onsdag 22 oktober 2008

skapa värme av ondska

Så stängde Marcus sin blogg på obestämd tid. Känns inte bra, inte alls egentligen. Samtidigt som jag är glad att jag slipper se den hatiska smörjan vissa vidriga småkryp spred där. De ska inte få syret de behöver för att frossa i andras olycka, peta i oläkta sår och desperat försöka trampa på andra, bara för att de kan och för att deras liv fullständigt saknar mening utan denna illvilja. Stackars dom! För det är synd om dessa stackare. Stackare som antagligen själva är uppfödda på ondska till avund och ännu mer ondska.

Marcus bryr sig inte särskilt mycket längre. Han kan ta det. Han vet att han är större och så mycket bättre än allt det där. Han vet var det kommer ifrån och därför också varför det bör ignoreras. Tror jag lärde honom det en gång.
Men sen har vi just mig, nu, idag. Jag kan inte ta det. Jag kan inte läsa sånt. Jag mår illa och får svårt att andas.
Jag kan ta att det finns nötter som tycker jag är en parasit, en samhällsbörda, en tragisk typ som borde rycka upp mig och allt annat trevligt de kan få till i sina välformulerade meningar som aldrig kommer upp till ytan. De nötterna får inte mitt syre och jag tystar snabbt och effektivt eftersom här är det jag som styr. Men så är det dessa hemska spillror som av bara farten tar allt. Jag vet att det är det dom går igång på och att jag trillar dit. Rakt i fällan. Pang. Blir ledsen och börjar gråta. Som jag önskar att jag vore lite starkare, att jag kunde vifta bort dom likt andra knott som stör på kvällen. Men just nu är jag och kan jag tyvärr inte det. Orkar inte annat än hulka och hata.

Så här har ni, kryp.
Jag spyr allt mitt illamåede, allt det smutsiga ni fått mig att känna, på er små äckel som vill se min man död (för vad, har ni frågat er det?), som upprepade gånger som ett väl förberett ondsint mantra brer ut sig om våra döda barn, skrattar åt dom och hånar vår sorg etc... Ni stackare. Jag spyr på er!
Och sen eller nu när jag är färdig sopar jag upp kletet som är ni och kastar i öppna spisen där ni kan brinna tills bara stoft återstår. Spännande att sprida lite värme för en gångs skull?

Så ja.
Nu andas jag igen. Stötvis men ändå.
Dags att sikta mot sängen igen.


Tack till alla er medmänniskor som, liksom jag trots min bokstavliga spykvart här innan, tror på värdighet och respekt. Ni är som vanligt flest och bäst! Synd att det blir ni som drabbas när bloggar stängs pga en förhoppningsvis liten men alltför elak massa.

81 kommentarer:

Gunilla sa...

KRAM

Anonym sa...

kan man inte ta reda på vilka krypen är på nått vis?

ryser i hela kroppen över va folk är kapabla att skriva. gömmer sig hemma bakom sina datorer. fega jäklar! fy!

KRAM till dig & Marcus!

Elin i Björken sa...

Bra skrivet! Hoppas du mår bättre efter "spyandet".

Anonym sa...

Det ironiska är att de genom sina kommentarer bara bevisar att han har rätt. Och i brist på vettiga argument spyr de galla över det som deras små hjärnor inte förstår.

Det är svårt att låta bli att ta åt sig, men du vet att de inte har rätt bara för att de skriker högt.

*kramar*

Anonym sa...

MARCUS OCH JONNA !

JONNA! DU ÄR EXAKT EN SÅDAN KVINNA JAG SKULLE VILJA VARA (och kanske är:) )

VARM, VACKER, KLOK OCH GOD!

MARCUS!
DU ÄR EXAKT EN SÅDAN MAN JAG SKULLE VILJA HA!

KLOK STABIL VIS VÅGAR VARA SKÖR VÅGAR VARA STARK, SÅ FIN MÄNNISKA!

NI ÄR EXAKT SÅDAN FÖRÄLDRAR JAG SKULLE VILJA FÖDAS OCH KOMMA TILL OM JAG VORE EN LITEN MINI I EN MAGE!

NI ÄR UNDERBARA MÄNNISKOR OCH DET ÄR FINT ATT NI FINNS OCH VERKAR I SVERIGE OCH LÅTER OSS TA DEL AV ER!

