning Katrin Zytomierska tillåts utöva i "Idol":
http://www.namninsamling.se/index.php?nid=2509

Anonym sa...

Jag suckar igen.. jag trodde att det fanns en gräns för hur mycket dumheter det gick att hitta på! Jag undrar förresten vem det är som vill skapa mediekarusell förresten... :-) All reklam är bra reklam, syns man så finns man etc.

Kommentarer av citerad kaliber bör inte röra vettiga människor i ryggen.

Dina små viskningar i bloggen låter för övrigt mycket lovande!

Anonym sa...

Skriv inte nåt om männsikan K(Katrin eller Korkad) för det är hennes livsluft att bli omskriven och känd. Ingen publicitet och hon försvinner ut i periferin. Lycka till med Mini. Jag läser din blogg varje dag och håller tummarna för er bebis

Anonym sa...

Jag tror att hon är en sådan liten människa som bara försöker hävda sig själv och göra sig själv bättre genom att trycka ner andra, det är hennes enda sätt att synas. Hon säger vad som helst bara det kan ge henne någon uppmärksamhet. Hon är en idiot och vem sjutton bryr sig om henne? Inte en enda människa med något bakom pannbenet iaf.
Hon är inte värd att ni ödslar energi på henne.
Kram
Anna

Anonym sa...

Ja usch, vad ska man säga. Jag försöker ju se något gott i alla människor och se saker från andra vinklar. Tyvärr har det inte hjälpt i det här fallet. Jag förstår inte vad människan håller på med. Det bästa är nog att ignorera, så tröttnar hon väl.
Kram
AnetteJ

Anonym sa...

Jag håller med dig fullt och fast! Så trött på denna människa, önskar att hennes minuter i rampljuset är slut snart! Följer din blogg och hoppas på det bästa för er. Hoppas ni har en trevlig fredagskväll!

Anonym sa...

Jag tror det bästa är att ignorera denna människa (eller vad hon nu är) då hon "lever på" publicitet och omskrivelser oavsett de är bra eller dåliga... Jag tror hon njuter av varje ord hon läser om sig själv - ge henne inte den tillfredställelsen!

Anonym sa...

De pinsamma är ju att man är så sjukt nyfiken på allt dumt hon säger, jag kan ju inte hålla mig där ifrån! men helt klart är att tjejen inte mår bra!

Anonym sa...

Är det OK om du och M är mina idoler? *KRAAM*

Anonym sa...

Hej Jonna !!

Jepp hon är sanslöst dum o blåst till 100 procent . Hur kunde hon rymma från 1000 apor ? jo Alex vaknade , så blåsta båda 2 .

Hördu gumman ta det nu lugnt o låt dej inte provoseras av en sån , tänk på DEJ O MINI det är viktigast .

Kramar från Åse

Anonym sa...

Ta hand om Er och var rädda om varandra.
Ni vet vart Ni står och det räcker så långt.
Ge Marcus en extra kram när han kommer hem, vill Kellingen på ön

Anonym sa...

Det har väl att göra med att hennes äktenskap precis kapsejsade, och som den tragiska person hon är tar hon ut det i media på någon hon inte känner, ilskan måste ju ut nånstans... nej obehaglig person

Anonym sa...

Detta bottnar i hur människan tränar sig att tänka på, forma och uttrycka sin mänsklighet under sin livstid. Det är inte skilsmässa som får en att bete sig så här utan grundläggande problem i form av rutten människosyn och omogna värderingar.

Som min gamla mormor sa när vi gjorde fula grimaser: Akta er - ni kan bli såna om ni tränar det för mycket.

En sak som är bra med att din M ryter ifrån: Det blir lättare att skaka fram lössen ur mediapälsen och kanske (ljuva drömmar) till och med göra sig av med dem. Vi behöver schyssta förebilder i världen. Du och M jobbar bra på det. Ni hjälper andra att träna upp kloka personlighetsdrag. Era bloggar är väldigt goda exempel på när nätet funkar som bäst!


All lycka till er och ert barn!

Varma hälsningar

NK

Att tämja vulkanen inom mej sa...

Godmorgon!

hehe..jag sitter och njuter idag av detta http://www.aftonbladet.se/nojesliv/idol2008/article3567517.ab

Ha ni en underbar fortsatt helg!

Helena sa...

Läser ikapp tidningarna nu på morgonen (somnade _väldigt_ tidigt igårkväll...) och inser kallsvettig att min 9-åriga dotter såg skiten! Måste nog ta ett samtal eller två med henne idag.

Kvinnan ifråga har gett mig frossbrytningar länge, liksom hennes exman och hans bror. Calle Shulman hade nyss en höjdarkrönika där han hånar "försvunna Carolin" för hennes sätt att stava sitt förnamn. Mysiga människor... Jag vet att det är elakt tänkt av mig, men med tanke på hennes tidigare uttalande om att barn är äckliga och hon aldrig skulle drömma om att ge upp sin vältränade figur och balla liv för en unge, så tänkte jag spontant att det nog kanske är lika bra att hon känner så...

Magdalena and Co in US sa...

Det var otroligt skönt att höra det första Birro sa om hur illa han tyckte om kränkningarna. Hur Katrin hanterade det vet vi ju.. Läste i natt vad du skrivit, känner så otroligt mycket med dig. Länkade till dig från ett av mina inlägg. Hoppas det är ok?
Det är lätt att vara elak, man bara vräker ur sig. Det är svårare att hålla igen, att inte använda alla de orden som är det första som kommer upp i huvudet vid en sådan här sak. Du skriver bra, Birro uttalar sig bra. Det är styrka och imponerande. Och vi är väldigt många som tycker att Katrin inte är lämplig. (fint ordval, jag kan tänka en massa ord jag inte skriver)
Var rädda om er allihop!

Anonym sa...

Som man bäddar får man ligga...
Hon fick sparken! Det var på tiden!
Jag förstår inte denna förnedringsvåg som sköljer över oss just nu. Ju värre, desto bättre, känns det som. Blir så ledsen över alla dessa påhopp i tid och otid. Vart tog det sunda förnuftet vägen och förmågan att tänka först innan man öppnar munnen?
Bra med en man som säger ifrån! Stå på er!

//Sonja Jansson

Ps: Härligt att höra att Mini fortsätter att puffas och hålla låda där inne i magen!