måndag 6 oktober 2008

förlorade barn och FK

Det är svårt att gå på tacksamhetsjakt när små oskyldiga barn svävar mellan liv och död, när barn inte får bli eller när lämnar mamma och pappa i oändlig sorg och saknad i eller utanför magen. Det fins inget som är så fel som när barn dör. Oavsett i vilken ålder det sker.
Jag vill skänka en tanke till alla de tappra föräldrarna som lever vidare med minnet och eller drömmen om sitt, sina barn och kärleken till de. Ni är förebilder, hjältar!
Alla ni, alltid.

Jag har ändå hunnit känna små korn av glädje idag, för det är så tacksamhet känns, och jag kommer fortsätta leta.

Något som inte hamnar på listan ikväll och antagligen ingen kväll framöver heller är försäkringskassan och beteende därifrån.
Jag ska inte klaga så mycket, har bara varit sjukskriven i 6 veckor än så länge och mina papper bara inskickade sedan 4, men ändå undrar man ju.
När kontaktar de mig? När får jag min första utbetalning? Om jag får den...
Förra månaden fick jag från jobbet en väldigt nätt liten sjuklön baserad på knappt två veckor och nu blir det inget mer därifrån. Kommer jag få min berättigade ersättning denna månad? Är jag överhuvudtaget bedömd som berättigad?
Ingen som vet ingen som vet... och FK verkar inte ha bråttom att informera om det heller.
Ringa dit? Jovisst, tanken har slagit mig och tom den gjorde ont. Nej jag kan inte ringa dit. Får kramp i magen av att beställa färdtjänst så jag kan bara ana vad ett samtal med en handläggare skulle leda till. Jag hoppas det ramlar in en slant mot slutet av månaden och om inte får jag väl i värsta fall skicka Marcus på dom. Han står redo.
Tänk vad många som är drabbade, som har barn att försörja, som inte kan göra annat än bara vänta och se och kanske under tiden släpa sitt sjuka jag till socialen för att få pengar till det nödvändigaste. Hur sjukt är inte det. Allt medan vi kan titta på reklamfilmerna för miljontals kronor på TV.
Ska det verkligen vara så?
Suck.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Jonna, du är en av dem, du med! En riktig förebild, som inte räds att visa livet som det är, med både glädje och sorg!

//Sonja Jansson

Anonym sa...

Håller med dig! Har också skrivit om försäkringskassan både i går och idag. Håller en tumme för att dina pengar dimper ner i slutet av månaden :)

Helena sa...

Vill bara säga "vad skönt att se dig!" Har kikat in flera gånger idag utan att hitta något nytt inlägg och började fundera... Jag tror alltid det värsta, för jag är sån. Å andra sidan blir jag ju oftast glatt överraskad då! Som nu, när jag äntligen hittade ett inlägg! :-)

Försäkringskassan ja... Tänker på alla som inte har någon starkare att skicka på dem. Som inte själva är verbala och kan argumentera för sin sak ens när de är friska och krya. Fy sjutton!

Anonym sa...

Håller tummarna!

Anonym sa...

Jag är något känd för att ha med myndigheter att göra. Bara hör av dig om du vill att jag ska ringa dom istället!! Hjälper gärna till med vad jag kan :D Kämpa på!

Anonym sa...

Om jag inte är helt ute och cyklar måste de meddela dig inom 14 (osäker på exakt antal dagar) dagar om de inte avser godkänna din sjukskrivning.

Lycka till. Mvh K

Anonym sa...

Hej Jonna! Jag vill bara tala om att jag läser din blogg varje dag och håller tummarna för att allt ska gå bra med er lilla bäbis.

Mummel sa...

Akta så du inte råkat ut för samma problem som jag gjort...
Läkarintyg inskickade - men eftersom min arbetsgivare inte anmält fortsatt sjukskrivning efter sjuklöneperioden kommer ingen blankett där jag på heder och samvete kan intyga det läkaren säger - och därmed inga pengar.

Har sagt till chefen att han får låna ut pengar till mej, men han verkade inte sugen.

Alltså: kolla din arbetsgivare först. Det är deras ansvar att anmäla till fk om du är fortsatt sjuk efter de 14 dagarna. Gör de inte det kan inget göras, du kan inte sjukskriva dej själv, s a s, och fk inte skicka de papper som behövs.

Allt ansvar vilar alltså inte på fk, även om jag är skitnervös inför handläggningstiden när blanketterna väl skickats in...

Anna sa...

Ja, ska det verkligen vara så??? En alldeles berättigad fråga. Det där med FK är horribelt, verkar ju ha havererat totalt! Hur har de tänkt att folk ska överleva med deras handläggning i snigelfart och omänskliga bedömningar. (Jag minns för alltid några fasansfulla samtal med dem efter att min far dött och jag varit sjukskriven för krisreaktion.) Riskera inte din hälsa genom att ringa till dem så som du mår nu, bussa Marcus på dem istället!

Tänker på er och håller tummarna för att du och Mini ska få må bra fram till förlossningen i februari och att allt ska gå bra för er!

Marina Lagerberg sa...

Jaa, du... Angående FK så har min man inte fått pengar än fastän vi skickade in papper i maj. Jag har fått några utbetalningar, men inte alla. Vi tror att han får pengar nu, hoppas det i alla fall.

Och - ja. Vi änglaföräldrar är tappra. Vi är starka och vi är förbannat svaga. Men vi är modiga.

Anonym sa...

Ja, jag strängerligen förbjuder dig att ha någonsomhelst kontakt med FK!! Låt Marcus ta hand om det. Jag tvivlar inte en sekund på att även du vet hur en slipsten ska dras men du ska inte utsätta dig för den pressen tycker jag. Sköt om dig tjejen. Solen skiner, det är alltid något även om man inte kan vara ute och njuta av det!
Kram

Anonym sa...

Ja du Jonna.Jag hoppas verkligen att du får din sjukpenning från FK.
Själv så mår jag piss just nu av Fk,är i en stressreaktion och min läkare har sjukskrivit mej sen i juli eftersom jag jobbar inom psykvården så har jag ingen ork just nu att jobba heltid.NU visar det sig att FK inte kommer godkänna min sjukskrivning.
Vad f-n ska man göra? Jag kan inte leva på en halvtidslön,jag orkar inte jobba heltid.Ångesten river tag i en och jag tvingas att jobba för mat på bordet måste jag ju ha.
Fy f-n Fk saknar verkligen empati om hur folk mår. Vårt samhälle kommer psykiskt sjuka må sämre eftersom den vårdpersonal som ska vårda dessa personer själva tvingas jobba trots att dom själva inte mår bra.

Nämen snart får det vara nog,man måste ju göra uppror mot Fk regler för att göra folk ännu mera sjuka än vad dom är kan ju inte vara rätt.
Jag håller tummar för att du får din sjukpenning i allafall..