NÄR ERAT BARN FÖDS FÖR DET KOMMER DET GÖRA DET FINNS INGET ANNAT KOMMER SÅ MÅNGA I DETTA LAND LE OCH DANSA OCH HURRA !!!

JAG SKREV EN DIKT NÄR JAG VAR LITEN DEN ÄR GANSKA BRA HÄR FÅR NI DEN

"SOLEN LYSER INGEN FRYSER"

:) FIN VA.

KRAM PÅ ER!!

Anonym sa...

Helt sjukt galet.. hälsa Marcus att hans blogg kommer att bli saknad, men jag förstår varför han stänger den. Ta hand om varandra!!
Kram. /Kina

Maria sa...

Så synd med alla påhopp. Jag tycker både du och Marcus är stora föredömen vad gäller spridande av värme och kärlek. Jag hoppas att ni vet det! Många tankar till er!!

Anonym sa...

Kram från mig också.

Anonym sa...

Ja du.. jag vet inte vad jag ska säga. Det finns tydligen folk till allt (hann tyvärr läsa stora delar av idiotin).

Jag hoppas att du kan skjuta det ifrån dig och ignorera dessa kryp.

Ta hand om dig och Mini!

Anonym sa...

Jonna, du är stark!
Snälla, ge aldrig upp.
Jag vill ge det stöd jag kan.
Jag ser upp till dig och Marcus, ni är fantastiska!
Glöm aldrig det.
Det är så otroligt synd att det ska vara såhär.

Hoppas att allt blir bra

Kram

Anonym sa...

Vill bara säga att jag tycker M var så bra i söndags på tv och även hans artikel i (var det expressen eller Aftonbladet i veckan) var ju helt suverän!
Skit att min födelsedag idag är en av dina sorgedagar, men jag håller fortsatt alla tummar för er och en för mig. Är nån vecka efter dig (idag 22:a veckan) o hade för tidig vatten avgång med barn 2 som kom i vecka 29. Troligtvis GBS baktrien som ställde till det men man vet inte och just nu kvittar det då allt slutade bra för vår del. Vecka 29 är ju rena barnleken har man ju förstått nu, då klarar sig ju nästan alla barn! Då kändes det kaotiskt, jag blev inlagd på HS och bebisen kom först 5 veckor senare!
Jag vädjar till dig: Skit i alla galningar som skriver elakt om er, de är bara sjuka stackare som inte har något bättre för sig än att sprida sitt äckliga hat. 2000 stora kramar på er o vi hörs nog igen framåt.....

Anonym sa...

Sänder ut all min värme och kärlek till er alla tre...

Jag kommer sakna Marcus tänkvärd heter det behövs mer med mänsklighet i världen.Jag blir så illa berörd av hur ni blir behandlade i er oroliga stund.

Jag är själv en fem barns mor till tre änglar och två spralliga döttrar har läst din och Marcus blogg i någon månad nu men inte kommenterat nu kunde jag inte vara tyst längre.

Kram Jenny

Anonym sa...

Alltså var kommer alla idioter ifrån? Man undrar ju vem som kan skriva något sådant... Fy! Ville annars bara säga att jag hoppas att allt går bra för er, läser din blogg varje dag och blir glad för varje dag som passerar! kram

Anonym sa...

hur sjuka människor finns det inte i världen? det är så man blir mörkrädd!!! stor kram till er båda och ge inte upp någon av er, ni är starkare; mer ödmjuka och så mycket bättre människor än de små fega krypen någonsin kommer att bli

Anonym sa...

Men fy F*N rent ut sagt!! Varför i hela friden ger man sig på människor så?!! Jag läser din och M's blogg för att jag vill veta hur det går med Mini, hur du mår och ja för att jag bryr mig helt enkelt...
Hoppas du är okej och att det lägger sig snabbt. Sköt om er nu!
Kram

Anonym sa...

Helt sjukt att folk kan skriva såna hemska saker på någons blogg! Man får bara tänka att det är olyckliga, sjuka människor som skriver så. Synd att hans blogg stänger, men det kanske är bäst nu när du är gravid. Då borde du inte läsa sån skit som gör dig ledsen!

Jag vet att det är svårt, men försök istället tänka på oss alla som hejar på dig, Marcus och Mini!

Anonym sa...

Försök att strunta i alla idoter som finns där ute. Kämpa på!

Vi är många många som tänker på er och skickar kärlek och värme i våra tankar!

Kram
Anna

Anonym sa...

Det finns otroligt äckliga människor på vår jord som inte förtjänar det liv dom fått, men jag kan bara säga att jag ser upp till Dig och Marcus för att ni är så starka och låt inget litet kryp få på något sätt påverka er styrka! Jag läser Din och Marcus blogg ofta och det är synd att han måste stänga den. Men det är som sagts tidigare i kommentarerna förståeligt men hoppas den kommer tillbaka snart om idioterna tänker lägga ner sin skit. Massor av kramar på er och till lilla Mini

Anonym sa...

Jag halkade in här för ett tag sen och har följt dig och Marcus på avstånd med många tankar och tumhållningar.
Har aldrig sagt "hej" förut, men efter att ha läst om denna fruktansvärda kommentar måste jag säga att jag håller på er! Ni är fantastiska, och värda all lycka istället för oro och idiotiska påhopp!

Kram på er båda :-) !!!

/Anna m. 3 på jorden o 1 i himlen

Anonym sa...

Ni har mina tankar och allt mitt stöd! Jag har följt er halvt om halvt länge nu. Jag hyser den största beundran för er båda två och jag hoppas innerligen att det kommer att gå bra för er och erat tredje barn! Kramar och tankar.

eva sa...

ger en otroligt varm innerlig kram till er alla från mitt hjärta!! vissa människor är bara inte riktigt kloka..jag kan bara inte förstå det som alla dom utsöndrar över andra människor..alla elakheter..till vilken vinning då??
ni är så mkt bättre än allt det..var rädda om varandra ..finn styrka hos era närmaste. tillsammans är man stark..kram kram kram

Anonym sa...

vill skicka all värme och allt ljus till er. ni är så bra.

Grebban sa...

Du är underbar som bara kan komma på detta sätt att förhoppningsvis få dessa vidriga typer att känna dåligt samvete. Inte för att jag tror att de får det men man kan ju hoppas.

Dessutom är det ju alltid lätt att vara grym och jävlig så länge man får vara anonym. Nä, stå på dig, Jonna. Det är som du säger: Vi är fler som önskar dig all lycka än elände. Kramar dig och din familj.

Anonym sa...

Jag fattar inte att det finns så många som har ett sådant stort behov av att spy ut sig dödshot, grova föroläpningar, hat och vidriga elaksheter på andra människors bloggar. Jag tror att alla men främst kända människor råkar ut för detta "fenomen". Det är som om de släpper alla hämningar och tar ut alla sina livsaggressioner.

Ett Nytt Liv sa...

Äsch strunt i de dumma nötterna. Vi är ju massor som följer din blogg och tycker att du har sunda, kloka värderingar och håller alla tummar som finns för dig, Marcus och Mini. Vi är många, många fler än knäppisarna!!

Anonym sa...

Hej Jonna, det är i sådana stunder man märker att vi alla har ett hat och förakt inom oss. Och gränsen mellan hat och kärlek kan vara hårfin. Men under dessa omständigheter anser jag att hat inte är det rätta ord.. ingen normal eller frisk människa skriver så, men det är väll det enda sätt dem har att uttrycka sig. Deras vardag är väll så trist o gråmattad att dem nu fått en reaktion på ett helt sjuktsätt. Bara inse att Ni as är så ynkliga jag skulle jätte gärna vilja se er möta "Macke" i en öppen debatt om hur ni tycker och tänker. Sådant här jävla skit ska man inte ta. Och Jonna tänk på att dessa idioter inte ska ta din energi. Tänk på det underbara lilla liv du bär på.. All lycka till dig och Marcus. Jag lovar att det finns mkt godhet där ute.. Många kramar från en annan Jonna.. (jolla)

Anonym sa...

Fruktansvärt. All kärlek till er...

Anonym sa...

Jonna och Marcus,

de jävlarna. Hur kan de göra detta mot er? Finns det inga gränser för människors ondska?
Bloggen blir saknad, men jag förstår att man måste göra en tydlig markering mot skiten.
Kram till er båda.

//Ulrika, från ganska nära Helsingborg

Jessica sa...

Jag förstår exakt varför. Du behöver inte må dåligt just nu. Eller ingen ska någonsin behöva må dåligt p g a andras missunnsamhet.
Och du ligger inte samhället till last. Alla de där som säger att man ska rycka upp sig hit och dit och eftersom de aldrig har haft en sjukdag i hela sitt liv så ska de inte behöva bidra till att bekosta att slöa jävlar ska få ligga hemma på soffan, men eftersom livet drabbar skoningslöst med sjukdomar så kan det plötsligt vara dem som ligger där och inte förmår få något gjort. Som är för sjuka för att ta sig ur sängen. Jag är 32, när jag var 27 fick jag veta att jag har ett ovanligt autoimmunt syndrom som attackerar de hormonproducerande organen och förstör dem. Nyligen fick jag veta att jag har fått autoimmun hepatit som jag lägger till en bunt av åtta eller så underdiagnoser till syndromet. Såg jag mig själv vara här där jag är nu? Absolut inte, men det är bara att inse att det är så. Gillar det gör jag inte men jag mår bara sämre om jag utmanar ödet hela tiden.

Du håller dig stilla för att det i slutänden ska leda till något mycket gott. Och det är ni (fanimej) värda, du och Marcus. Ta bort elaka kommentarer och försök vila i någon sorts ro där Mini får buffa som han vill, men inga blödningar och inga sammandragningar tack så mycket ;)

Anonym sa...

All kärlek önskar jag Er, Ni är fantastiska underbara unika människor, har just börjat läsa Era bloggar, kommer sakna Marcus.
Låt inget stoppa Er. Alla får sitt.
Allt för Mini, hälsa M kram s

Jessica sa...

Jag spyr också. Det hela är vidrigt! Vilka är de där människorna? Var kommer de ifrån? Herregud, varifrån kommer hatet?

Skickar en stor kram till både dig och Marcus, som har tvingats få detta hat i ansiktet. Det är synd att Marcus har slutat blogga, hans blogg är ärlig och på riktigt. Den behövs, för inte mycket är särskilt äkta i vår värld. Men jag förstår honom. Verkligen.

Anonym sa...

Jag vet inte vad jag ska skriva, är chockad över hur lågt människor kan sjunka. Det är ju helt sjukt! Jag förstår Marcus beslut, hoppas han kommer tillbaka så småningom.

Man ni är starka, ni fixar det här!!!

Varma kramar till er båda och mini i magen!

Helena sa...

En stor kram!

Anonym sa...

Hej Jonna !!

Ohnej Marcus så tråkigt , helt jäkla sannslöst hur kan folk bara bära sej åt så . Blev verkligen jätteledsen och snopen , o kommer sakna Marcus Blogg FRUKTANSVÄRT MYCKET .Kan inte skriva mer just nu är ledsen .
Hoppas allt är bra med dej o Mini !!

Många varma kramar från Åse

Anonym sa...

Vill bara säga att jag hoppas att allt går bra! Känns det annorlunda den här graviditeten? Jag ska be för er ikväll. kram bella

Anonym sa...

Jag kan tycka vad jag vill om dig, det är min frihet. Men jag tycker att så länge det en människa gör inte drabbar oskyldiga så kan man vara sparsam med kritik eller som det det oftast är på tex bloggar okonstruktiva oförskämdheter. Varifrån folk fått sitt otörstliga behov av att hela tiden få uttrycka det negativa, "för att alla har rätt till en åsikt", gärna med en elak tvist, är en gåta. Det är ju så mycket roligare att peppa och vara snäll. Gillar man inte nåt så är det väl bara att vända det ryggen, varför detta självplågeri att fortsätta läsa, och samtidigt lämna bittra kommentarer om vilket offer man gör som läser "skiten".

Jag tycker hur som helst att du är modig, att Marcus skriver som för gudar, att ni verkar vara fina människor, att om jag bodde i Norrpan mer än gärna skulle kommit och bakat croissanter åt dig och att din blogger lyfter min vardag.

Allt gott

/Alex

Anonym sa...

Kära vän, utan att ha läst Marcus blogg så blir jag alldeles bestört. Men var rädda om er och Mini, det kan inte vara bra att bli så upprörd. Skickar allt ljus och värme igen. Ser fram emot att höra Marcus i Karlavagnen i morgon.
Kram

Tudorienne sa...

Denna märkliga elakhet. Den gör en ledsen och konfunderad. Vad är det för fel på folk?

Vi är många som vill stötta er!

Anonym sa...

hej
här kommer lite mer värme till er.

och hoppas ni klarar att lyssna... fast det är så svårt...

Malin sa...

All värme till er båda och allt gott med det växande livet. Sorgligt att människor accepterar av sig själv att sjunka precis hur lägt som helst. Stå upp och var stolta och än en gång allt gott!

Kramar och värme till er!

fru Svensson sa...

Helt rätt av dig att spy på såna kryp, det är vidrigt vad de gör.

Tänker på dig, Mini och Marcus och hoppas att ni trots allt har det bra i allt elände.

många kramar och lycka till!

Anonym sa...

styrka till er!!!! sol och varma kramar!!!

Anonym sa...

KRAMAR, VÄRME, TANKAR.

De är så få, de elaka vidriga människorna. Jag blir så arg när de skriker och överröstar alla miljoner snälla människors ömma viskningar.

Anonym sa...

Jonna,
sköt om er.
Jag blev helt häpen och chockad när jag läste inläggen. Skrämmande!
Varifrån kommer hatet?? Ofattbart.
Varma hälsningar till din Marcus, poeten och Dan Andersson-vännen.
Luossa For Ever.
Bästa hälsningar och Lycka till.
Mohikanen.

Anonym sa...

Jonna (och Marcus),
Jag har följt denna historia rullas upp och varit rädd för att de skulle sluta så här.

Som betraktare som följer er varje dag, är det tydligt hur ni försökt värja er.
Jag vill såklart bara skrika SKIT I DEM!Bryr er inte de inte är värda de! Vilka är dem att lyssna på!???? Men jag förstår så väl att ni vet de men att de trots de inte går.

Det är ABSOLIUT INTE ett "svaghetstecken", eller att ni låter dem "vinna" eller ger upp, det är ett tecken på att ni är mänskliga, gjorda av kött och blod samt har stora varma pulserande hjärtan.

Jag har inte sett något liknande de Marcus citerade på bloggen idag, och jag kan överhuvudtaget inte förstå hur man, oavsett hur mycket man möjligen kan tycka illa om en person kan skriva något sånnt. De söker helt uppenbart vad som ska såra mest och de absolut vidrigaste de kan komma på.

Det måste vara något av de absolut lägst i människovarelsen som kommer fram, något som ligger utanför min sfär av förståelse.

Viktigast; ta hand om Er, ta hand om Mini! Vi är så OTROLIGT många fler som genuint bryr oss om er, hoppas, ber och tänker dagligen (flera gånger tom) på Er!

Så, försök att rikta den energi ni har på de positiva MINI som är på god väg att bli GRANDE!

Kraaaaaam!
Allt gott
/My

Anonym sa...

Är helt chockad över vad som skrivits i Marcus blogg, finns inte ord... Var finns mänskligheten och griftefriden (heter det väl?)
Varför inte låta människor i sorg få vara ifred med sina känslor?
Varför inte bara acceptera sina medmänniskors känslor utan att döma och håna?
Varför inte vara lite mer medmänsklig och rädda om varandra och om livet?

Har följt era bloggar länge nu och kommer verkligen att sakna Marcus blogg, en av få oaser av frid och kärlek i en allt hårdare värld.

Man undrar bara vart vi är påväg....

Vet dock att vi är många som finns här för er och beundrar er! Det finns forfarande kärlek i världen! Glöm inte det! Och ni bär på det finaste beviset!

KRAM!

Anna sa...

Jävlaskitfan!!!!! Vilka fega små kräk det finns. Internettroll som provoceras av det som är ärligt och äkta. De går förmodligen inte att ändra på förrän de drabbas av någonting själv, förrän de förstår vad sorg är.

Hälsa Marcus att jag kommer att sakna hans blogg. Massor.

Livet Enligt Lina sa...

blev så arg och ledsen när jag läst både på din och marcus blogg. Vilka jävla as som skriver sådana vidriga saker. Patetiska och tragiska själar utan något som helst eget liv.
en stor kram från mig lina=)

Anonym sa...

Bra gjort Marcus! Att skydda din fru trots att din magkänsla säger dig att idioterna vinner då. Den fajten vinner du i längden och nu är det FAMILJEN som gäller!
Jag hoppas så att ni ska få lugn och ro nu. Att ni ska få känna er trygga och älskade. Att ni ska få landa i att ni snart får hålla ert barn i era armar. Kärlek och respekt till er. Ni finns hela tiden i mina böner - alla tre.
/Anna (med tre här och två i himlen)

Ulrika sa...

Oj! Det är bedrövligt! Människor som kastar skit men inte vågar stå för det!
Bra tackling i ditt inlägg!!

Men så trist att behöva stänga ner bloggandet för dessa parasiters skull!

Många kramar!!

Anonym sa...

Stor kram till er att ni orkar. Tycker ni är helt fantastiska!!

Kram Malin

Anonym sa...

Jag hoppas, hoppas och håller tummarna för er. Det kommer att gå bra den här gången! Snart har ni två fina barn i tanken och ettl i famnen. Massor av kramar till er.

Anonym sa...

Jag vet inte vad som hänt men detta med Catrhrin uppmärksammade jag på gymmet med Rix morgonZoo i öronen...Där berättade de vad hon sagt i sin blogg och sedan var de eniga om att hon verkade bli mer och mer korkad. IOM det gick jag in på Marcus blog och iinte ett ord om detta fanns där då. Och jag tänkte att va bra ignorera det bara.... Men sedan såg jag att han skrivit och det var bra det han sa... Så nu fattar jag ingenting men jag förstår att man inte orkar kriga heller. Ni har viktigare saker för er. Mitt stöd till Er och låt inte dessa ta er energi. KRAM

Anonym sa...

Det är mycket tråkigt att människor beter sig tarvligt och respektlöst. Sköt om dig Jonna. Ha det gott med alla DVD-boxar, härda ut. Hälsa Marcus att han gör något gott som tar upp etermobbningproblemet. Hälsar Eva

Anonym sa...

Gick in och JA det är dags att ta itu med den debatten om det offentliga talandet! Det pågår mycket i bloggar, där man ser ner på andra "öppet" och där det helt går överstyr som jag tycker Cathrin gjorde med sitt första uttalande som inte går att jämföra med hennes anhängare som Marcus skrev i sitt sista inlägg.
Det borde vara åtalbart.
Jag är ledsen för er skull, ännu mer ledsen då ni tar så illa vid er, att dem klarar att genom sitt sjuka sätt orsakar er skada.
Jaga ur dem ur era sinnen nu, vi andra finns och vi är fler!

Anonym sa...

usch ja, det är vidrigt hur vissa får utlopp för sin egen otillräcklighet genom at vara elaka mot andra. Hoppas att du inte tar åt dig av vad dessa människor skriver utan koncentrerar dig på att du & mini ska må bra!

Anonym sa...

Mycket jävligt har jag hört och läst i mina dar men det där tar priset. Hur kan människor vara så svaga? jag förstår inte...Alla som förlorat ett barn vet att det är ett sår som aldrig till fullo kommer läkas. Vem vill trycka dör det gör som ondast? Vem sjunker så lågt? För oss kommer det alltid saknas små skor i hallen och smutsiga kläder på klädsträcket.Undran och saknad kommer för alltid bo i våra hjärtan. Jag känner igen dina ord och tankar från min egen graviditet med Minja( min dotter som nu är 2,5 år) 04 förlorade vi våran som Elliot efter 9 fullgångna månader. Det är något som trasar sönder en och graviditeten efteråt var som att varje dag gå på krossat glas utan att försöka skära sig. Katastroftankar avlöste lyckorus. Jag vet hur det känns. Jag tror på er, jag tror på mini och på lyckan.

Jag skickar all min kärlek till er fina lilla mini i magen.

Tusen kramar

Abbes pappa sa...

Stor kram från Abbe och mig. Ge en till Marcus med. Jag tror han behöver den även om han inte säger det.

Anonym sa...

Hej!

Har varit en tyst åskådare sedan juni, när Mini fortfarande var det h*n heter. Hamnade här efter att ha läst Svarta Vykort, och blev glad då jag såg att det fanns en Mini.

Önskar både dig och Marcus att ni ska få det ni längtar efter. Blir förundrad att man kan känna så för några man inte känner, men jag bryr mig om er, om än på avstånd.

Vill att du ska veta detta då det finns "människor" som inte verkar ha några som helst mänskliga drag. Hur blir man sån?

Jag håller i alla fall på ER!

//Ann

Ms Spider sa...

stå på er! Ni behövs! Båda två. Eller alla fem ska jag säga. Vi är många som till fullo står bakom er på de sätt vi kan.

marlan sa...

Vad skall man säga?
Jag blir ordlös.
All kraft och styrka till er, fina människor.

Jenny (Grynet) sa...

Astrid Lindgren sa: ”Ge barnen kärlek, mera kärlek och ännu mera kärlek – så kommer folkvettet av sig självt.”

Jag tror att dessa elaka själar som skriver ohyggligheter utan att blinka inte fick någon kärlek. Därav bristen på folkvett och respekt för sin omvärld. Det är nästan så man tycker synd om dem som måste vara så elaka för att själva må bra.

Hur som helst så skickar jag tro, hopp och kärlek i massor, även om vi inte käner varandra, och önskar lycka till!

Hälsningar Jenny

Anonym sa...

Av senaste publicerade inlägget att döma är du fortfarande vaken och vid datorn, så då hälsar jag: imorgon är en ny dag! Glöm det jobbiga och fokusera på vad som är viktigt - din lilla familj!

Kram

Anonym sa...

verkligen ledsen för det här. Det sägs att folk kan vara elaka mot varandra för uppnå någon slags närhet och intimitet. Ensamma och tomma människor som är så avgrundsdjupt osäkra att de inte kan finna några andra vägar till närhet. Det finns en film som behandlar detta ämne på ett schysst sätt; http://www.film.nu/filmrecensioner/crash/
All lycka till dig
/C

Anonym sa...

All lycka till dig och Marcus. Jag hoppas verkligen att allt går bra. Att allt blir bra till slut. Glöm inte att ni inspirerar båda två. Fortsätt fortsätta. /V

Anonym sa...

Man är väldigt sårbar här ute på internet. Jag bloggade i 3 år, älskade att blogga, men var tvungen att stänga den för att min makes x trakasserade oss, via mail, via bloggen. Jag hade inte känt mig sårbar tidigare, men när hon började använda allt jag skrev emot mig, så kunde jag inte blogga offentligt längre.

Stor kram till er båda!

Anonym sa...

Tråkigt att bloggen stängs men fint att läsa att M har så lätt att hålla riktningen och fokusera på det som är viktigast i tillvaron. Var stolt över det! Självklart måste hans förmåga att ta hand om kärnpunkten i sitt liv (du+barn) gå före.

Hinner inte läsa alla kommentarer här, kanske någon som redan kommit att tänka på Hjalmar Söderbergs gärning i detta sammanhang. I så fall blir det favorit i repris och om inte en klassiker som säger så mycket om oss människor och tål att tänkas mycket, ofta och länge på: ”Man vill bli älskad, i brist därpå fruktad, i brist därpå avskydd och föraktad. Man vill ingiva människorna något slags känsla. Själen ryser för tomrummet och vill kontakt till vad pris som helst.”

Från mitt perspektiv är det essensen i debatten om medias makt och ansvar. Innan jag surfade in hit kollade jag första nätsidan på en av nyhetsdrakarna. Ett mord, en tragedi som leder till att man lyfter fram en ”expert” och citerar denne för att få sälja: ”I sorg behöver man medkänsla. Krama varandra.” Men media tar inte ansvar för att vi behöver medkänsla i glädje, också. Det är en förutsättning för att vi ska kunna känna grundtrygghet och orka uppföra oss som anständiga människor. Eftersom vi är sociala varelser. I sorgen blir det dock uppenbart, eftersom behovet ställs på sin spets. Det är något jag verkligen lärt mig av den. Det gamla äktenskapslöftet som ringer i mitt bakhuvud från amerikanska filmer är inte så dumt: ”…in sickness and in health… ” Var rädda om er.

NK

Anonym sa...

Så trist att han behövt stänga ner bloggen. Slutar aldrig att bli förvånad vilka puckon det finns i världen. Jag håller iaf på er! Många kramar!

Evighet sa...

Starkt av Marcus att stänga sin blogg när människor går så långt över gränsen. Och din styrka ska vi inte ens gå in på. :) Jag håller mina tummar för er alla.

Anonym sa...

Kommer sakna Marcus blogg, läser den varje dag. Hälsa honom att han behövs, hans varma ord tinar upp detta frusna land. Några få istappar finns tyvärr kvar, men solen ska segra! Ber för er och hoppas Mini kommer ut i februari som en liten solstråle! Kram Jennie

GANSKA LAGOM sa...

Tårarna strömmade från mina kinder när jag läste Marcus blogg idag. Förstår inte att det finns så elaka människor. Det är en sak att kritisera men att sänka sig så lågt. Tänker på er och önskar er all lycka med er familj. /Marie

Anonym sa...

Men jösses, läste din sambos blogg. Hur i h-e kan man skriva så om det ni gått igenom. Bra han stängt sin blogg, kan öppna den igen när idioterna "kilat vidare"

Anonym sa...

Hej !
ta hand om varandra, kan inte heller förstå hur andra människor kan skriva sådant, hoppas att marcus öppnar den igen när allt lugnat ner sig, följer er resa framåt varje dag.
tänker på er. Kram :A

Anonym sa...

Har inte riktigt följt med allt som hänt med Marcus, så jag vet inte exakt vad som är grejjen... Men det är fan för jävligt att han måste stänga ner sin blogg för att det finns såna människor där ute....

Jag blir så arg! Du ska ju ha lugn och ro nu!

Anonym sa...

Stor varm kram till er alla! Ni är så modiga och fina..vet inte vad jag mer kan säga...var rädda om er och försök att inte låta dessa stackars människospillror förstöra er lycka./Eva

Anonym sa...

Förstår inte vart folk får sin vrede ifrån. Läste Marcus sista inlägg och det är så beklagligt att det finns folk där ute som skickar dessa fruktansvärda budskap. Fruktansvärt kränkande.... Och varför? Kanske för att ni är modiga som visar er sorg och lycka så öppet. Tydligen passar det inte alla, men jag tycker ni är suveräna! Önskar bara att ni slapp brottas med det motståndet, ni har nog av ert ändå.
Men för varje dag som går, närmar ni ert livs största mål och dröm. Snart Jonna, snart är det er tur! Vi är många som glädjs med er och hejar på allt vi kan under resans gång.

Styrkekramar från T

Anonym sa...

Men vilka jävla idioioter det finns!! Finns det inge vett i huvet på folk??!!!

Jag ryser när jag läser det du berättar. Hur FAN kan man bete sig så mot andra människor!! Kan ni inte anmäla dem på nå sätt?? FY FAN rent ut sagt för sånna människor!!

Ni är så fruktansvärt starka!! Kämpa på o strunta i de där små krypen!! De är inget värda! Ni är verkligen en förebild för många som kämpar för sina små barns liv!! Ni kommer snart få snuffa på eran lilla Mini, det är jag säker på!!

En BAMSE KRAM från mig o min son!!!

Anonym sa...

Kommentaren i Marcus blogg gör mig oerhört illa berörd. Kan knappt förklara det i ord.

Lyckligtvis ser jag de fina kommentarer du fått i din blogg och inser att det är precis som du säger. De goda människorna är fler! Men vi är räddare. Lejon och sköldpaddor.
Jag försökte skriva en blogg om lejonmänniskor en gång. Här är länken om någon skulle vara intresserad. (Hoppas det! :P)
http://hannipai.blogg.se/2008/october/utkast-idag-sag.html#comment

Om jag kunde skulle jag baka en stor tårta till dig och Marcus, för ni har gett intrycket av att vara så bra människor. (Haha):)

Lycka till med allt och ta hand om dig!

Katja Kristoferson sa...

Saknar vettiga ord...

http://sthlmblues.blogspot.com/2008/10/frbannade-jvla-skitjvlar.html

Efterlyser en debatt, ett upprop, NÅGOT. Är så trött på dessa ynkryggar.

Anonym sa...

Vet egentligen inte vad jag ska säga... men... Jonna och Marcus, fortsätt att älska varandra, fortsätt att älska era barn (alla 3)! Kärleken kan ingen ta ifrån er.

Med tanke på Marcus blogg har den för mig varit som ett vattenhål i en öken, hoppas han kommer tillbaka.

Önskar er allt gott för framtiden!

Kell

annorlunda mamman sa...

vill bara skicka kram till dig o marcus. Har läst hans blogg ett bra tag nu men inte kommenterat. Han var här i karlskoga på teatern för 1 år sen tror jag det var o läste ur svarta vykort om jag inte minns helt fel. En jättefin föreställning.
Och brukar läsa här med o hoppas att allt ska gå bra med eran mini nu.
Kram ingrid